NRK Meny
Normal

Stadig flere ryttere trekker seg etter stygg massevelt

Massevelten i Vuelta a España lørdag fortsetter å kreve sine ofre. Mens Kris Boeckmans er lagt i kunstig koma har både gårsdagens etappevinner og Peter Sagan brutt.

Kris Boeckmans skadet etter massevelt

Den belgiske syklisten Kris Boeckmans pådro seg alvorlige skader i massevelten. Her får han hjelp av helsepersonell på stedet.

Foto: Skjermdump fra Eurosport Norge

Det var like før rytterne ankom byen Murcia fem mil før mål lørdag det gikk helt galt i det pågående sykkelrittet Vuelta a España.

En velt gjorde at flere ryttere i hovedfeltet mistet kontrollen og det hele endte i en massevelt.

Holdes i kunstig koma

CYCLING-BELGIUM

Spurteren Peter Sagan er en av seks ryttere som har trukket seg fra Spania Rundt etter massevelten.

Foto: JASPER JACOBS / Afp

Det gikk verst utover Kris Boeckmans, som holdes i kunstig koma i noen dager som følge av skadene han pådro seg i velten.

– 28-åringen har alvorlige skader i ansiktet med flere brudd, og han må trolig opereres. Boeckmans har også pådratt seg hjernerystelse, tre brukne ribbein og har blødninger i den ene lungen. Legene vil holde han i kunstig koma i noen dager, skrev laget i en uttalelse lørdag, gjengitt av NTB.

I tillegg til ham trakk fire ryttere seg etter velten, og i dag ble det klart at også spurtesset Peter Sagan og gårsdagens etappevinner Jasper Stuyvens måtte bryte rittet søndag.

Laster Twitter-innhold

Vant med brudd i hånden

CYCLING-FRA-ETOILE DE BESSEGES

Kris Boeckmans ligger i kunstig koma etter massevelten.

Foto: SYLVAIN THOMAS / Afp

Stuyvens kom seg på sykkelen igjen etter massevelten og vant spurten, men etterpå ble det klart at han har et brudd i håndleddet og derfor ikke kan fortsette.

– Jeg hadde stadig sterkere smerter i håndleddet, så jeg ba om å dra til sykehus for en undersøkelse. Dessverre viste røntgenbildene at det er brudd, og mitt Vuelta er over, sier Stuyven i en pressemelding fra Trek-laget.

Kris Boeckmans, Nacer Bouhanni, Daniel Martin og Tejay van Garderen var de fire som brøt rittet lørdag, alle som følge av den stygge velten.

Peter Sagan i Tinkoff-Saxo hadde den grønne poengtrøya i rittet da uhellet var ute. Også han har altså nå bestemt seg for å gi seg.

– Hele laget er lei for at hans deltakelse fikk en så brå slutt. Vueltaen er et av sesongens viktigste ritt, og vi hadde høye forventninger, heter det i en uttalelse fra laget.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal