NRK Meny
Normal

Nekter å kommentere Stabæks trenerfremtid

DRAMMEN/OSLO (NRK) Marcus Pedersen (25) forverret Stabæk-krisen da han headet Strømsgodset til kvartfinale i cupen.

Billy McKinlay

UNDER PRESS: Stabæk-trener Billy McKinlay møter pressen etter nok et tap.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er dritkjipt, oppsummerer Stabæks sportssjef Inge Andre Olsen.

– Gutta løp, de fightet, de presset Godset på hjemmebane, og de våget å spille fotball. Alt i alt synes jeg at gutta skal få lov til å være fornøyde med prestasjonen i dag, fortsetter han.

Det er tungt for Stabæk for tiden. Laget ligger nest sist på tabellen med fattige sju poeng, og mannskapet ser ut til å være blottet for selvtillit.​ Til helgen møter Stabæk Start i Kristiansand. Det er en kamp begge må vinne.

– Har kommentert nok

– Hvem er trener for Stabæk når vi kommer til den kampen?

– Min rolle evalueres, trenerens rolle evalueres, spillerne evalueres. Vi prøver å prøver å snu hver stein for å finne gode løsninger for at Stabæk skal være en eliteserieklubb også neste år, svarer Olsen, som nekter å bekrefte at nåværende trener Billy McKinlay er ved roret kommende helg.

– Når dere går ut på Sør Arena, så er McKinlay Stabæk-trener?

– Jeg har kommentert nok om hvem, hva og hvor.

Jevnt før pause

Gjestene fra Bærum var helt på høyde med vertene i starten av kampen, men noen minutter før hvilen fikk Pedersen stå helt alene på bakre stolpe under et Godset-frispark. Lars Christopher Vilsvik fant 25-åringen, som stanget ballen forbi Gurpreet Singh Sandhu i Stabæk-målet.

Dermed gikk lagene i garderoben på 1-0, men det var tilsynelatende bare ett av dem som kom ut igjen etter pause.

– Litt merkelig kamp

Agon Mehmeti

SKADET: Agon Mehmeti måtte ut på grunn av skade i den første omgangen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Strømsgodset kjørte over Stabæk i hele den andre omgangen, og det var kun en strålende Sandhu som holdt Billy McKinlays mannskap inne i kampen.

Inderen stoppet det ene forsøket etter det andre, men lagkameratene hans i motsatt ende greide aldri å utligne Godsets ledelse. Stabæk ute av cupen.

– Jeg er veldig skuffet. Vi skapte ikke så mye som vi ønsket. Spillerne spilte mye bedre enn de gjorde i helgen, så vi er veldig skuffet. Vi har fått dårlig betalt hittil i sesongen, mener McKinlay.

– Er du trygg på at du er trener når dere møter Start kommende helg?

– Jeg har ingenting å si om det. Jeg er her, og jeg kommer til å forberede meg som vanlig, avlustter den hardt pressede treneren.

LES OGSÅ: McKinlay raste mot egne spillere

Strømsgodset leder 1-0 over Stabæk.

Odd tapte på Alfheim

Både Bodø/Glimt og Tromsø måtte ut i ekstraomganger i sine kamper. Førstnevnte med besøk av Haugesund, mens Odd gjestet Tromsø.

Thomas Lehne Olsen ble matchvinner da han satte inn 3-2-scoringen til Tromsø i den første ekstraomgangen. Bodø/Glimt-Haugesund ble avgjort ved straffesparkkonkurranse. Der var hjemmelaget sterkest og vant til slutt 10-9-

Vålerenga og Sarpsborg 08 tok seg videre på bekostning av henholdsvis Vidar og Stjørdals-Blink.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset