Hopp til innhold

Stabæk-Ohi om mirakelsesongen: – Helt grei

NADDERUD (NRK): Ni mål på 878 eliteserieminutter er smått sensasjonelt for en spiller som scoret fire seriemål forrige sesong. Men det er ikke Ohi Omoijuanfo enig i.

Eliteserien fotball 2017: Strømsgodset-Stabæk (1-2)

HET: Ohi Omoijuanfo (i midten) jubler etter Stabæks borteseier over Strømsgodset 16. mai. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Holmlia-gutten er toppscorer i Eliteserien etter at en tredjedel av sesongen er unnagjort, og har gått fra å være ut og inn av Stabæk-laget til å være høyaktuell formspiss for Lars Lagerbäck.

Selv er den beskjedne 23-åringen mer glad i å snakke om gode lagkompiser enn egne prestasjoner. Det synes godt på spørsmål om hvordan han vil karakterisere sin egen sesong så langt:

– Helt grei, svarer Omoijuanfo foran cupmøtet med naboen Asker.

– Helt grei!?

– Når du er spiss og scorer mye mål får du mye oppmerksomhet. Lagkameratene mine har prestert godt, og vi har vært gode som lag. Det er det som har ført til at jeg har scoret disse målene.

Vil ut

På Nadderud har de solide tradisjoner for å frem målfarlige spisser som senere blir solgt til større klubber. Og selv om Omoijuanfo forlenget kontrakten til å vare ut 2020-sesongen tidligere i mai, innrømmer han at ting nå kan skje raskt.

– Toppscorere blir ofte solgt, så. Jeg skal ikke utelukke noe, men må bare konsentrere meg om det som skjer på feltet hver dag og jobbe for å bli en bedre spiller.

Det ble kalt en sensasjon i 1974 og det vil bli kalt det samme i 2017. Kråkerøy fra 3. divisjon får nok en sjanse til å slå ut Vålerenga.

– Håper du å bli solgt allerede i sommer?

– Det er jo det som er drømmen. Jeg skal ikke legge skjul på det. Men samtidig har jeg ikke lyst til å dra ut for så å komme tilbake til Eliteserien om et par-tre år. Skal jeg reise ut er det for å oppnå noe.

Norge foran Nigeria

Allerede for en måned siden sa landslagssjef Lars Lagerbäck til NRK at han fulgte ligaens heteste spiller denne våren tett.

Omoijuanfo selv antydet at det ville bli vanskelig å velge mellom Norge og farens fødeland Nigeria, men nå blir han norsk landslagsspiller dersom han tas ut i troppen til kampen mot Tsjekkia og Sverige i juni.

– Lagerbäck må velge om han ser på meg som god nok eller ikke. Jeg har ikke hørt noe fra Nigeria, og vet ikke om de i det hele tatt vet hvem jeg er. De har også ganske gode spillere i min posisjon fra før som spiller på mye høyere nivå. Norge har vist interesse og vært på flere kamper, sier Omoijuanfo om valget.

– Er du god nok for det norske landslaget?

– Jeg vet ikke. Helt ærlig. Jeg vet ikke.

– Men drømmen er landslagsdebut og proffspill i sommer?

– Jeg håper det. Hvis Gud vil.

Ohi og Stabæk møter Asker i cupens 2. runde kl 18 torsdag. Du kan se kampen her.

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland, Manchester City

Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Presset var enormt, men Erling Braut Haaland (22) fikk en drømmedebut for Manchester City. Etterpå ble han irrettesatt for banning.

Siste nytt

 • VIF-opptur fortsetter etter seier mot Aalesund

  Odin Thiago Holm (19) og Osame Sahraoui (21) tok ansvar og satte fyr på kampen da Vålerenga slo Aalesund 4-0 på hjemmebane i Eliteserien søndag kveld.

  Vålerenga hadde lenge trøbbel med å bryte ned et lavtliggende Aalesund-lag i Oslo, og et blokkert skuddforsøk fra Osame Sahraoui var det nærmeste de blåkledde kom nettsus mot den oransje forsvarsveggen før pause.

  I det klokken bikket 60 minutter løsnet det for hovedstadslaget. To minutter senere økte Osame Sahraoui ledelsen med en perle av et skudd.

  Derfra og ut ble søndagens kamp en eneste stor parademarsj for Dag-Eilev Fagermos gutter. De blåkledde fortsetter med det sin strålende form i Eliteserien, og Oslo-laget står nå med fem strake seirer i serien for første gang siden 2010-sesongen.

  Vålerenga rykker med det opp på en sjetteplass i Eliteserien. (NTB/NRK)

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Aalesund
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Dommeren ut mot ballguttene

  Dommer Svein Oddvar Moen går hardt ut mot noen av ballguttene på Åråsen på grunn av språkbruk etter kveldens 1–1-kamp mellom Lillestrøm og Tromsø. Hjemmefansen var tidvis svært lite imponerte over dømmingen, noe som kan ha smittet over på ballguttene.

  – Altså vi som dommere vi tåler å få masse vi, det er ikke det det handler om. Men det er ikke greit at det står tolv-, tretten-, fjorten- og femtenåringer som er ballgutter i kampen, og kaster seg på og bruker ord som ikke skal komme ut av deres munn i den alderen, sier han til NRK.
  – Det var ballgutter som meldte til deg?
  – Ja. Så det kommer vi til å ta videre med Lillestrøm, fordi sånn ønsker vi ikke å ha det. Jeg skal hvert fall si et ord om det inn til Fotballforbundet fordi nå har vi veldig fokus på dette.

  Medie- og kommunikasjonsansvarlig i LSK, Morten Stokstad, skriver følgende om hendelsen i en sms til NRK:

  – Det er riktig at noen av ballguttene ble revet med og kastet seg på publikums mishagsytringer mot dommertrioen. De fikk umiddelbart beskjed om at det ikke er greit, og de kommer helt sikkert ikke til å gjøre noe sånt igjen. Samtidig er dette snakk om 12-13 år gamle gutter som er engasjerte og glade i klubben sin, så vi tenker vel at dette ikke er verdens største sak, selv om det selvsagt ikke skal skje, skriver han.

  Dommer Svein Oddvar Moen
  Foto: Thomas Hagajore Fosse / NRK
 • Deilas Standard Liège tok sesongens første seier

  Ronny Deila og hans Standard Liège slo Cercle Brugge 2-0 i den belgiske toppdivisjonen i fotball søndag. Det var nordmannens første seier som trener for laget.

  Liège-laget sesongåpnet med uavgjort og tap foran søndagens duell mot Cercle. Selim Amallah ble avgjørende med to scoringer før pause.

  Aron Dønnum, som foran sesongen var tilbake i Deilas klubb etter utlånet til Vålerenga, har startet alle tre kampene under sin gamle VIF-sjef.

  Standard Liège ligger på 8.-plass etter tre serierunder. Det skiller to poeng opp til serieleder OH Leuven som har én kamp mindre spilt. (NTB)

  MLS Cup Preview Soccer
  Foto: Chris Szagola / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste