Stafettdebutant hadde stålkontroll på standplass

Nok en ung skiskytter imponerer på standplass for Norge. Hilde Fenne (19) skjøt fullt hus og sikret stafettseier for Norges kvinnelag i skiskyting.

Hilde Fenne vartet opp med storskyting på dagens tredjeetappe.

VIDEO: Hilde Fenne med fantastisk skyting. Her sikrer hun seieren med fullt hus på stående.

– Det er en drøm, egentlig, sier en overveldet 19-åring til NRK.

Etter den fantastiske stafettseieren til skiskytterherrene tidligere søndag, var det store forventninger til jentenes stafett senere på dagen.

Med et lag nesten utelukkende bestående av rekrutter, vant nemlig gutta over verdenseliten.

– Det var veldig kjekt å få det til. Guttene var helt rå, så da måtte vi prøve å få det til, vi også, forteller den unge skiskytteren til NRK, som ikke legger skjul på at seieren inspirerte dem.

– Tar utfordringen perfekt

Hilde Fenne er ny på verdenscuplaget i år, og har aldri gått på stafettlaget før, men på kvinnenes stafett var det 19-åringen som imponerte ekspertene mest.

– Hun er junior, og tar utfordingen perfekt, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold

Søndag slo hun til med en kanonserie på stående skyting (se video øverst), og fikk dermed en viktig ledelse før Tora Berger skulle gå sisteetappen.

– Det var ganske lett i dag. De datt bare, sa Fenne selv om den imponerende skytingen.

Saken fortsetter under video

Tora Berger dreper spenningen i stafetten.

VIDEO: Tora Berger skyter fullt hus på liggende.

Trygg Tora Berger

Og rutinerte Berger gjorde ingen feil.

Med feilfri skyting på liggende og et ekstraskudd på stående, kunne hun gå ut fra standplass med solid ledelse.

I mål var Berger og Norge 30,4 sekunder foran Ukraina.

Russland gikk inn til tredjeplassen, men var 45,4 sekunder bak de norske jentene.

Lørdagens vinner av jaktstarten, Synnøve Solemdal , var ikke like heldig med skytingen i dag, og måtte ty til et ekstraskudd på liggende og to ekstraskudd på stående.

– Slutter aldri å overraske

I sporet var hun imidlertid rask, og tapte derfor lite på den ekstra tiden hun måtte bruke på standplass.

Norge og Russland vekslet kun 2,4 sekunder bak Tsjekkia til 3. etappe og Hilde Fenne.

– Nå er jeg glad og sliten, sa en fornøyd Synnøve Solemdal, som lovpriser innsatsen til lagvenninen Hilde Fenne:

– Hun er ikke redd for noen ting. Vi som har vært på lag med henne et år, slutter ikke å bli overrasket over henne.

Også Fanny Welle-Strand Horn gjorde jobben godt på sin etappe.

De norske jentene brukte bare fem ekstraskudd i løpet av de åtte skytingene. Det er landslagstrener Egil Gjelland godt fornøyd med.

– Det er klart det er solid å bruke bare fem ekstraskudd. Det er veldig bra i en stafett, men det var likevel Hilde Fenne som kanskje imponerte mest. Hun gikk sin aller første stafett, og det gjorde hun veldig godt, sier Gjelland til NTB.

Siste nytt

 • – Klubber får utsatt seriestarten

  Seks eliteserieklubber i fotball som har vært under treningsnekt i en lang periode, får utsatt seriestarten til 16. mai, erfarer VG.

  Det innebærer at første serierunde vil gjennomføres med fem kamper, ifølge VGs opplysninger. Haugesund og Viken-klubbene Stabæk, Lillestrøm, Sarpsborg, Mjøndalen og Strømsgodset spiller ikke i første runde.

  Samtidig flyttes Odd – Sandefjord fram fra 12. mai til åpningshelgen. Disse to lagene var også rammet av de strengeste koronatiltakene en periode, men har fått trene den siste tiden.

  Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger før klubbene har fått beskjed om det reviderte oppsettet, men sier at man har forsøkt å komme klubbene som ønsker senere seriestart, i møte.

  Eliteserien fotball 2020: Rosenborg - Brann.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Snooker-esset klar for VM

  Det norske snookeresset Kurt Maflin er klar for årets VM i snooker, som første av i alt 16 spillere. Maflin slo briten Robert Milkins 10–4 i den andre og siste kvalifiseringskampen.

  – Det er veldig imponerende det Kurt har fått til nå. Han vinner 10-4. Det er en veldig solid seier, og han er den første av spillerne som klarer å kvalifisere seg til «Crucible», akkurat som han gjorde i fjor, sier Discovery-ekspert Edwin Ingebrigtsen til NRK.

  Maflin tok seg hele veien til kvartfinalen under fjorårets VM, men gikk tapte til slutt mot Anthony McGill. Årets VM starter førstkommende lørdag, og Ingebrigtsen har tro på ny snooker-bragd.

  – Hvis han er litt heldig med trekningen i første runde, og unngår de største kanonene, så tror jeg at han kan gjøre det veldig bra. Det er lov å håpe på en kvartfinale eller semifinale, men vi får ta en kamp om gangen, sier Ingebrigtsen.

  Britain Snooker
  Foto: Nigel French / AP
 • Klarsignal for EM-tilskuere i Roma

  Italienske myndigheter har vendt tommelen opp for planene om å slippe inn publikum på kampene i Roma under sommerens fotball-EM.

  Det åpnes for utnyttelse av inntil 25 prosent av tilskuerkapasiteten på Stadio Olimpico. Det betyr at 17.000 av de 68.000 tilskuerplassene kan benyttes.

  Uefa har tidligere sagt at det ikke skal spilles EM-kamper uten tilskuere. Fra før hadde åtte av de tolv arrangørbyene gitt garanti om at det vil bli tilskuere på deres kamper, men Roma var en av fire som ennå ikke kunne garantere det.

  Nå gjenstår Bilbao, Dublin og München.

  Kommende mandag skal Det europeiske fotballforbundet (Uefa) på et styremøte ta stilling til hva som skjer med kamper lagt til byer som ikke kan garantere at det vil være tilskuere på tribunene.

  EM-kvalifisering fotball menn: Italia-Norge. Stadio Olimpico i Roma.
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal