NRK Meny
Normal

Berget Stabæk i bunnoppgjøret: – Det kjennes helt fantastisk

NADDERUD (NRK): For åtte år siden satt han på tribunen da Stabæk tok gull. I kveld spilte Andreas Hanche-Olsen (19) selv hovedrollen da laget i hans hjertet rykket opp fra kvalikplass.

Stabæk-Bodø/Glimt

TRE POENG: Andreas Hanche-Olsen ble matcvhinner for Stabæk.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det kjennes helt fantastisk, sier han til NRK.

– Nå har vi kriget i flere kamper og endelig løsner det, kommenterer målscoreren, som satte inn sitt første eliteseriemål for klubben mandag.

Andreas Hanche-Olsen

-Bodø/Glimt Stabæks Andreas Hanche-Olsen og Bodø/Glimts Trond Olsen i duell.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

19-åringen har vært en trofast Stabæk-supporter og spiller i mange år.

Han var blant publikum da klubben tok seriegull i 2008 og han har spilt for klubben siden han var 12-13 år gammel. Det er imidertid først denne sesongen at han har tatt steget opp i a-stallen.

– Det er veldig stort å få være en del av laget. Det er nesten surrealistisk, men det har vært målet lenge, sier han.

LSK neste motstander

Etter mandagens 1-0-seier til Stabæk kan bærumslaget senke skuldrene noen sekunder, mens Bodø/Glimt nå har havnet på kvalikplass.

Resultatet var heller ikke bra for Lillestrøm. LSK tapte hjemme søndag og fikk mer å tenke på etter mandagskampen et par mil lenger sør.

Stabæks neste kamp kommer hjemme lørdag. Motstander er nettopp Lillestrøm, og en Stabæk-seier der vil gjøre livet svært surt for LSK.

– Vi er ikke trygge ennå. Vi skal ta med oss tre poeng der også, mener Hanche-Olsen.

Har slitt denne sesongen

Det var to lag i motvind som møtte hverandre på Nadderud mandag. Begge lag står i fare for å måtte tilbringe tilværelsen i 1. divisjon etter en elendig sesong.

Med det som utgangspunkt, kunne man kanskje forvente to lag med større angrepsvilje enn det som var tilfelle mandag.

1. omgang ble imidlertid en svært sjansefattig affære, der bortelaget skapte det lille som var av muligheter.

Det var lite som stemte for noen av lagene også i 2. omgang.

Stabæk og Bodø/Glimt

Det ble et surt tap for Glimt, som nå har like mange poeng som Stabæk.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Våknet til live

Den siste omgangen ble innledet av en kjempemulighet til Glimts Vadim Manzon, som fikk sjansen alene med keeper. Men avslutningen var ikke god nok, og skuddet gikk rett i beina på keeper Sayouba Mande fra sju meters hold.

Etter hvert våknet Stabæk fra dvalen i denne kampen, og etter 63 minutter kom matchens første scoring da hjemmelagets Andreas Hanche-Olsen kunne heade inn sitt første eliteseriemål for Stabæk etter en corner.

Bodø/Glimt ville ha frispark for angrep på keeper, men målet ble godkjent av dommer.

– Simon Thomas (keeper) er tydelig på at han skulle hatt frispark, men det ser ikke jeg fra der jeg står. Vi taper kampen som en kombinasjon av at vi ikke klarer å sette våre egne sjanser og fordi slike nøkkelsituasjoner vipper imot oss, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan til TV 2.

Dermed er Stabæk og Glimt begge på 27 poeng med fem kamper igjen av serien. De har Aalesund, et annet lag som er innblandet i nedrykksstriden, kun ett poeng over seg på tabellen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

 • – Norge imponerte ingen

  Selv om de norske håndballjentene vant klart på mandag, var ikke spanske Carmen Martin videre imponert. – Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin til Dagbladet.

  Carmen Martin
  Foto: Ben Curtis / AP
 • Knepent tap for Andersen

  Jørn Andersen sitt Nord-Korea gikk på sitt andre ettmålstap i østasiamesterskapet i fotball tirsdag, skriver NTB. Et selvmål gjorde at kampen mot nabo Sør-Korea endte 0-1. Tapet gjør at nordkoreanerne ikke har sjanse til å vinne mesterskapet.

  Jørn Andersen i Nord-Korea
  Foto: Lasse Evensen

Sendeplan

Kl. Program Kanal