Dommeren innrømmer feil i nedrykksdrama: – Burde vært annullert

NADDERUD/OSLO (NRK): Sarpsborg-leiren føler seg urettferdig behandlet i seksmålsdramet på Nadderud etter at seieren glapp på overtid. Dommer Kristoffer Hagenes innrømmer at Emil Bohinens overtidsscoring burde vært annullert.

Eliteserien fotball, menn (15. Runde): Stabæk - Sarpsborg 08

I FOKUS: Dommer Kristoffer Hagenes havnet i fokus etter nedrykksdramet på Nadderud.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er mye armer i feltet. Joachim Thomassen holder rundt Daniel Braaten, og så har du Braaten som holder keeperen. Det er klart når du ser TV-bildene i etterkant, så skulle det vært frispark, sier dommer Kristoffer Hagenes til NRK.

Situasjonen dommeren sikter til ble helt avgjørende for utfallet av bunnoppgjøret mellom Stabæk og Sarpsborg 08 mandag kveld.

Seks minutter på overtid dømte Kristoffer Hagenes hjørnespark til hjemmelaget, hvor Emil Bohinen reddet ett poeng for Stabæk.

Eliteserien fotball, menn (15. Runde): Stabæk - Sarpsborg 08

KRITISK: Sarpsborg-spiller Nicolai Næss mener kommunikasjonen med dommerne må bli bedre og følte seg snytt etter 3-3 mot Stabæk mandag.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg syns det er så klart og tydelig når nesten elleve Sarpsborg-spillere ser at det er vår ball, sier Nicolai Næss til NRK etter kampslutt.

Stabæk-leiren er ikke enig med bortelagets vurderinger.

– Nå klager jo Sarpsborg på alt som er å klage på, så totalt sett syns jeg det er greit, sier målscorer Emil Bohinen til NRK.

Flere kontroverser

Det var altså to situasjoner på overtid der Sarpsborg 08 følte seg snytt. Først mente de at det ikke skulle vært hjørnespark, og i feltet i påfølgende situasjon mener de at keeper Aleksandr Vasyutin ble holdt.

– Han holdt meg i armen og t-skjorten så jeg ikke klarte å hoppe, så jeg føler jeg burde hatt, sier Vasyutin til NRK.

– Jeg syns det er godt å se, fordi keeperne er alt for godt herdet. Du så at han prøvde å få frispark, sier Vadim Demidov til NRK.

Men kontroversene startet allerede etter ett minutt. Da Jonathan Lindseth åpnet målshowet for Sarpsborg 08.

En offsideplassert Ole Jørgen Halvorsen ble nærmest ut av ingenting spilt fri på høyrekanten, før han slo 45 grader ut til Lindseth, som enkelt bredsidet inn sitt andre mål for sesongen.

Dommeren innrømmer i ettertid at det helt klart burde blitt dømt offside i denne situasjonen.

Så begge to scoringene skulle vært annullert?

– Ja, det skulle de, konstaterer Hagenes.

Geir Bakke tar dommeren i forsvar og mener at dømmingen i dag gikk begge veier.

– For hver kamp han dømmer, så blir han bedre. Han er ung og fremadstormende, sier Bakke.

Målfest

Etter 27 minutter doblet Alexander Ruud Tveter ledelsen for bortelaget.

Like før pause spilte Vadim Demodiv en perfekt vektet pasning mot Boli som hadde løpt seg fri i sekstenmeteren.

Ivorianeren vendte på en femøring og denne gangen gjorde 25-åringen alt riktig da han tredde ballen mellom bena til Vasyutin fra ti meter til 1-2.

På overtid av første omgang fikk Boli muligheten til å redusere fra straffemerket. En klønete Vasyutin bokset ned Madis Vihmann, men sisteskansen reddet straffen fra Boli.

Eliteserien fotball, menn (15. Runde): Stabæk - Sarpsborg 08

SCORET: Steffen Lie Skålevik åpnet målkontoen i Sarpsborg 08-drakt.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Fem minutter etter sidebytte fikk Sarpsborg drømmestart i andre akt. En kontring anført av endte omsider hos Steffen Skålevik som skled inn 3-1 for et svært effektivt Sarpsborg 08.

Bohinen reddet Stabæk

Drøye 20 minutter før fulltid tente midtstopper Vihmann et nytt håp for hjemmelaget da han stanget inn 2-3 etter et hjørnespark fra venstre.

Bohinen

SIKRET UAVGJORT: Emil Bohinen sikret ett Stabæk-poeng på overtid.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Lenge så det ut som at det kune skulle bli et trøstemål, men seks minutter på overtid scoret Emil Bohinen og sikret ett viktig Stabæk-poeng.

– Det var ekstremt deilig å se den gå inn, sier målscoreren til NRK.

Dermed ble Sarpsborg 08 snytt for deres første borteseier denne sesongen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Hegerberg nominert til Ballon d'Or

  Ada Hegerberg er igjen nominert til Ballon d'Or, også kalt Gullballen, som regnes som den mest prestisjetunge individuelle prisen en fotballspiller kan vinne. Hegerberg vant prisen i fjor, som første kvinne noensinne.

  Fotballspiller Ada Stolsmo Hegerberg vinner "Gullballen" som årets fotballspiller under Idrettsgallaen 2017 i Hamar OL-amfi lørdag kveld.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Djurgården på tabelltopp

  Djurgården, med norske Fredrik Ulvestad og Aslak Fonn Witry på laget, vant 1-0 borte mot IFK Göteborg og leder dermed Allsvenskan med tre poeng. Per Kristian Bråtveit satt på benken. Med to kamper igjen skiller kun tre poeng fjerde til førsteplass.

  fotboll, allsvenskan2019, Djurgårdens IF, IK Sirius FK, allsvenskan
  Foto: Maja Suslin/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal