NRK Meny
Normal

Stabæk-talent tilbake etter voldsepisode: – Det var skremmende

NADDERUD/OSLO (NRK): Stabæk-talentet Andreas Hanche-Olsen fikk en marerittstart på året da han havnet på sykehus etter en voldsepisode. Nå er 20-åringen lettet over å være tilbake i trening.

Andreas Hanche-Olsen2

TILBAKE: Andreas Hanche-Olsen forteller at han pådro seg en kraftig hjernerystelse etter voldsepisoden. Nå er han tilbake på treningsfeltet.

Foto: Lars Bryne / NRK

– Det er utrolig deilig å være tilbake på treningsfeltet. Det er fint å se lagkompisene og gjøre det jeg vanligvis gjør, sier Andreas Hanche-Olsen til NRK.

Den unge forsvarsspilleren fikk en skremmende start på sesongoppkjøringen. Lørdag 7. januar pådro Hanche-Olsen seg en kraftig hjernerystelse etter å ha blitt involvert i det politiet har omtalt som et masseslagsmål i Oslo.

Kort tid etter hendelsen gikk Stabæk-ledelsen ut med en pressemelding og omtalte episoden som blind vold.

Andreas Hanche-Olsen

ALTERNATIV TRENING: Her er Hanche-Olsen fra tirsdagens trening på Nadderud.

Foto: Lars Bryne / NRK

Talentet, som fikk sitt store gjennombrudd i fjor, ble så hardt skadd at han havnet på sykehus og ble satt ut av spill i tre uker.

– Det har vært tre frustrerende uker. Jeg har vært helt utslitt, og har ligget i senga og sovet nesten hele dagen. Det var en litt skremmende hendelse som jeg gjerne skulle ha vært foruten, sier han.

– Hvordan opplevde du det som skjedde?

– Jeg synes det var skummelt. Jeg følte meg litt forsvarsløs. Jeg fikk ikke gjort så veldig mye, svarer Hanche Olsen.

Denne uka er han i gang med et spesialopplegg på Nadderud, men det medisinske apparatet tar ingen sjanser og har bestemt at 20-åringen blir hjemme når resten av Stabæk-laget drar på treningsleir til Malta fredag.

Mange ungdommer involvert

Hverken Stabæk-spilleren eller politiet ønsker å gå detaljert inn på hva som skjedde kvelden 7. januar. Men politijurist Gjermund Hanssen, ved Majorstua politistasjon, forteller at voldsepisoden skjedde på Gaustad T-banestasjon.

– Mange personer var på T-banestasjonen i forbindelse med en fest i nærheten, der over 100 ungdommer var samlet. Det er blitt anmeldt fire ulike voldsepisoder som vi etterforsker i sammenheng med dette, sier Hanssen.

Juristen påpeker at de har mye igjen av etterforskningen og at det er for tidlig å si at om det dreier seg om blind vold.

– Vi har avhørt en rekke vitner, og vi har fortsatt mange som ikke er avhørt, sier Hanssen.

Andreas Hanche-Olsen

TILBAKE: Andreas Hanche-Olsen er tilbake i trening etter voldssituasjonen, som gjorde at han ble sykemeldt i flere uker.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Treneren fikk sjokk

Både lagkompiser og trener Toni Ordinas er lettet over å se Hache-Olsen tilbake i garderoben.

– Jeg er så glad for å se ham. Det er en ung spiller med sterke følelser for spillet. Det som skjedde var et sjokk for klubben og spillerne, sier Ordinas, som husker svært godt da han fikk telefonen om hendelsen.

– Jeg var hjemme. Jeg måtte sette meg ned. Man tenker ikke som en trener i en sånn situasjon. Man tenker som et medmenneske og far.

Det vil fortsatt ta noe tid før forsvarsspilleren er tilbake for fullt, men Hanche-Olsen er uansett fast bestemt på at hendelsen ikke skal prege ham denne sesongen.

– Jeg er forsvarsspiller, så jeg kommer ikke være redd for å gå opp i en duell, smiler han.

Siste nytt

 • Tap for Manchester City

  Manchester City tapte 0-1 mot tyske Borussia Dortmund i sin første kamp i sesongoppkjøringen. Mario Götze scoret på straffe i første omgang. Forrige sesongs seriemestere stilte uten flere av sine største stjerner, men Riyad Mahrez spilte fra start.

  FOC-SPO-SOC-MANCHESTER-CITY-V-BORUSSIA-DORTMUND---INTERNATIONAL-
  Foto: ELSA / AFP
 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale