Sprinter utestengt etter dopingdom

Den kinesiske sprinteren Wang Jing er utestengt fra det kinesiske landslaget på livstid etter at hun testet positivt på doping.

Wang Jing

Wang Jing er utestengt fra det kinesiske landslaget.

Foto: AP

Sprinteren kom på 5. plass under 100 meter i OL i Beijing i 2008, og er blitt regnet som en utøver med potensiale.

Brukte EPO

Hun ble også fratatt sin nasjonale mesterskapstitel på 100 meter.

Det var etter den 100-meteren seieren i fjor høst at hun ble testet og avga den positive prøven som viste at hun hadde brukt EPO.

Slutten på karrieren

22-åringen får nå ikke konkurrere på fire år.

- For Wang Jing betyr en utestengelse fra konkurranse slutten på hennes karriere, sier en ikke navngitt kilde i det kinesiske friidrettsforbundet.

Treneren er også utestengt på livstid.

Siste nytt

 • Ventura klarte ikke cuten

  Kristoffer Ventura gikk fem slag under par på den andre dagen av PGA-turneringen i Georgia i USA. Det holdt likevel ikke til videre spill.

  24-åringen ødela nemlig langt på vei turneringen da han torsdag åpnet med å være seks slag over par etter to hull på åpningsrunden. Nordmannen reddet seg til slutt noe inn og endte tre slag over par.

  Etter en bedre dag fredag endte Ventura på to slag under par etter to dager. Det var ikke nok til å klare cuten og sikre spill videre i helgen.

  A Military Tribute At The Greenbrier - Round One
  Foto: Jared C. Tilton / AFP
 • Forfang vraka til laghopp

  Johann André Forfang er vraka til lagkonkurransen under sesongopninga i Wisla laurdag. Han leverte dårlegast i kvalifiseringa på fredag, der han enda på ein 32.plass. Robert Johansson, Thomas Aasen Markeng, Marius Lindvik og Daniel André Tande hoppar for Norge.

  Tande og Forfang
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal