Normal

Spurtkongen Gaviria forbløffer sjefen: – Vi trodde han var halvblind

SARZEAU (NRK): Fernando Gaviria mistet konsentrasjonen så ofte at lagledelsen sendte ham til optikeren. Nå har han vunnet to av fire etapper, og sørget for at Colombia har flere seire enn Norge i Tour de France.

Tour de France

INGEN BLINDPASSASJER: Sportsdirektøren spøker med at Quick Step trodde Fernando Gavaria var «halvblind». Ingenting tyder på det om man skal se på de fire første etappene av touren.

Foto: Stephane Mahe / Reuters

Til NRK forteller sportsdirektør Brian Holm at Quick Step lurte på om colombianeren hadde dårlig syn. Fordi han tok så mange valg de ikke hadde blitt enig om.

– Han mister konsentrasjonen og gjør underlige ting innimellom. Senest i Frankfurt i mai spurte vi oss «hva i all verden er det som skjer?» da han kjørte helt annerledes i oppløpet enn vi avtalte da vi gikk gjennom den på forhånd, sier Holm.

Brian Holm

MEN I ALL VERDEN?: Brian Holm sier lagledelsen noen ganger lurer på om Gavaria er fra en annen planet.

Foto: Claus Bonnerup / AP

– En av teoriene våre var at han var halvblind, vi lurte på om han trengte briller. Men han har ikke fått de ennå så det feiler han åpenbart ingenting, sier Holm med et smil.

Gaviria selv har ikke noe godt svar på hvorfor han kræsjer så mye.

– Jeg vet ikke hvorfor. Jeg er kanskje litt for gal, sier 23-åringen.

Etter at optikeren ikke fant noen årsak til konsentrasjonssvikten har Holm og Quick Step kommet opp med en enklere forklaring på Fernando Gavirias utfordringer.

– Han er veldig distré. Noen ganger lurer vi på om han er fra en annen planet, sier Holm.

En ny Cavendish?

Det siste kan man nesten si om innsatsen i innledningen av årets Tour de France, som virkelig ikke har vist tegn på verken konsentrasjons- eller synssvikt. To seire på fire etapper gir ikke bare en imponerende seiersprosent, det holder også til en andreplass fire poeng bak Peter Sagan i kampen om den grønne spurttrøya.

Laster Twitter-innhold

Og med seieren tirsdag sørget Gaviria for at Colombia passerte Norge i antall Tour de France-seire, med 18 mot 17. Kan han også på sikt passere Mark Cavendish i antall etappeseire (30)?

– Man skal aldri si aldri, i teorien er det jo mulig. Men det er selvfølgelig veldig vanskelig, og foreløpig er det urettferdig å sammenligne ham med Cavendish, mener Holm.

Tidlig brudd holdt nesten helt inn

Guillaume Van Keirsbulck (Wanty), Jérôme Cousin (Direct Energie), Dimitri Claeys og Anthony Perez (Cofidis) gikk tidlig i brudd, og ledelsen holdt helt til det gjenstod én av de 195 kilometerne.Til slutt måtte målfoto til for å bevise at det var Gaviria som snek seg foran Peter Sagan og André Greipel.

Laster Twitter-innhold

Alexander Kristoff endte som nummer syv. Nordmannen var med i spurten, men aldri i nærheten av å true trioen som stakk av.

– Jeg følte at jeg hadde mer å gå på, jeg var ikke helt utmattet da jeg kom i mål. Men jeg klarer ikke grave helt i kjelleren når jeg ser at det ikke går. Jeg hadde ikke tatt dem uansett, sier Alexander Kristoff til NRK.

Tour de France 2018

BARE NESTEN: Alexander Kristoff var med i det store feltet som startet massespurten, men klarte ikke blande seg inn i den ypperste striden.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kristoff er fremdeles på tredjeplass i kampen om den grønne trøya. I sammendraget beholder Greg Van Avermaet ledelsen og den gule trøyen, likt på tid med lagkamerat Tejay Van Garderen i BMC. Geraint Thomas fra Team Sky er tre sekunder bak.

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal