NRK Meny
Normal

Stabæk kjørte over Rosenborg

Debutant Magne Hoseth hadde to målgivende pasninger da Stabæk knuste Rosenborg 4-1 på hjemmebane.

Hoseth

Magne Hoseth hadde en god debut for Stabæk, da laget slo Rosenborg 4-1. Midtbanespilleren noterte seg for to målgivende pasninger.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
boli

Franck Boli scoret Stabæks første mål i 4-1 seieren over Rosenborg.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Magne Hoseth gikk nylig fra Molde til Stabæk og debutanten var tydelig ute etter å imponere foran hjemmepublikumet. Midtbanespilleren vartet opp med målgivende til Stabæks 1-0 og 3-0 scoring og viste at det fortsatt er mye fotball i den 33 år gamle kroppen.

– Det er deilig for meg personlig å kjenne at jeg kan bidra. Når du sitter så lenge på benken så begynner du å lure på om du har det som skal til. Men i dag kjente jeg at det gikk lett, sa Hoseth til NRK etter kampen.

Stabæk ledet 3-0 til pause etter scoringer av Franck Boli, Fredrik Brustad og selvmål av Per Werner Rønning. Rosenborg fikk en redusering i andreomgang ved Riku Riski, men Fredrik Brustad scoret sitt andre for kvelden like før full tid og punkterte kampen.

Like etter at det smalt fra Brustads bein, smalt det fra himmelen. Et voldsomt tordenvær rammet østlandet søndag kveld og da det lynte fra himmelen hoppet Brustad av redsel. Spillerne ble sendt i garderoben, men få minutter senere kom de ut igjen og fullførte kampen.

– Dette var en herlig seier. Vi vinner en viktig kamp mot Rosenborg, sa Bob Bradley til TV 2 etter kampen.

Målgivende av Hoseth i debuten

Kampens første store sjanse fikk Stabæk og Franck Boli. Et hardt innlegg langs bakken fra venstrekanten nådde unggutten, som fyrte av i nettveggen. Senere i omgangen fikk han sjansen igjen og denne gangen gikk ballen på innsiden av nettet.

Hjemmelaget tok ledelsen på en typisk Stabæk-kontring. Debutant Magne Hoseth spilte en høy og presis ball over Rosenborg-forsvaret til Franck Boli som kom på et stormende løp. Alene mot Daniel Örlund var 20 år gamle Boli nådeløs og banket ballen i nettaket.

Straffet av hurtige spisser

Begge lag hadde et godt tempo i pasningsspillet og mange bra bevegelser foran ball. Spesielt Stabæk var farlige på den siste tredjedelen av banen og før halvtimen var spilt var Boli nære igjen. Denne gangen snek avslutningen seg så vidt utenfor. Rosenborg-forsvaret slet med farten til Boli og Fredrik Brustad i førsteomgang.

Sju minutter før pause ble Rosenborg straffet av Brustads hurtighet. Spissen timet et raskt løp inn i Rosenborgs felt godt, og satt Ville Jalastos presise innlegg enkelt i mål. Det var hans sjuende mål for sesongen.

Hoseth fikk sin andre målgivende like før pause. Den tidligere Molde-spillerens hjørnespark gikk via Rosenborg-midtstopper Per Werner Rønning og i mål.

Utsatt på grunn av torden

Like etter sidebytte kom Boli igjen alene med keeper, men denne gangen vartet Örlund opp med en god redning og forhindret videre ydmykelse av Rosenborg.

I andreomgang fikk Stabæk smake egen medisin. Rosenborg har også hurtige angrepsspillere, og da Riku Riski ble spilt fri var det ingen som klarte å henge med. Finnen var iskald alene med Stabæk-keeper Sayouba Mandé og avsluttet hardt og lavt i lengste hjørne.

Rosenborg fikk en ny giv etter scoringen og presset på for flere scoringer. Trønderne var nærme flere ganger, men udyktighet og en strålende Mandé i Stabæk-buret forhindret at Rosenborg klarte å komme med en klassisk sluttspurt.

I stedet punkterte Fredrik Brustad kampen med en presis avslutning i hjørnet seks minutter før slutt. Like etter brøt uværet løs, men kampen ble raskt satt i gang igjen og fullført.

Siste nytt

 • Rød med brudd i hånden

  Magnus Abelvik Rød står i fare for å miste håndball-EM i Kroatia i januar etter å gjennomgått en operasjon for et brudd i hånden. 20-åringen er ute i åtte uker.

  Firenasjonersturnering i håndball for menn
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Weng står over Beito-sprinten

  Heidi Weng starter ikke lørdagens sprint på Beitostølen, og vil heller konsentrere seg om søndagens 10-kilometer, opplyser skiforbundet lørdag morgen.

  Weng
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • To mål av Zahid

  Ghayas Zahid scora to mål då Apoel slo Ominia 3-1 i lokaloppgjeret i Nikosia på Kypros i kveld.

  Apoel ligg på fjerdeplass, 6 poeng bak leiande AEK Larnaca men med to kampar til gode.

  Ghayas Zahid
  Foto: FLORIAN CHOBLET / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Cupfinale G19, Molde – Rosenborg
Cupfinale: G19: Molde - Rosenborg
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
Langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart skiskyting: Sprint menn
Sesongstart skiskyting: Sprint menn
Sesongstart skiskyting: Sprint menn
V-cup skøyter: 500 m kvinner
V-cup skøyter
NM kombinert: Langrenn