NRK Meny
Normal

Stabæk kjørte over Rosenborg

Debutant Magne Hoseth hadde to målgivende pasninger da Stabæk knuste Rosenborg 4-1 på hjemmebane.

Hoseth

Magne Hoseth hadde en god debut for Stabæk, da laget slo Rosenborg 4-1. Midtbanespilleren noterte seg for to målgivende pasninger.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
boli

Franck Boli scoret Stabæks første mål i 4-1 seieren over Rosenborg.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Magne Hoseth gikk nylig fra Molde til Stabæk og debutanten var tydelig ute etter å imponere foran hjemmepublikumet. Midtbanespilleren vartet opp med målgivende til Stabæks 1-0 og 3-0 scoring og viste at det fortsatt er mye fotball i den 33 år gamle kroppen.

– Det er deilig for meg personlig å kjenne at jeg kan bidra. Når du sitter så lenge på benken så begynner du å lure på om du har det som skal til. Men i dag kjente jeg at det gikk lett, sa Hoseth til NRK etter kampen.

Stabæk ledet 3-0 til pause etter scoringer av Franck Boli, Fredrik Brustad og selvmål av Per Werner Rønning. Rosenborg fikk en redusering i andreomgang ved Riku Riski, men Fredrik Brustad scoret sitt andre for kvelden like før full tid og punkterte kampen.

Like etter at det smalt fra Brustads bein, smalt det fra himmelen. Et voldsomt tordenvær rammet østlandet søndag kveld og da det lynte fra himmelen hoppet Brustad av redsel. Spillerne ble sendt i garderoben, men få minutter senere kom de ut igjen og fullførte kampen.

– Dette var en herlig seier. Vi vinner en viktig kamp mot Rosenborg, sa Bob Bradley til TV 2 etter kampen.

Målgivende av Hoseth i debuten

Kampens første store sjanse fikk Stabæk og Franck Boli. Et hardt innlegg langs bakken fra venstrekanten nådde unggutten, som fyrte av i nettveggen. Senere i omgangen fikk han sjansen igjen og denne gangen gikk ballen på innsiden av nettet.

Hjemmelaget tok ledelsen på en typisk Stabæk-kontring. Debutant Magne Hoseth spilte en høy og presis ball over Rosenborg-forsvaret til Franck Boli som kom på et stormende løp. Alene mot Daniel Örlund var 20 år gamle Boli nådeløs og banket ballen i nettaket.

Straffet av hurtige spisser

Begge lag hadde et godt tempo i pasningsspillet og mange bra bevegelser foran ball. Spesielt Stabæk var farlige på den siste tredjedelen av banen og før halvtimen var spilt var Boli nære igjen. Denne gangen snek avslutningen seg så vidt utenfor. Rosenborg-forsvaret slet med farten til Boli og Fredrik Brustad i førsteomgang.

Sju minutter før pause ble Rosenborg straffet av Brustads hurtighet. Spissen timet et raskt løp inn i Rosenborgs felt godt, og satt Ville Jalastos presise innlegg enkelt i mål. Det var hans sjuende mål for sesongen.

Hoseth fikk sin andre målgivende like før pause. Den tidligere Molde-spillerens hjørnespark gikk via Rosenborg-midtstopper Per Werner Rønning og i mål.

Utsatt på grunn av torden

Like etter sidebytte kom Boli igjen alene med keeper, men denne gangen vartet Örlund opp med en god redning og forhindret videre ydmykelse av Rosenborg.

I andreomgang fikk Stabæk smake egen medisin. Rosenborg har også hurtige angrepsspillere, og da Riku Riski ble spilt fri var det ingen som klarte å henge med. Finnen var iskald alene med Stabæk-keeper Sayouba Mandé og avsluttet hardt og lavt i lengste hjørne.

Rosenborg fikk en ny giv etter scoringen og presset på for flere scoringer. Trønderne var nærme flere ganger, men udyktighet og en strålende Mandé i Stabæk-buret forhindret at Rosenborg klarte å komme med en klassisk sluttspurt.

I stedet punkterte Fredrik Brustad kampen med en presis avslutning i hjørnet seks minutter før slutt. Like etter brøt uværet løs, men kampen ble raskt satt i gang igjen og fullført.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag