Hopp til innhold

Skuffelse etter at tåka stoppet Kollen-renn: – I dag hadde vært min dag

Tåke og dårlig sikt på standplass gjorde at juryen så seg nødt til å avlyse fredagens skiskyttersprint i Holmenkollen. Den går i stedet lørdag, og kvinnene får dermed ikke gå jaktstart.

Ingrid Tandrevold / tåke Holmenkollen

AVLYST: Ingrid Tandrevold var skuffet etter at sprinten i Holmenkollen ble flyttet fra fredag til lørdag på grunn av tett tåke.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

– Det var skikkelig dritt. Jeg begynte å glede meg skikkelig til litt tåke og action, sier Ingrid Tandrevold til NRK rett etter å ha fått beskjed om at fredagens sprint i Holmenkollen er avlyst.

Rennet skulle startet 15.20, men først ble det utsatt 30 minutter. Like før kvinnene var ferdig med innskytingen kom beskjeden fra juryen: rennet er avlyst og flyttes til lørdag.

– Fordi det var ingen av utøverne som så noe, og det ble verre og verre. Da måtte vi dessverre avlyse. Det er trist, men mest rettferdig, sier rennleder Hans Petter Olsen til NRK og fortsetter:

– Det ble mer og mer negativitet fra utøverne, så derfor valgte vi å kansellere, sier Olsen.

Tandrevold forstår avgjørelsen, og bekrefter at det var en utfordrende innskyting.

Ingrid Landmark Tandrevold.
Foto: Hanne Skjellum / NRK

– Det var vanskelig, men også litt morsomt. Vi fikk se nå at vi hadde skutt ganske bra, men det var umulig å se i kikkerten. Vi fikk det faktisk til veldig bra, og det er litt kult, for du skyter egentlig kun på intuisjon og må glemme alt av arbeidsoppgaver og skyte på det du tror er svart. Kanskje skjerper man seg litt ekstra, så jeg tror i dag hadde vært min dag, altså, sier hun og ler.

– Det hadde nok blitt et bingorenn, sier trener Patrick Oberegger.

Les også: Marte Olsbu Røiseland legger opp: – Har ikke motivasjonen som skal til

Pressekonferanse med Norges Skiskytterforbund
Pressekonferanse med Norges Skiskytterforbund

Ingen jaktstart

Sprinten skal nå etter planen starte klokken 15.00 lørdag. Det betyr at jaktstarten, som opprinnelig skulle ha gått lørdag, avlyses helt. I helgen er det også meldt bedre vær.

– For min del var innskytingen veldig bra. Det var 10 treff, så det er typisk. Nå blir det sikkert kjempevær i morgen, og da blir det vanskelig å gjøre skiskyting igjen. Det er en kompleks idrett og mye rart med denne idretten, sier Tandrevold og humrer.

Kollen2

VÆRTRØBBEL: Slik så det ut i Holmenkollen da skiskyttersprinten til kvinnene ble utsatt. En times tid senere ble den avlyst.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Før avlysningen var et faktum, reagerte Lunde på juryens vurderinger om utsettelse.

– Jeg mener de fint kunne kjørt sprinten slikt det var da innskytingen skulle starte. Det var ganske rett lys, og det var dårligere forhold for herrene i sprinten i Oberhof. Lyset blir dårligere og dårligere etter hvert, så å utsette mer blir vanskelig, mener Lunde.

Ola Lunde på standplass i Anterselva

REAGERER: NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Foto: Anders Boine Verstad / NRK

Når det ble klart at rennet avlyses, hadde eksperten forståelse for avgjørelsen.

– Det er helt riktig avgjørelse av juryen å avlyse det. Nå er det helt tett her, sier han.

Synnøve Solemdal var også enig.

Synnøve Solemdal rister på hodet av svenskenes avgjørelse.

MOT UTSETTELSE: NRKs skiskytterekspert Synnøve Solemdal.

– Sånn som det ser ut nå så skjønner jeg det godt. Når du ikke klarer å se blinkene på standplass, så går de ikke, rett og slett. Men det er veldig kjipt, særlig når du ikke har nok dager til å gjennomføre alle konkurransene på, sier Solemdal.

Gikk av seg adrenalin

I stedet for renn tok de norske jentene seg en treningstur i nasjonalanlegget.

– Nå blir det en liten runde i løypa, for å gå av seg adrenalinet man hadde bygget opp. Så er det bare å lade opp til i morgen. Jeg hadde gått all in på konkurransekosthold i dag, så jeg har fulle glykogenlagre når jeg ikke får brukt de nå. Jeg skal bruke bare middels energi nå, så jeg har igjen litt til i morgen, forteller Tandrevold.

Marte Olsbu Røiseland
Foto: Hanne Skjellum / NRK

Denne helgen går Marte Olsbu Røiseland sine siste renn som profesjonell skiskytter. Hun legger nemlig opp etter sesongen, og skal avslutte karrieren i Holmenkollen. Men sprinten må altså vente, og det er meldt bedre vær på lørdag.

Sportsnyheter

Martin Ødegaard

Solbakken raser over Ødegaard-avgjørelse: – Fransk arroganse

Ekspertene er ikke i tvil: Martin Ødegaard og Norge ble snytt for et soleklart straffespark mot Spania, som til slutt vant komfortabelt. Norge sløste med sjansene og raknet fullstendig.

Siste nytt

 • Borge i tetkampen på LPGA-touren

  Celine Borge er hittil i delt ledelse i LPGA-turneringen i Arizona. Det er hennes debut på den kvinnelige topptouren i golf.

  Borge gikk den tredje runden av turneringen på hele ni slag under par og slo seg rett inn i tetkampen, skriver VG.

  Hun deler ledelsen med thailandske Ariya Jutanugarn, men det er noen like bak som ikke har fullført sin tredje runde.

  Borge er den første norske golfer på LPGA-touren siden Suzann Pettersen. Tønsberg-jenta Borge rykket opp etter godt spill i fjor. Det er toalt 18 milioner kroner i premiepotten i turneringen i Arizona. (NTB)

 • Straffebom og marerittåpning for Norges U21-lag

  Det ble ingen festkveld i Spania for Leif Gunnar Smeruds U21-gutter da de tapte 0-3 mot Nederland i en treningskamp lørdag kveld.

  Norge fikk en marerittstart på kampen da Elayis Tavnsan headet et innlegg inn i Henrik Heggheim, og ballen trillet i mål bak Mads Hedenstad Christiansen etter bare tre minutter.

  Vondt ble til verre kun to minutter senere da Crysencio Summerville banket inn nederlendernes andre mål.

  Kaptein Erik Botheim fikk en gyllen mulighet til å redusere da Norge ble tildelt straffespark etter at Jesper Dalan ble sparket i ansiktet. Serie A-proffen var imidlertid rusten fra krittmerket og brente straffen.

  I forkant av straffesituasjonen var Johan Hove nære noe stort da han hamret et frispark i tverrliggeren.

  Men der Norge var upresise, var Nederlenderne dødelig effektive. For bare et par minutter etter straffebommen, nikket Ludovit Reis inn 3-0-målet for de oransje. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Slik stiller Norge mot Spania

  Ståle Solbakken har tatt ut følgende lag til bortekampen mot Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Sander Berge, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste