Trente til han spydde blod

DRAMMEN (NRK): Etter to sesonger utenfor landslaget ble det en brutal intervall for Vetle Sjåstad Christiansen opp Hafjell på mandag.

Vetle Sjåstad Christiansen

VANT: Vetle Sjåstad Christiansen vant lørdagens supersprint under skiskyttershowet i Drammen. Her er han etter kvartfinalen.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– En skikkelig blåmandag, kaller han det.

Det var på en knallhard intervall med resten av landslagsgutta opp en vei parallelt med alpinbakken i Hafjell det plutselig sa stopp for Vetle Sjåstad Christiansen (26) for fem dager siden.

– Når min kropp på 90 kilo skal pese seg opp bakken etter de lette karene blir det tøft på slutten. Jeg prøvde å legge meg i rygg.

– Ubehagelig

– Jeg skulle legge inn en spurt, men et par sekunder før det siste draget var over måtte jeg ned og da var det blod som kom ut av munnen. Det var en litt ubehagelig opplevelse, forklarer han.

Landslagsløperen presset seg rett og slett så hardt at han kastet opp. Heldigvis var det lege med på landslagssamlingen og han beroliget skiskytteren med at blodet som kom opp, trolig skyldtes at det hadde gått hull på en byll i ganen som igjen hadde kommet av tørrhet i munnen i det varme været.

– Ikke skjønte jeg hva han mente, men ekkelt var det, sier Christiansne med et smil nå.

Vant i Drammen

Vetle Sjåstad Christiansen

VARMT: Det var opp mot 30 grader i Drammen lørdag og flere utøvere kjølte seg ned med våte håndkleder. Her er Vetle Sjåstad Christiansen mellom kvartfinalen og semifinalen.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

NRK møter han under skiskyttershowet «Midt i Drammen» der han lørdag vant den såkalte supersprinten foran Johannes Thingnes Bø. Konkurransen kick starter sesongen som egentlig bare har vart i en snau måned etter samlingsstart 1. mai.

Christiansen har blitt tatt ut på landslaget igjen etter to sesonger ute. Han legger ikke skjul på at møte med det øverste nivået har vært tøft.

– Det er et ganske stort knepp opp. Det er alltid en som har dagen og er villig til å dra feltet på trening. Spesielt på langturer, og de er gjerne litt ekstra lange. Da blir det hardt for en enkel skjel fra Geilo som liker å ta det med ro av og til, sier han med glimt i øyet.

Slappe av på Huk

For 26-åringen har på ingen måte tatt det med ro de siste to sesongene. I hvert fall ikke frivillig. Vinteren 2015 ble han slått ut av en mystisk sykdom. Uten vite hvorfor, orket han knapt å reise seg fra en stol. Han var da på landslaget, men ga beskjed om at han ikke ønsket å være med i diskusjonen om å bli tatt ut neste sesong. Først måtte han få orden på kroppen.

Etter to år med knallhard jobbing har han altså nå fått fornyet tillit på landslaget.

Og selv om han hadde en «nær døden»-opplevelse på mandag, merker den tidligere juniorverdensmesteren på stafett at formen kommer.

– Ja, det er det som er; du blir veldig godt trent fort. Men det er litt farlig også å bli dratt med, for man må passe på at man ikke kommer i form for tidlig.

– Derfor skal jeg i morgen slappe av på Huk, sier 26-åringen med et stort glis.

Siste nytt

 • Tyskland slo Nederland i EM-kvalik

  Tyskland vant 3-2 over Nederland i EM-kvalifiseringen søndag. Gjestene ledet 2-0 til pause i Amsterdam, men i den andre omgangen scoret Nederland to ganger. Det gikk mot poengdeling, men ett minutt før slutt ble Nico Schulz matchvinner for Tyskland.

  Nico Schulz og lagkameratene feirer etter Tysklands 3-2-scoring mot Nederland
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO

Sendeplan

Kl. Program Kanal