Hopp til innhold

Haaland etter å ha løftet Premier League-pokalen: – Jeg har ett råd til folk

Først vant City-reservene mot Chelsea, så ble det totalt kaos da supporterne skulle feire Premier League-gullet. Til slutt endte det med en lykkelig og takknemlig Erling Braut Haaland.

1g1i7fecliI

MESTER: Erling Braut Haaland smilte og lo da han feiret seriegullet sammen med lagkameratene i Manchester City søndag.

Foto: AFP

Et reservepreget City, som sikret ligatittelen da Arsenal tapte sin kamp lørdag kveld, vant 1-0 mot Chelsea – og endelig kunne Erling Braut Haaland løfte Premier League-pokalen som bare fjerde nordmann noensinne.

– Helt fantastisk, det er helt surrealistisk å gjøre det der med fansen og se alle de glade trynene rundt på stadion. Familien og alle kjenner det. Jeg har gledet meg til denne dagen lenge, og endelig kom den. Jeg gleder meg sånn nå, sier Haaland til Viaplay søndag kveld.

1g1i7fecliI

Gleden var enorm hos superstjernene på podiet som var rullet ut på gressmatta for å feire at de lyseblå er beviselig Englands beste lag.

– Jeg har ett råd til folk

Den norske spissen nyter det han opplever akkurat nå.

– Det startet med at far spilte i City og jeg ble født. Å stå her i dag, 22 år, vinne Premier League, en liten kar fra Bryne, født i Leeds ... Det er ikke dårlig, det er bare å nyte det, sier han.

Norges største stjerne, og det som ganske sikkert er verdens mest kjente nordmann, passer samtidig på å takke dem som har gjort en jobb for at han kan skinne.

– Uten «teamet» hadde jeg ikke hatt mulighet til å prestere som jeg har gjort i dag. Et råd til folk: Det gjelder å ha gode folk rundt seg. Det er det som gjelder, det er det jeg har. Det kommer jeg til å fortsette med. Det er det viktigste, sier Erling Haaland.

g

Erling Braut Haaland med sin første Premier League-pokal.

Foto: OLI SCARFF / AFP

– Da er det «takk for nå»

Han smilte fra øre til øre etter kampslutt. Og gleden er noe han tar på alvor.

– Det eneste jeg vil er å ha det kjekt. Det er derfor jeg spiller fotball. Hadde det ikke vært kjekt, hadde jeg ikke kommet så langt. Da jeg var ti år, gikk jeg i hallen fordi det var kjekt. Det er sånn det er, enkelt og greit. Den dagen det ikke er kjekt lenger, er det «takk for nå», da gjør jeg noe annet, advarer han.

c

Haaland tok med hele familien på gullfeiringen.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Haaland-stikk: – Skal høre det til han går i grava

På sidelinjen sto Alfie Haaland og foreviget øyeblikkene med mobilen, vel vitende om at sønnen for alltid vil være historisk.

– Det er stort, jeg er stolt. Jeg nyter det sammen med Erling. Jeg misunner ham. Jeg skulle gjerne gått i hans sko, sier pappa Alfie til Viaplay etter kampen.

– Vi er veldig takknemlige for at vi får lov til å bli med og oppleve noe av det Erling går gjennom nå, legger han til.

Etter hvert kom Haaland bort til Viaplays reporter Jan Åge Fjørtoft og ville ha med faren ut på gresset.

– Han må stikke. Nå skal jeg ha bilde med ham og Premier League-trofeet. Det skal han høre resten av livet, helt til han ligger i graven, sier Erling Haaland til Viaplay, vel vitende om at pappa Alfie aldri vant Premier League.

Og slik ble resultatet:

d
Foto: OLI SCARFF / AFP

Men det tok tid før ligamesterne kunne starte feiringen. Etter kampslutt stormet nemlig publikum banen for å feire Premier League-triumfen.

Da utviklet det seg raskt til å bli det totale kaos ute på gresset.

– For noen scener. Speakeren ber på sine knær for å få folk vekk, sa Viaplay-kommentator Andreas Toft etter kampen da jubelscenene utspilte seg.

– Det var akkurat dette her de ville at ikke skulle skje, la han til.

jigg17tlM2I

Manchester City-fansen stormet ut på banen for å feire seriegullet etter 1-0-seieren over Chelsea, og alle annen markering av gullet måtte vente.

Foto: AFP

– Dette er ugreit

Haaland og de andre City-stjernene ble sendt rett inn i garderoben da scenene utspilte seg.

– Det er panikk blant vaktene som må eskortere spillerne bort, sier Pål Andre Helland i Viaplay-studioet.

Viaplay-kommentator Lars Tjærnås minnet om at slike scener tidligere har endt i tragedie. Han mener sikkerhetsrutinene feilet totalt på Manchester Citys hjemmebane søndag.

– Dette er ugreit, er hans dom.

Manchester City har vunnet serien fem av de seks siste sesongene. Det førte til de ville scenene etter kampslutt.

Først i 19.10-tiden, 15 minutter etter kampslutt, begynte publikum å forlate gressmatta slik at gullseremonien kunne forberedes.

Haaland

TOMMEL OPP FOR HVILE: Erling Braut Haaland ble seriemester lørdag. Søndag fikk han en uvant plass på City-benken.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Oksen fra Jæren ble avspist med 17 minutter på banen og ble først byttet inn for Riyad Mahrez i det 73. spilleminutt.

Stående Haaland-ovasjoner

Det var enkelt å legge merke til den enorme posisjonen Haaland har fått i City-kretser.

– Stående ovasjoner for Gundogan, De Bruyne og Haaland som gikk ut for å varme opp, skrev Manchester Evening News-journalist Joe Bray på Twitter da nordmannen rørte på seg på sidelinjen utover i andre omgang.

Haaland er bare den fjerde nordmannen som vinner Premier League. Han kopierer bragden Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen og Henning Berg hr klart før ham.

– For en sinnssyk sesong den gutten der har hatt. Slått alle rekorder med antall mål i Premier League, 52 mål totalt, det er bare til å le av, oppsummerte Viaplay-kommentator Andreas Toft da 22-åringen ble byttet inn.

– For en superstjerne Norge har fått, la han til.

Les også: Haaland-gull: – Norge kommer aldri til å oppleve en sånn spiller igjen

Britain Soccer Champions League
Britain Soccer Champions League

– Beste PL-benk i historien

City sendte utpå et svært B-preget i kampen, som ble startet med at Chelsea sto æresvakt før kampstart, en tradisjon som handler om å vise respekt for et lag som har klart å bli mestere før sesongen er avsluttet.

Det var ventet at Pep Guardiola ville spare spillere i denne kampen. Citys mektige manager øyner nok en svært sjelden trippel, som vil gå i boks om de lyseblå slår byrival Manchester United i FA-cupfinalen 3. juni og Inter i Mesterliga-finalen 10. juni.

– Vær trygge, vi er ikke ferdige ennå. Vi har FA-cupen mot våre bitre rivaler og så Mesterligaen. Vi skal feire i kveld, men så skal vi gå videre og skape historie, sier City-back Kyle Walker til Sky Sports etter seieren mot Chelsea.

Premier League - Manchester City v Chelsea

Erling Braut Haaland måtte finne seg i å starte søndagens kamp på benken. Det tok han tilsynelatende med et smil.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Det var kun Walker og Manuel Akanji fra startelleveren som slo Real Madrid i mesterligaen som startet mot Chelsea.

Store navn som Haaland, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Rodri og Jack Grealish så kampen fra sidelinjen fra start.

Hvis man legger sammen overgangssummen til alle som startet på benken for City søndag, kommer fasiten på over 500 millioner pund. Det tilsvarer rundt 6,8 milliarder norske kroner.

– Den beste benken i Premier League-historien, skrev tidligere storspiller Darren Bent på Twitter før kampstart.

Helland om Chelsea: – Ræva

Kampen ble nok en nedtur for et kriserammet Chelsea-lag. Den stolte londonklubben ligger foreløpig på 12.-plass med 43 poeng når to kamper gjenstår av sesongen. Dermed kan de maks få 49 poeng.

For å sette det i perspektiv: 50 poeng er det svakeste de har hatt i Premier Leagues historie.

Denne sesongen har de foreløpig scoret stusslige 36 mål. Sist Chelsea scoret færre enn 40 mål i seriesystemet var i 23/24, altså 99 år siden.

– Ræva, for å si det på godt trøndersk. Rett og slett ræva. Det er skrekkelig, måten de opptrer på kollektivt, var dommen fra Viaplay-ekspert Pål André Helland i pausen.

Erling Braut Haaland er toppscorende gjennom tidene i Premier League. Se alle hans mål.

Erling Braut Haaland er toppscorende gjennom tidene i Premier League. Se alle hans mål.

Selv om City stilte med reservene, kom det tydelig frem at heller ikke det er noe å kimse av. City tok ledelsen allerede etter 12 minutter da Haaland-erstatter og verdensmester Julián Álvarez satte inn 1-0.

Samme mann trodde han økte til 2-0 etter 72 minutter, men målet ble annullert for en hands på Riyad Mahrez i forkant.

Dermed endte det 1-0 til hjemmelaget Manchester City denne søndagen også. Selv uten en nordmann på topp fra start.

Den norske fotballstjernen Erling Braut Haaland la ut bilde av at han spilte Minecraft, da fosset reaksjonene inn.

Den norske fotballstjernen Erling Braut Haaland la ut bilde av at han spilte Minecraft, da fosset reaksjonene inn.

Siste nytt

 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

 • Stabæk vant første gang siden mai - knuste HamKam i nøkkelkamp

  Stabæk har vært inne i en fæl periode de siste månedene. Lagets forrige seier før onsdagens kveldskamp hjemme mot HamKam var da de slo Vålerenga 2-1 på hjemmebane 29. mai.

  Siden har de røket ut av cupen og kun tatt tre poeng på 14 kamper i Eliteserien. I løpet av den perioden forsvant også trener Lars Bohinen og ble erstattet av Bob Bradley.

  Onsdag 4. oktober ble marerittrekken omsider brutt for Stabæk, som gjorde det med stil i det som til slutt ble en overlegen 5-2-seier.

  Riktignok var det HamKam som startet best og kom seg til et par store sjanser tidlig i kampen, men etter hvert handlet det meste om Stabæk. Nikolas Walstad sendte hjemmelaget i ledelsen etter et kvarter og like før halvtimen var spilt headet Mushaga Bakenga inn 2-0.

  John Olav Norheim reduserte kort tid før pause, men på overtid i den første omgangen ble HamKams Vegard Kongsro utvist etter en takling på Rasmus Eggen Vinge - hvor VAR grep inn etter at dommer Daniel Higraff først hadde gitt gult kort.

  I den andre omgangen var det aldri tvil om hvilket lag som skulle vinne, med mål fra Bakenga, Nicolai Næss og Curtis Edwards i løpet av de første 20 minuttene.

  Morten Bjørlo pyntet på resultatet på tampen for HamKam.

  For Stabæk er seieren svært viktig i kampen for å unngå nedrykk. Fremdeles ligger de på 15. plass og nedrykksplass, men med de tre poengene har de bare ett poeng opp til Haugesund på kvalikplass og Sandefjord på sikker plass. HamKam ligger på 12. plass, fire poeng foran Stabæk.

  Eliteserien fotball 2023: Stabæk - HamKam
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Vipers slo serielederen tross tunge forfall

  Vipers Kristiansand manglet flere nøkkelspillere, men fikk likevel 28-26-seier i toppkampen mot Storhamar i eliteserien i håndball.

  Dermed inntok sørlandslaget tabelltoppen med tolv poeng fra seks kamper (full pott). Før oppgjøret var Storhamar foran Vipers på målforskjell. (NTB)

  Anna Vjakhireva
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste