NRK Meny
Normal

Tykk tåke ødela i St. Moritz - utforrennet avlyst

Aksel Lund Svindal og resten av utforstjernene slo i hjel tida med kortspill da rennet i St. Moritz ble utsatt igjen og igjen. Klokken 14 kom den endelige beskjeden: Utforrennet er avlyst.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal og resten av alpineliten ventet tålmodig på å få starte utforrennet. Men til slutt kom beskjeden om at rennet ble avlyst.

Foto: Jeff McIntosh / Ap

I flere timer satt favoritt Aksel Lund Svindal og resten av utforstjernene på toppen av bakken og spilte kort, i påvente av at rennet skulle begynne.

Tåka ødela

Grunnen til at arrangøren ikke ville avvikle rennet var et belte av tykk tåke i midtdelen av bakken.

– Både toppen og bunnen av bakken er bra, men det er dette tåkebeltet i midtdelen som gjør forholdene vanskelige. Det er sikkerheten som kommer i første rekke, sa NRKs kommentator Lars Lystad om at rennet ble avlyst.

Nå er Kvitfjell første verdenscuparrangør etter OL, og det ser ut til at lørdagens avlyste utforrenn kan bli arrangert der.

– Det er viktig for utøverne og spesielt Aksel at det blir arrangert utforrenn, både med tanke på sammenlagtcupen og utforcupen, sier Lystad.

– Aksel er jo favoritt i alle utforrenn, og skal nok ta den kula. Men det er ikke helt avgjort ennå, så det må kjøres flere renn, fortsetter han.

Første gang siden 2002

Bakkene i St. Moritz er hvert år fast verdenscuparrangør for kvinner. Sist det ble arrangert verdenscup for menn der var i 2002.

Sist Aksel Lund Svindal kjørte renn i St. Moritz var under VM i 2003. Den gangen ble han nummer fem i storslalåmen.

Om tre år, i 2017, skal VM arrangeres i St. Moritz igjen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst