NRK Meny
Normal

Graham Hansen sendte Stabæk ut av mesterligaen

Wolfsburg og Caroline Graham Hansen ble for sterke for Stabæk. Det ble aldri noen sensasjonsseier for bæringene i Tyskland - men det var nære på!

Caroline Graham Hansen spiller fotball

Graham Hansen i aksjon mot Stabæk på Nadderud.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Ti minutter og 57 sekunder sto det på kamp-uret når Caroline Graham Hansen snek seg inn på bakerste stolpe og satte inn 1-0 for Wolfsburg. Det var den verst tenkelige åpningen for Stabæk som på det tidspunktet trengte to mål for å gå videre.

Og Caroline Graham Hansen skulle etterhvert bli svært sentral i kampen.

Wolfsburg klart best

De regjerende mesterne i turneringen var sjelden truet av de norske jentene i første omgang. Stabæks Julie Adserø forsøkte seg på en frekkis fra 30 meter. Ballen duppet over den tyske keeperen og traff tverrliggeren, men var i realiteten aldri farlig.

De tyske mesterne hadde full kontroll. I hvert fall de første 45 minuttene.

Martina Müller hadde en eventyrlig sjanse til å avgjøre kampen etter 39 minutter, men på utrolig vis - fra seks meter - klarte hun å fyre ballen langt over målet fra en totalt upresset posisjon. Dermed gikk lagene til pause med 1-0.

Stabæk viste fightervilje

Etter pause var det igjen Wolfsburg som skapte mest, men den første store sjansen var det Stabæk som fikk - på kontring. 17 år gamle Marie Markussen vant en løpsduell, men skuddet gikk like utenfor.

Sekunder senere var Stabæk frampå igjen. Melissa Wiik viste styrke i en duell med Wolfsburgs Babet Peter. Begge ble liggende etter duellen. Men Wiik reiste seg kjappest og satte ballen over en utrusende keeper. Plutselig var det kamp igjen.

- Skulle Stabæk slå ut Wolfsburg med det utgangspunktet de har så vil det være en av de største sensasjonene i norsk fotball, uansett kjønn. Det mente NRKs fotballkommentator Olav Traaen før kampen.

Nå var Stabæk bare ett mål unna. Men nå startet også Wolfsburgs stormløp mot Stabæks mål.

Udyktige og heldige

Wolfsburg presset på og hadde flere gigantiske sjanser, men udyktighet fra tyskerne og en god porsjon flaks fra Stabæk gjorde at kampen lenge sto og vippet.

Etter 76 minutter driblet Graham Hansen seg gjennom hele Stabæks forsvar men da hun fikk tre forsvarsspillere på seg i avslutningsøyeblikket ble det for mye.

Men til slutt gikk det som det måtte gå. 82 minutter var spilt. Det verste stormløpet var over. Nå skulle Stabæk sette inn sluttspurten.

Da dukket Caroline Graham Hansen opp - igjen. Fra like utenfor 16-meteren dempet hun ballen, og skjøt via et Stabæk bein og ballen suste i nettet. Caroline Graham Hansen sendte sine gamle lagvenninner fra Stabæk ut av mesterligaen.

Stabæk kjempet. Det holdt rett og slett bare ikke mot Caroline Graham Hansen.

- Denne jenta har ingen grenser, ropte den engelske Eurosport kommentatoren etter kampen.

Caroline Graham Hansen to. Stabæk en.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag