NRK Meny
Normal

Stadig flere ryttere trekker seg etter stygg massevelt

Massevelten i Vuelta a España lørdag fortsetter å kreve sine ofre. Mens Kris Boeckmans er lagt i kunstig koma har både gårsdagens etappevinner og Peter Sagan brutt.

Kris Boeckmans skadet etter massevelt

Den belgiske syklisten Kris Boeckmans pådro seg alvorlige skader i massevelten. Her får han hjelp av helsepersonell på stedet.

Foto: Skjermdump fra Eurosport Norge

Det var like før rytterne ankom byen Murcia fem mil før mål lørdag det gikk helt galt i det pågående sykkelrittet Vuelta a España.

En velt gjorde at flere ryttere i hovedfeltet mistet kontrollen og det hele endte i en massevelt.

Holdes i kunstig koma

CYCLING-BELGIUM

Spurteren Peter Sagan er en av seks ryttere som har trukket seg fra Spania Rundt etter massevelten.

Foto: JASPER JACOBS / Afp

Det gikk verst utover Kris Boeckmans, som holdes i kunstig koma i noen dager som følge av skadene han pådro seg i velten.

– 28-åringen har alvorlige skader i ansiktet med flere brudd, og han må trolig opereres. Boeckmans har også pådratt seg hjernerystelse, tre brukne ribbein og har blødninger i den ene lungen. Legene vil holde han i kunstig koma i noen dager, skrev laget i en uttalelse lørdag, gjengitt av NTB.

I tillegg til ham trakk fire ryttere seg etter velten, og i dag ble det klart at også spurtesset Peter Sagan og gårsdagens etappevinner Jasper Stuyvens måtte bryte rittet søndag.

Laster Twitter-innhold

Vant med brudd i hånden

CYCLING-FRA-ETOILE DE BESSEGES

Kris Boeckmans ligger i kunstig koma etter massevelten.

Foto: SYLVAIN THOMAS / Afp

Stuyvens kom seg på sykkelen igjen etter massevelten og vant spurten, men etterpå ble det klart at han har et brudd i håndleddet og derfor ikke kan fortsette.

– Jeg hadde stadig sterkere smerter i håndleddet, så jeg ba om å dra til sykehus for en undersøkelse. Dessverre viste røntgenbildene at det er brudd, og mitt Vuelta er over, sier Stuyven i en pressemelding fra Trek-laget.

Kris Boeckmans, Nacer Bouhanni, Daniel Martin og Tejay van Garderen var de fire som brøt rittet lørdag, alle som følge av den stygge velten.

Peter Sagan i Tinkoff-Saxo hadde den grønne poengtrøya i rittet da uhellet var ute. Også han har altså nå bestemt seg for å gi seg.

– Hele laget er lei for at hans deltakelse fikk en så brå slutt. Vueltaen er et av sesongens viktigste ritt, og vi hadde høye forventninger, heter det i en uttalelse fra laget.

Siste nytt

 • Espanyol sparket treneren

  Quique Sánchez Flores har fått sparken som trener for den spanske fotballklubben Espanyol.

  Det meldte klubben fredag. Sportsdirektør Jordi Lardin må også gå.

  Espanyol ligger i øyeblikket på 16. plass i La Liga.

  Espanyol Sanchez Flores
  Foto: Nikolas Giakoumidis / AP
 • Norge vant i VM-oppkjøringen

  Det norske ishockeylandslaget slo fredag kveld Sveits 2–1. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm satte målene for Norge.

  Norge spiller ny kamp mot Sveits i morgen, før laget avslutter VM-oppkjøringen med to kamper mot Hviterussland neste helg.

  Ishockey: Norge - Russland 0 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal