NRK Meny
Normal

Like dårlig som i nedrykkssesongen

NADDERUD (NRK): Stabæk ble overkjørt av Tromsø på eget gress. Lagets poengfangst denne sesongen er like dårlig som i 2012, da laget rykket ned.

Stabæk-Tromsø

SJANSELØS: Thomas Lehne Olsen setter inn Tromsøs andre mål mot Stabæk. Keeper Mandé Sayouba reddet første forsøk, men var sjanseløs på returen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Når vi spiller som dette, får vi en utfordringer så stor som et fjell. Det blir tøft, sier Stabæk-trener Billy McKinley til NRK, etter å ha tapt 0-3 for Tromsø på eget gress.

Dermed ligger Stabæk fortsatt nest sist på tabellen, med sine sju små poeng etter 12 kamper.

Sju poeng etter 12 kamper stod de også med i 2012. Da endte Bærum-laget til slutt sist i Eliteserien og rykket ned. Bare fem seire og 17 poeng ble det i løpet av 30 kamper.

– Det er ingen god situasjon. Poengmessing er det uten tvil veldig svakt. Men av det jeg har sett, er det kamper vi kunne ha vunnet, men vi må gjøre det også. Det hjelper ikke å bare prate om det, poengterer McKinley.

Støtte til treneren

Lagets skotske trener føler han har tillit innad i klubben.

– Jeg føler jeg har støtte, fordi jeg ser innsatsen spillerne legger ned på treningsfeltet.

– Forstår de deg godt nok?

– Ja, jeg tror ikke det er noe problem. Vi er bare der hvor det nå føles lenge siden at vi spilte bra. Vi har ikke vært gode nok, og det går ikke an å slippe inn mål på den måten vi gjorde i dag, understreker McKinley, og viser til at alle baklengsmålene kom etter dødball.

– Vi har god kommunikasjon. Han har tillit. Men frem til nå har vi ikke fått det ut på banen, sier Skjønsberg til TV 2.

Kjempestart

Begge lag trengte sårt tre poeng i Bærum, men det var Tromsø som i stedet fikk en pangåpning.. Henrik Gjesdal fikk stå helt umarkert i feltet, og headet et hjørnespark i mål etter bare seks minutter. Før omgangen var over, hadde Thomas Lehne Olsen økt ledelsen.

Stabæk hadde lite å smile over etter å ha sluppet inn to dødballmål etter svakt forsvarsspill.

– Vi øver mye på dødball, men det er ikke det eneste vi gjør, for det er andre steder på banen det ikke fungerer også, forteller sportslige leder Olsen.

– Vi må ta noen sjanser og skjerpe oss bakover. Nå skal vi sende folk oppover og gamble, forteller trener McKinley.

Det var ingen vellykket kampplan, for bare tre minutter etter sidebytte, kom nok et dødballmål imot.

Gjermund Åsen slo en corner rett på hodet til Simen Wangberg og det stod 3-0 til Tromsø.

Straffebom

Det fortsatte med spill en vei. Bare fem minutter senere ble Åsen revet over ende i Stabæk-feltet, men Sayouba reddet straffesparket fra Aron Sigurdarson.

Stabæk kom mer inn i kampen i den andre omgangen, men klarte likevel ikke å skape sjanser. Dermed tok Tromsø alle tre poengene og klatrer til 11.-plass på tabellen med 13 poeng.

– Det er godt å få poeng i sekken, vi er strålende fornøyd så klart, sier TIL-trener Bård Flovik til TV 2.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal