NRK Meny
Normal

Stabæk-talent tilbake etter voldsepisode: – Det var skremmende

NADDERUD/OSLO (NRK): Stabæk-talentet Andreas Hanche-Olsen fikk en marerittstart på året da han havnet på sykehus etter en voldsepisode. Nå er 20-åringen lettet over å være tilbake i trening.

Andreas Hanche-Olsen2

TILBAKE: Andreas Hanche-Olsen forteller at han pådro seg en kraftig hjernerystelse etter voldsepisoden. Nå er han tilbake på treningsfeltet.

Foto: Lars Bryne / NRK

– Det er utrolig deilig å være tilbake på treningsfeltet. Det er fint å se lagkompisene og gjøre det jeg vanligvis gjør, sier Andreas Hanche-Olsen til NRK.

Den unge forsvarsspilleren fikk en skremmende start på sesongoppkjøringen. Lørdag 7. januar pådro Hanche-Olsen seg en kraftig hjernerystelse etter å ha blitt involvert i det politiet har omtalt som et masseslagsmål i Oslo.

Kort tid etter hendelsen gikk Stabæk-ledelsen ut med en pressemelding og omtalte episoden som blind vold.

Andreas Hanche-Olsen

ALTERNATIV TRENING: Her er Hanche-Olsen fra tirsdagens trening på Nadderud.

Foto: Lars Bryne / NRK

Talentet, som fikk sitt store gjennombrudd i fjor, ble så hardt skadd at han havnet på sykehus og ble satt ut av spill i tre uker.

– Det har vært tre frustrerende uker. Jeg har vært helt utslitt, og har ligget i senga og sovet nesten hele dagen. Det var en litt skremmende hendelse som jeg gjerne skulle ha vært foruten, sier han.

– Hvordan opplevde du det som skjedde?

– Jeg synes det var skummelt. Jeg følte meg litt forsvarsløs. Jeg fikk ikke gjort så veldig mye, svarer Hanche Olsen.

Denne uka er han i gang med et spesialopplegg på Nadderud, men det medisinske apparatet tar ingen sjanser og har bestemt at 20-åringen blir hjemme når resten av Stabæk-laget drar på treningsleir til Malta fredag.

Mange ungdommer involvert

Hverken Stabæk-spilleren eller politiet ønsker å gå detaljert inn på hva som skjedde kvelden 7. januar. Men politijurist Gjermund Hanssen, ved Majorstua politistasjon, forteller at voldsepisoden skjedde på Gaustad T-banestasjon.

– Mange personer var på T-banestasjonen i forbindelse med en fest i nærheten, der over 100 ungdommer var samlet. Det er blitt anmeldt fire ulike voldsepisoder som vi etterforsker i sammenheng med dette, sier Hanssen.

Juristen påpeker at de har mye igjen av etterforskningen og at det er for tidlig å si at om det dreier seg om blind vold.

– Vi har avhørt en rekke vitner, og vi har fortsatt mange som ikke er avhørt, sier Hanssen.

Andreas Hanche-Olsen

TILBAKE: Andreas Hanche-Olsen er tilbake i trening etter voldssituasjonen, som gjorde at han ble sykemeldt i flere uker.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Treneren fikk sjokk

Både lagkompiser og trener Toni Ordinas er lettet over å se Hache-Olsen tilbake i garderoben.

– Jeg er så glad for å se ham. Det er en ung spiller med sterke følelser for spillet. Det som skjedde var et sjokk for klubben og spillerne, sier Ordinas, som husker svært godt da han fikk telefonen om hendelsen.

– Jeg var hjemme. Jeg måtte sette meg ned. Man tenker ikke som en trener i en sånn situasjon. Man tenker som et medmenneske og far.

Det vil fortsatt ta noe tid før forsvarsspilleren er tilbake for fullt, men Hanche-Olsen er uansett fast bestemt på at hendelsen ikke skal prege ham denne sesongen.

– Jeg er forsvarsspiller, så jeg kommer ikke være redd for å gå opp i en duell, smiler han.

Siste nytt

 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix
 • Weng spår OL-gull til Kalla

  Heidi Weng mener Charlotte Kallas «mesterskapshode» gir svensken en fordel før OL neste måned. Hun tror Kalla kommer til å ha gull med hjem fra Sør-Korea. Det skriver Aftonbladet.

  Charlotte Kalla
  Foto: SKJERMDUMP NRK
 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal