NRK Meny
Normal

Graham Hansen sendte Stabæk ut av mesterligaen

Wolfsburg og Caroline Graham Hansen ble for sterke for Stabæk. Det ble aldri noen sensasjonsseier for bæringene i Tyskland - men det var nære på!

Caroline Graham Hansen spiller fotball

Graham Hansen i aksjon mot Stabæk på Nadderud.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Ti minutter og 57 sekunder sto det på kamp-uret når Caroline Graham Hansen snek seg inn på bakerste stolpe og satte inn 1-0 for Wolfsburg. Det var den verst tenkelige åpningen for Stabæk som på det tidspunktet trengte to mål for å gå videre.

Og Caroline Graham Hansen skulle etterhvert bli svært sentral i kampen.

Wolfsburg klart best

De regjerende mesterne i turneringen var sjelden truet av de norske jentene i første omgang. Stabæks Julie Adserø forsøkte seg på en frekkis fra 30 meter. Ballen duppet over den tyske keeperen og traff tverrliggeren, men var i realiteten aldri farlig.

De tyske mesterne hadde full kontroll. I hvert fall de første 45 minuttene.

Martina Müller hadde en eventyrlig sjanse til å avgjøre kampen etter 39 minutter, men på utrolig vis - fra seks meter - klarte hun å fyre ballen langt over målet fra en totalt upresset posisjon. Dermed gikk lagene til pause med 1-0.

Stabæk viste fightervilje

Etter pause var det igjen Wolfsburg som skapte mest, men den første store sjansen var det Stabæk som fikk - på kontring. 17 år gamle Marie Markussen vant en løpsduell, men skuddet gikk like utenfor.

Sekunder senere var Stabæk frampå igjen. Melissa Wiik viste styrke i en duell med Wolfsburgs Babet Peter. Begge ble liggende etter duellen. Men Wiik reiste seg kjappest og satte ballen over en utrusende keeper. Plutselig var det kamp igjen.

- Skulle Stabæk slå ut Wolfsburg med det utgangspunktet de har så vil det være en av de største sensasjonene i norsk fotball, uansett kjønn. Det mente NRKs fotballkommentator Olav Traaen før kampen.

Nå var Stabæk bare ett mål unna. Men nå startet også Wolfsburgs stormløp mot Stabæks mål.

Udyktige og heldige

Wolfsburg presset på og hadde flere gigantiske sjanser, men udyktighet fra tyskerne og en god porsjon flaks fra Stabæk gjorde at kampen lenge sto og vippet.

Etter 76 minutter driblet Graham Hansen seg gjennom hele Stabæks forsvar men da hun fikk tre forsvarsspillere på seg i avslutningsøyeblikket ble det for mye.

Men til slutt gikk det som det måtte gå. 82 minutter var spilt. Det verste stormløpet var over. Nå skulle Stabæk sette inn sluttspurten.

Da dukket Caroline Graham Hansen opp - igjen. Fra like utenfor 16-meteren dempet hun ballen, og skjøt via et Stabæk bein og ballen suste i nettet. Caroline Graham Hansen sendte sine gamle lagvenninner fra Stabæk ut av mesterligaen.

Stabæk kjempet. Det holdt rett og slett bare ikke mot Caroline Graham Hansen.

- Denne jenta har ingen grenser, ropte den engelske Eurosport kommentatoren etter kampen.

Caroline Graham Hansen to. Stabæk en.

Siste nytt

 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Curlingpar selger unna OL-utstyr

  Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien selger unna OL-utstyr på Finn, melder Adressa. Bukser, jakker og mobiltelefoner, er blant det som selges.

  – Vi er jo de fattigste utøverne i OL, og det er en god måte å tjene inn penger, sier Nedregotten.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling Mixed
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport