Stabæk lekte seg med Mjøndalen: – Vi spiller i en høyere divisjon enn vi burde

MJØNDALEN/OSLO (NRK): Det var klasseforskjell da topp mot bunn møttes lørdag. Mjøndalen-trener Vegard Hansen er glad for alle kampene han får i eliteserien.

Stabæk - Kassi

TOMÅLSSCORER: Luc Kassi feirer 4-1-målet, hans andre for kvelden.

Vegard Hansen

HENGER IKKE MED HODET: Mjøndalen-trener Vegard Hansen har fortsatt troen på at de kan berge plassen.

– Vi spiller vel egentlig i en divisjon høyere enn vi burde, så vi er egentlig glad for alle kampene vi får spille i eliteserien, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NRK etter tapet mot Stabæk.

Mjøndalen kjemper helt i bunn av tabellen og har fortsatt til gode å vinne på bortebane denne sesongen. Bruntrøyene har sluppet inn hele 60 mål og ligger på direkte nedtrekk med kun fire kamper igjen å spille.

Men Hansen har ikke gitt opp håpet om å berge plassen.

– Vi lærer hver helg, og det er ikke krise om vi rykker ned. Men det er ikke over. Vi har igjen fire kamper, og skal gjøre så godt vi kan for å overleve, fortsetter Mjøndalen-treneren.

Effektive Stabæk

Det ble en underholdende kamp, som Stabæk til slutt vant helt fortjent 4–1. Gjestene fra Bærum var effektive og ledet 2–0 til pause.

Angrepstrioen til Stabæk skapte trøbbel for Mjøndalen. Hjemmelaget klarte ikke å matche tempoet og teknikken til El Ghanassy, Asante og Kassi.

Mjøndalen gikk ut med et helt annet trøkk i den andre omgangen, og la seg betraktelige mye høyere. Og det fikk de betalt for. Allerede to minutter etter sidebytte sørget en godt plassert Erik Hurtado for spenning i kampen.

Amahl Pellegrino skal ha mye av æren for målet. På halv volley prøvde han seg på et skudd mot mål, som traff hodet til Hurtado. Stabæk-keeper Mande Sayabo var sjanseløs.

Men hjemmelaget klarte aldri å utligne. I stedet var det Stabæk som puttet to nye mål.

– Vi taper mot et godt lag. Vi gjør noen større feil som de selvfølgelig benytter seg av, sier Hansen.

Mjøndalen

SKUFFET: Det ser mørkt ut for Christian Gauseth og Mjøndalen. Det spørs om de må belage seg på førstedivisjonsspill neste sesong.

Kontroll på sølvet?

Stabæk

Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg kan juble over nok en seier.

Om Stabæk hadde avgitt poeng mot Mjøndalen, kunne kampen om sølvet blitt riktig så spennende. Strømsgodset knuste nemlig Sarpsborg 08 tidligere lørdag, og hadde nok håpet på litt hjelp fra sine naboer i Buskerud.

Selv om det kun er fire poeng som skiller Stabæk og Strømsgodset, virker Stabæk solide.

– Dette var en veldig viktig seier for oss. Ikke vår aller beste kamp, men vi viser at vi er hakket bedre enn Mjøndalen. Deilig å vinne!, smiler Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg.

– Har du tro på at dere tar andreplassen?

–Vi har en jobb å gjøre enda selvsagt, men vi har veldig lyst på sølvmedalje. Skal gjøre alt vi kan for det. Så får vi se om det holder helt inn, avslutter Skjønsberg.