Hopp til innhold

Skrudde inn corner og bommet på straffe: – Lehne Olsen på godt og vondt

LILLESTRØM (NRK): Thomas Lehne Olsen skal ha mye av æren og skylden for at det endte 1–1 på Nadderud i kveld. Lillestrøm-spissen scoret direkte på corner og bommet på et straffespark i en humpete serieåpning.

Eliteserien fotball 2019: Stabæk - Lillestrøm (LSK)

SCORET OG BOMMET: Thomas Lehne Olsen traff godt på corner, men dårlig på straffespark i serieåpningen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

I fjor måtte Stabæk og Lillestrøm kjempe hardt for å unngå nedrykk. I dag møttes lagene allerede i første serierunde. En 27-åring fra Moelv skulle spille hovedrollen på en svært dårlig gressmatte i Bærum denne mandagskvelden.

To mål på 80 sekunder

Etter en rolig første halvdel fikk Lillestrøm hjørnespark i førsteomgangens siste spilleminutt. Thomas Lehne Olsen skrudde ballen direkte i mål. Hverken Stabæk-forsvaret eller målvakt Marcus Sandberg klarte å stoppe ballen fra å lure seg inn på første stolpe.

– Jeg har øvd litt på det denne uka. Dette har jeg aldri gjort på toppnivå før. Det var godt å se den gå inn, sier Lehne Olsen til NRK.

Kun 80 sekunder etter Lillestrøm-scoringen slo hjemmelaget tilbake. Fjorårets toppscorer Franck Boli brasset inn utligningen i motsatt ende av banen. 1–1 til pause.

Eliteserien fotball 2019: Stabæk - Lillestrøm (LSK)

RETT INN: Thomas Lehne Olsens hjørnespark gikk rett i mål på Nadderud.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Straffebom

Rett etter hvilen fikk Lillestrøm hjørnespark nok en gang. Stabæks Steinar Strømnes løftet venstre hånd opp mot hodet, handset i en tøff duell med Simen Kind Mikalsen og lagde straffespark.

– Riktig dømt, men man kan diskutere om Strømnes skal ha frispark, sa NRKs ekspert Carl-Erik Torp.

Lehne Olsen kunne bli tomålsscorer, men et svakt forsøk ble stoppet av målvakt Sandberg.

– Det er Lehne Olsen på godt og vondt i kveld, ropte NRKs kommentator Olav Traaen.

Det endte 1-1 på Nadderud.

Lehne Olsen skuffet

Thomas Lehne Olsen var ikke fornøyd etter kampslutt.

– Straffe skal være mål, men sånt kan skje. Vi taper to poeng på at jeg bommer.

– Det er alltid surt når vi ikke scorer på straffe, men det er flere enn Thomas som har bommet derfra. Det er bare å gå videre, sa LSK-trener Jörgen Lennartsson.

Eliteserien fotball 2019: Stabæk - Lillestrøm (LSK)

SKUFFET: Thomas Lehne Olsen var lite fornøyd med straffeforsøket.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hentet i sykebil

Stabæks nyervervelse Matthew Rusike måtte ut med skade i førsteomgang og ble hentet av sykebil i pausen. Det er fare for at høyrekanten har fått et ankelbrudd. Hvis det stemmer venter et langt skadeavbrekk.

– Det er kjedelig å få en sånn start på karrieren i klubben vår. Han så veldig bra ut før han måtte ut med skade, sier Stabæk-trener Henning Berg til NRK.

Eliteserien fotball 2019: Stabæk - Lillestrøm (LSK)

TIL SYKEHUS: Matthew Rusike ble kjørt til sykehus i pausen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal