NRK Meny
Normal

Sprint-Østberg med «hårete» mål - vil inn på stafettlaget

BEITOSTØLEN (NRK.no): Ingvild Flugstad Østberg mener alvor med planene om å bli like god på distanse som i sprint. Allerede i VM håper hun å ha danket ut én av lagvenninnene i kampen om stafettplass.

østberg

Ingvild Flugstad Østberg kalles gjerne den 'Nye Bjørgen', ettersom de har ganske lik fysikk og personlighet. I tillegg startet også Bjørgen karrieren med å være best i sprint.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

østberg
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg har lyst å gå fort nok til å få gå begge stafettene VM, sier Ingvild Flugstad Østberg.

At 24-åringen har lyst å gå sprintstafetten i VM er ikke rart, ettersom hun for lengst har vist seg å være en av de beste sprinterne der ute. Hun har også gått denne øvelsen i mesterskap tidligere med stor suksess - blant annet med gullmedalje under OL i Sotsji.

Det er et litt mer hårete mål at hun vil komme seg inn på det som regnes som verdens beste stafettlag for kvinner.

– Blir veldig hardt

Østberg har nemlig til gode å prestere like godt på de lengre distansene som hun gjør i sprint. I tillegg pleier kampen om plassene på stafettlaget å være formidabelt tøff.

Therese Johaug og ankerkvinne Marit Bjørgen er selvskrevne, og det skal mye til for at Heidi Weng ikke får gå en etappe.

Da er det kun én plass ledig. Østberg må vise seg sterkere enn rutinerte løpere som for eksempel Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Maiken Caspersen Falla og en eventuelt skadefri Kristin Størmer Steira for å få være med.

Østberg, som gikk inn til en god femteplass på 10-kilometeren i friteknikk lørdag, tror likevel det er mulig.

– Men ja, det blir veldig hardt. Det er fire norske løpere foran meg på 10-kilometeren på Beitostølen, men på stafetten går vi bare fem kilometer. Jeg har aldri gått en dårlig stafett når det har vært verdenscup, og jeg vet at jeg har den farten inne, sier hun.

24-åringen har et langsiktig mål om å bli like god på distanserenn som hun er i sprint.

Artikkelen fortsetter under bildet

stafett

Norges stafettdamer vant gull under VM i Val di Fiemme. Da gikk Therese Johaug, Marit Bjørgen, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira. I OL forrige vinter ble det smørebom og en femteplass.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Treneren: – Kan være realistisk

Landslagstrener Egil Kristiansen bekrefter at han anser tre av plassene på stafettlaget som tatt, med mindre noe uventet skulle skje før VM.

– Det er nok mange som har lyst å gå seg inn på det laget, sier Kristiansen og smiler lurt på spørsmål om hva han tror om Østbergs sjanser.

– Men det kan absolutt være realistisk, så sant hun fortsetter å vise seg frem både på distanse og sprint. Det er veldig bra at løperne er offensive, legger han til.

Noe som kanskje øker Østbergs sjanser, er at Kristin Størmer Steira ikke kan trene på grunn av et brudd i bekkenet. Samtidig har Astrid Uhrenholdt Jacobsen hatt en kropp som ikke har respondert som vanlig på trening i høst.

Begge disse har imidlertid lyst å komme tilbake før VM, og samtidig er nye løpere som Martine Ek Hagen på vei opp.

Siste nytt

 • Carlsen tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08