NRK Meny
Normal

Spurtet inn til seier

Alejandro Valverde kom som en rakett på oppløpet av dagens etappe i Tour de France.

valverde
Foto: LAURENT REBOURS / AP

Thor Hushovd syklet inn til en 15. plass. Kurt Asle Arvesen ble nummer 169.

Resultater 1. etappe, 5.7.

Sterk sluttspurt

Spanjolen Alejandro Valverde viste klasse og krefter i spurten og parkerte Philippe Gilbert og Jerome Pineau. Kim Kirchen ble nummer fire.

Feltet kom samlet inn mot mål, etter at utbrytergruppa på åtte mann var kjørt inn en snau mil fra mål. Kirchen så ut til å vinne, men hadde ingenting å stille opp med mot den sterke spanjolen.

Valverde sykler dermed med den gule ledertrøya i søndagens etappe.

Duo spist opp

David De la Fuente og Lilian Jegou lå i tet gjennom store deler av rittet. Hovedfeltet hadde imidlertid god kontakt med duoen, og syklet inn ledelsen kilometer for kilometer.

Med halvannen mil igjen på sykkelsetet var det kun 40 sekunder som skilte bruddrytterne fra hovedfeltet. Dermed var alt klart for en thriller av en avslutning.

De 180 rytterne startet fra Brest i Bretagne ytterst på den nordøstre spissen av Frankrike i formiddag. Strekningen strakk seg over 197,5 km. Terrenget var noe kupert.

Her er Tourens etapper

Disse sykler Touren

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund