NRK Meny
Normal

RBK-treneren: – Forferdelig vanskelig arena å spille fotball på

Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd med baneforholdene på Nadderud.

Stabæk - Rosenborg

MÅLLØST: Ingen mål, men mange dueller og sjanser mellom Stabæk og Rosenborg

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen syntes uavgjort var greit, men mente banen på Nadderud var forferdelig dårlig.

– Det blir en hawaii-match som er umulig å kontrollere og en bane det er vanskelig å spille Rosenborg-fotball på. Det skjønte Stabæk langt tidligere enn vi, og det må jeg ta på min kappe, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

– Vi prøvde å spille Rosenborg-fotball på midtbanen, og da fikk vi mange balltap. Mot slutten spilte vi mer direkte, og da kom også sjansene, sier han.

Rosenborgs helt ble reservekeeper Arild Østbø. Han tok alt, og det var mye i andre omgang.

– Det ble tøffere enn jeg trodde i dag, på det som var en dårlig bane. Vi sto i hvert fall imot. Det var godt å gjøre noen redninger, sa Østbø til Max etter kampslutt.

Han måtte inn etter at Andre Hansen ble skadet mot Brann sist helg.

Ingebrigtsen var ikke overrasket over Østbøs mange gode redninger.

– Det er slikt han gjør på trening hver dag. Ingen av oss i RBK er overrasket, sier treneren.

Stabæk var i lange perioder best mot serielederen og hadde mange store sjanser i andre omgang.

Rosenborg leder fortsatt Eliteserien, men resultatet mot Stabæk gjør at rivalene kan knappe innpå i resten av rundens kamper.

Stabæk, som også kjemper i toppen, er seks poeng bak trønderne.

Antiklimaks

Tilskuerne på Nadderud hadde kanskje forventet mye fin fotball i toppoppgjøret mot RBK, men ingen av lagene maktet å underholde før hvilen. Vertenes Luc Kassi og gjestenes Mike Jensen prøvde seg begge fra distanse tidlig i 1. omgang, men ballen suste utenfor i begge tilfeller.

Landslagssjef Lars Lagerback og toppfotballsjef Nils Johan Semb så begge kampen fra tribuneplass.

Det var etter pause det skjedde.

Moussa Njie, en av kampens friskeste spillere, fikk muligheten etter 52 minutters spill, men 21-åringens avslutning ble fint kontrollert av Arild Østbø.

Kjempesjanse

Toni Ordinas

NÆR SEIER: Trener Toni Ordinas kan glede seg over at Stabæk hadde de største sjansene, men irritere seg over at laget ikke slo serielederen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Drøyt ti minutter etter kom oppgjørets to største sjanser, begge til Stabæk. Først avsluttet Hanche-Olsen rett på Østbø fra kort hold etter corner, men sisteskansen vartet opp med en kjemperedning like etter. Njie headet mot mål etter innlegg fra høyresiden, men Østbø var nede som en katt og fikk slått unna.

Kåre Ingebrigtsen pustet lettet ut på sidelinjen.

Stabæk-back Håkon Skogseid fikk muligheten til å bli helt like etter, men på bakerste stolpe sleivet han ballen utenfor.

Rosenborg fikk en god mulighet kort tid etter Skogseid-sjansen, men Tore Reginiussens heading etter corner ble stanget vekk på streken av nevnte Moussa Njie. Samme mann curlet ballen like utenfor fra distanse kort tid etter.

For første gang på 20 oppgjør endte det med uavgjort mellom de to lagene

Saken oppdateres!

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld