NRK Meny
Normal

Sprint-Østberg med «hårete» mål - vil inn på stafettlaget

BEITOSTØLEN (NRK.no): Ingvild Flugstad Østberg mener alvor med planene om å bli like god på distanse som i sprint. Allerede i VM håper hun å ha danket ut én av lagvenninnene i kampen om stafettplass.

østberg

Ingvild Flugstad Østberg kalles gjerne den 'Nye Bjørgen', ettersom de har ganske lik fysikk og personlighet. I tillegg startet også Bjørgen karrieren med å være best i sprint.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

østberg
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg har lyst å gå fort nok til å få gå begge stafettene VM, sier Ingvild Flugstad Østberg.

At 24-åringen har lyst å gå sprintstafetten i VM er ikke rart, ettersom hun for lengst har vist seg å være en av de beste sprinterne der ute. Hun har også gått denne øvelsen i mesterskap tidligere med stor suksess - blant annet med gullmedalje under OL i Sotsji.

Det er et litt mer hårete mål at hun vil komme seg inn på det som regnes som verdens beste stafettlag for kvinner.

– Blir veldig hardt

Østberg har nemlig til gode å prestere like godt på de lengre distansene som hun gjør i sprint. I tillegg pleier kampen om plassene på stafettlaget å være formidabelt tøff.

Therese Johaug og ankerkvinne Marit Bjørgen er selvskrevne, og det skal mye til for at Heidi Weng ikke får gå en etappe.

Da er det kun én plass ledig. Østberg må vise seg sterkere enn rutinerte løpere som for eksempel Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Maiken Caspersen Falla og en eventuelt skadefri Kristin Størmer Steira for å få være med.

Østberg, som gikk inn til en god femteplass på 10-kilometeren i friteknikk lørdag, tror likevel det er mulig.

– Men ja, det blir veldig hardt. Det er fire norske løpere foran meg på 10-kilometeren på Beitostølen, men på stafetten går vi bare fem kilometer. Jeg har aldri gått en dårlig stafett når det har vært verdenscup, og jeg vet at jeg har den farten inne, sier hun.

24-åringen har et langsiktig mål om å bli like god på distanserenn som hun er i sprint.

Artikkelen fortsetter under bildet

stafett

Norges stafettdamer vant gull under VM i Val di Fiemme. Da gikk Therese Johaug, Marit Bjørgen, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira. I OL forrige vinter ble det smørebom og en femteplass.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Treneren: – Kan være realistisk

Landslagstrener Egil Kristiansen bekrefter at han anser tre av plassene på stafettlaget som tatt, med mindre noe uventet skulle skje før VM.

– Det er nok mange som har lyst å gå seg inn på det laget, sier Kristiansen og smiler lurt på spørsmål om hva han tror om Østbergs sjanser.

– Men det kan absolutt være realistisk, så sant hun fortsetter å vise seg frem både på distanse og sprint. Det er veldig bra at løperne er offensive, legger han til.

Noe som kanskje øker Østbergs sjanser, er at Kristin Størmer Steira ikke kan trene på grunn av et brudd i bekkenet. Samtidig har Astrid Uhrenholdt Jacobsen hatt en kropp som ikke har respondert som vanlig på trening i høst.

Begge disse har imidlertid lyst å komme tilbake før VM, og samtidig er nye løpere som Martine Ek Hagen på vei opp.

Siste nytt

 • Flere verdenscupåpner

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade. Hele troppen og oversikten på Skiforbundets hjemmeside.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold
 • Wilbek blir borgermeister

  Den mangeårige og velkjende handballtrenar Ulrik Wilbek blir etter lokalvalet i går ny borgarmeister i Viborg, melder BT.

  Wilbek trena Danmarks kvinnelandslag med suksess i sju år og herrelandslag i ni.

  Ulrik Wilbek
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal