Sportssjefen skuffet: – Vi var ikke gode nok i dette mesterskapet her

ZÜRICH/OSLO (NRK.no): En medalje og syv plasseringer innenfor topp ti er fasiten for Norge under EM i friidrett. Sportssjefen i Norges friidrettsforbund Ronny Nilsen er skuffet.

Sportssjef i Norges fri-idrettsforbund Ronny Nilsen

Friidrettssjef Ronny Nilsen skuffet: – Det var ikke alle som presterte sånn som vi hadde forventet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

henrik

Henrik Ingebrigtsen sørget for Norges eneste medalje med sølv på 1500 meter.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

På EMs siste dag kom Norges eneste medalje – sølvet til Henrik Ingebrigtsen. Det var med på å redde kvelden forklarer sportssjef Ronny Nilsen når han møter NRK på sølvfeiringen.

Det var kjempeviktig. Vi hadde som målsetning å ta én til to medaljer og Henrik tok den vi ønsket oss, sier Nilsen.

– Er du skuffet i dag?

– Jeg er faktisk det. Henrik er den vi håpet aller mest skulle ta medalje, og det er basert på de resultatene han har i år og tidligere år. Men vi har også andre utøvere som kunne vært kapable til å kjempe om medalje og det har de ikke vist i dette mesterskapet, forklarte Nilsen.

Sportssjefen er enig i at mesterskapet ikke levde helt opp til de forventningene de hadde.

– Det var ikke alle som presterte sånn som vi hadde forventet

Det har vært mange forklaringer og bortforklaringer blant de norske utøverne etter at det har blitt levert til dels svake resultater under EM i Zürich.

Nå innser også sjefen for utøverne at den store norske troppen ikke har levert varene i tilstrekkelig grad.

– Enkelt sagt så var vi ikke gode nok i dette mesterskapet her. Det betyr at vi må ha en skikkelig evaluering der vi går gjennom forberedelsene til mesterskapet, hva som skjedde underveis og krav og kriterier, sier Nilsen og fortsetter:

– Vi hadde en veldig stor tropp med nærmere 40 utøvere i aksjon, og det var ikke alle de som presterte sånn som vi hadde forventet, sa en åpenhjertig og tydelig leder.

For stor tropp?

Med hele 40 utøvere i troppen så har flere stilt seg spørsmålet om det er for mange «turister» i troppen.

På direkte spørsmål om den norske troppen har vært for stor synes Nilsen det er for tidlig å konkludere.

– Det er vanskelig å si. Jeg har hele tiden sagt at det er viktig med en læringsprosess for unge utøvere for å få mesterskapserfaring, forklarer Nilsen, og legger til:

– Men samtidig er det viktig å prestere i mesterskap og der føler vi at det var en del som ikke var helt i nærheten av det de kunne oppnådd, sier den tidligere spydkasteren Nilsen til NRK.

21. plass på medaljestatistikken

– Vi ser at det er de store nasjonene som jevnt over tar medaljene og i en sånn setting så er vi en liten nasjon, men samtidig kunne vi gjort det bedre, innrømmer Nilsen.

De fem øverste plassene på medaljestatistikken innehas av de europeiske stormaktene Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Russland og Nederland.

Norge, med sitt ene sølv, befinner seg på en 21. plass på medaljerankingen – sammen med Aserbajdsjan.

Neste mesterskap i friidrett avholdes om ett år i Kina. Hva som blir målet for den norske troppen der gjenstår å se, skal vi tro sportssjefen.

– Det er litt tidlig å si. Nå får vi se når kravene kommer ut, jeg regner med vi får en tropp på ti til tolv utøvere der. Vi ønsker jo at utøverne forbedrer seg og VM er et viktig mål på veien til Rio 2016, avslutter Nilsen.

EM i friidrett ble langt fra noen norsk suksess. Nå tar sportssjefen selvkritikk. Reporter: Arnfinn Fagerli, foto: Geirr Larsen, redigering: Tore Vangberg.

Se reportasjen fra sølvfeiringen til Ingebrigtsen og intervju med Ronny Nilsen.

Siste nytt

 • Adegbenro ut med skade

  Rosenborg slo 1. divisjonslaget Stjørdals Blink 3-1 i en treningskamp torsdag, men et skår i gleden var at Samuel Adegbenro måtte gå av banen tidlig etter å ha fått vondt i låret. På Twitter skriver Rosenborg at det trolig ikke er snakk om noen alvorlig skade, men at han gikk av for ikke å ta noen sjanser.

  En gammel RBK-kjenning markerte seg da Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 på bortegress i en annen treningskamp. Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet etter 53 minutters spill. Mot slutten doblet Bård Finne Vålerengas ledelse.

  Samuel Adegbenro
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Børven ble matchvinner

  I Odds treningskamp hjemme mot Start ble Torgeir Børven matchvinner for skienslaget. Han scoret seiersmålet etter en drøy times spill og sørget for 2-1 til Odd. Eman Markovic hadde sendt Start i føringen før pause. Utligningen kom ved Onyekachi «Kachi» Ugwuadu etter 53 minutter.

  pPG8lbeDRFI
  Foto: Fredrik Hagen
 • Hegerberg tilbake med ball

  Stjernespissen Ada Stolsmo Hegerberg (24) driver opptrening etter korsbåndskaden i Polen. Onsdag trente hun med ball for første gang, ifølge L'Equipe. Hegerberg skadet det høyre kneet alvorlig under en treningsøkt i januar. Normal rehabiliteringstid etter en korsbåndskade er minst ni måneder, og Lyon-proffen gjør store framskritt. Hun befinner seg for tiden i Polen, der ektemannen Thomas Rogne spiller for Lech Poznan. Der er hun altså i gang med balltrening. (©NTB)

  16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Lyon (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal