Hopp til innhold

Stabæk-Ohi følges av Championship-klubber: – England er fristende

OSLO/BEKKESTUA (NRK): Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo (23) er ønsket i Championship. Søndag var en rekke klubber på plass på Nadderud for å se spissen.

Ohi

ETTERTRAKTET: Stabæks målsnik er en ettertraktet mann. Her er han avbildet under cupkampen mot Aalesund forrige uke.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

NRK vet at en håndfull klubber på nest øverste nivå i England følger Stabæk-spissen tett. Omoijuanfo har herjet hittil i sesongen og troner alene øverst på toppscorerlisten foran store navn som Moldes Björn Bergmann Sigurdarson og Rosenborgs Nicklas Bendtner.

I 3-2-seieren over Molde søndag satte han inn sitt 14. mål for sesongen. Sånt legges selvsagt merke til.

– Jeg kan ikke tenke så mye på om klubber ser på meg. Jeg må bare være nøye i treningsarbeidet, sier Omoijuanfo til NRK.

Bekrefter interesse

Stabæk-sportssjef Inge André Olsen fleipet i pressesonen søndag, og sa Omoijuanfo hadde vært «dum» som skrev kontrakt ut 2020-sesongen. Han bekrefter at toppscoreren er ønsket i Championship.

– Det har vært nevnt, ja. Nederland, Tyskland og Tyrkia også. Det er mange som følger med på norsk fotball, og spesielt Ohi. Det har det vært lenge. Det samme mange klubber på tribunen her i dag, sier Olsen til NRK.

Olsen

KAN MISTE TOPPSCOREREN: Stabæks sportsjef Inge André Olsen bekrefter at det er stor interesse for Ohi Omoijuanfo.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Hvor lenge blir han i Stabæk?

– Hvis det kommer et bud er jeg 100 prosent sikker på at vi er bestevenner både før og etterpå, og at vi finner en løsning både han og Stabæk er fornøyde med.

Omoijuanfo innrømmer at han kjenner til at han følges tett av flere klubber på nest øverste nivå i England.

– Ja, jeg har hørt om interesse derfra. Om det er riktig steg, får vi se på. Det hadde selvfølgelig vært interessant. England er fristende.

Allerede i mai fortalte hovedpersonen selv til NRK at han håper på å komme seg ut av landet allerede denne sommeren:

– Det er jo det som er drømmen. Jeg skal ikke legge skjul på det. Men samtidig har jeg ikke lyst til å dra ut for så å komme tilbake til Eliteserien om et par-tre år. Skal jeg reise ut, er det for å oppnå noe, fastslo spissen.

Mange nordmenn

Stefan Johansen (Fulham), Alexander Tettey (Norwich), Adama Diomande (Hull) og Markus Henriksen (Hull) spiller allerede i engelske Championship - der interessen for Stabæk-spissen er størst.

– Ohi er en god spiller. Han var på besøk i Manchester da han var 15-16 år gammel så jeg husker han også derfra. Han kommer til å få en god karriere, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Kollega Toni Ordinas smilte bredt etter søndagens 3-2-seier, og påstår han ikke blir nervøs av tanken på å miste toppscoreren i Eliteserien.

– Dette er Stabæk. Modellen i klubben er å hjelpe spillere videre når de er klare for nye utfordringer. Jeg blir glad om han blir her, men reiser han er det en suksess for Stabæk.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal