Normal

Sprinterne savner Northug og Klæbo: – Det er helt på grensen

LILLEHAMMER (NRK) Petter Northug (32) og Johannes Høsflot Klæbo (21) manglet da Norges beste sprintere spisset formen på samling. Nå melder løperne på laget at de savner profilene på trening.

Klæbo og Northug

STJERNEDUO: Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug, her fra rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix i sommer.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sprinterne, ledet av trener Arild Monsen, gjennomførte tirsdag en hard-økt under treningssamlingen på Lillehammer.

– Helt på grensen

Men de to av de aller største stjernene manglet. I tillegg måtte Pål Golberg, som ikke er endelig tilbake etter kyssesyken, ta det roligere enn de andre. Dermed var det bare fire som trente samtidig.

– Det er helt på grensen. Det er det. Vi er fornøyd med økten. Vi fikk pushet bra og fikk en solid økt. Men fire er på grensen. Hvis en mann til for eksempel måtte trent alternativt, da måtte man kjørt en annen økt. Da går det utover samlingen. Men så lenge vi er de fire i dag så berger vi, sier Sondre Turvoll Fossli til NRK.

– At de er borte er ikke optimalt. Det beste er å ha alle rundt seg. Men det er bare sånn det er. Sykdom kommer og går, sier trener Monsen.

Lest denne? Northug stusser over at eks-treneren vrakes av forbundet

Saken fortsetter under bildet.

Landslaget langrenn.

STJERNESPEKKET: Da landslagssjef Vidar Løfshus (fra venstre) i april presenterte Finn-Hågen Krogh, Petter Northug, Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo som sprintlaget for sesongen 2018/2019.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hyller Klæbo

Det var på søndag kveld at Norges Skiforbund meddelte at sprintsamlingen på Lillehammer denne uken går uten både Northug og Klæbo på grunn av sykdom.

Flere av utøverne på laget sier rett ut at de savner bidragene deres på trening og for samholdets skyld.

Eirik Brandsdal sier at Klæbo har vært «j**** god» på trening og at han nok kunne gitt flere «juling» på treningsøkten. Han sier at Northug bidrar med erfaring og kvalitet.

– Det har jo vært god stemning i laget. Den har vært leken og en slags «gutse-stemning» (uttrykk for mot og trykk). Som på rolige turer, så kan Northug klinke til og dra hele feltet. Sånne ting er kult. Jeg synes det er god og leken stemning på trening. Det smitter, sier Brandsdal.

Les også: Northug med frekt høydestikk til landslaget

Skulle ønske hele laget var på plass

Finn-Hågen Krogh sier at Høsflot Klæbo er mannen som setter standarden på sprintøkter lik den løperne hadde tirsdag.

– Jo flere som matcher hverandre, jo bedre er det. Jeg synes vi fire som var der i dag gjorde en god økt. Vi berges brukbart. Men selvfølgelig skulle vi ønske at hele laget var her, slik at vi får maks uttelling av å være på et sprintlag, sier Krogh.

Lest denne? Åpenhjertig Northug innrømmer tunge tanker under sommersmellen

PS: Neste samling for sprintlandslaget er sammen med allrounderne i Molde. Da håper samtlige fem sprintere på plass i Lillehammer at både Northug og Klæbo er med.

Siste nytt

 • Woods nærmer seg etterlengtet seier

  Tiger Woods leder med tre slag før siste runde i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Søndag kan 42-åringen ta sin første turneringsseier på fem år. Det er 1875 dager siden forrige gang han kunne løfte et trofé. Det var i august 2013.

  Tour Championship Golf
  Foto: John Amis / AP
 • Joshua forsvarte tungvektstitlene

  Anthony Joshua stoppet utfordreren Alexander Povetkin i 7. runde på Wembley stadion lørdag og forsvarte IBF-, WBA- og WBO-titlene i tungvektsboksing. Det er første gang Povetkin er beseiret før full tid som profesjonell bokser.

  Britain Boxing
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen
VM hestesport: Sprangridning, finale
VM hestesport: Sprangridning, finale
World Equestrian Games: Sprangridning finaler og oppdateringer fra engelsk fotball
VM hestesport: Voltige
VM hestesport: Voltige, sammendrag fra natten
Team Ingebrigtsen
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten