Hopp til innhold

Sportsnyheter

Oppsummert

Her får du de siste sportsnyhetene fra NRK.

  • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

    Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

    – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

    Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

    Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

    Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

    – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

    Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

    Britain Wimbledon Tennis
    Foto: Kin Cheung / AP
  • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

    Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

    Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

    Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

    Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

    Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

    Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

    Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

    Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

    – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

    – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

    Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

    Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

    Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

    Premier League - Chelsea v Everton
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters
  • Vraket Vålerenga-spiller ledet an da Storhamar vant overlegent

    Tidligere Vålerenga-spiller Villiam Strøm slo an tonen mot gamle lagkamerater da Storhamar vant den første sluttspillfinalen i ishockey solide 5–1 mandag.

    Strøm fikk ikke fortsette i Vålerenga etter forrige sesong, men ble hentet til Storhamar. Mandag sa han takk for sist ved å sende mjøsklubben opp i 1–0 i den første finalekampen på egen is.

    Scoringen kom etter ti minutters spill i første periode.

    – Det var deilig. Jeg har bare spilt finale en gang før. Da scoret jeg også, så jeg vet at jeg pleier å gjøre det. Jeg tenkte det var på tide med et mål mot Vålerenga, smilte Strøm til TV 2 om målet.

    Kun minuttet etter 1-0-scoringen kom kalddusj nummer to for gjestene fra Oslo. Og Storhamar ga seg ikke før det sto 5–1 på måltavlen.

    Det neste finaleoppgjøret spilles i Oslo onsdag.

    (NTB)

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

    Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

    Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

    Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

    – Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

    Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

    – Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

    (NTB)

    1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
  • Lyn knuste Aalesund på bortebane etter rødt kort

    Jan Halvor Halvorsens Lyn kunne juble for sin første seier siden opprykket til 1. divisjon da Aalesund ble rundspilt med 3-0 mandag.

    Før mandagens knallsterke borteseier sto hovedstadslaget med én uavgjort og ett tap. Lyn har rykket opp to sesonger på rad og har ikke spilt i 1. divisjon siden 2010.

    Mandag fikk Lyn litt hjelp på veien mot sesongens første seier da Aalesunds Sander Kilen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen etter bare 35 minutter.

    Daniel Schneider, Henrik Kristiansen og Andreas Hellum scoret målene for Oslo-klubben.

    (NTB)

    NM fotball cup 2023: Vålerenga - Lyn (1-2)
    Foto: Rodrigo Freitas / NTB
  • Lyn knuste Aalesund

    Jan Halvor Halvorsens Lyn kunne juble for sin første seier siden opprykket til 1. divisjon da Aalesund ble rundspilt med 3-0 mandag.

    Før mandagens knallsterke borteseier sto hovedstadslaget med én uavgjort og ett tap. Lyn har rykket opp to sesonger på rad og har ikke spilt i 1. divisjon siden 2010. Da gikk klubben konkurs og ble flyttet ned til 7. divisjon.

    Mandag fikk Lyn litt hjelp på veien mot sesongens første seier da Aalesunds Sander Kilen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen etter bare 35 minutter.

    Det ga Lyn mye rom, og bare fire minutter senere sendte Daniel Schneider gjestene til pause med 1-0-ledelse.

    Halvveis ut i andre omgang kunne de tilreisende Lyn-supporterne slippe jubelen løs igjen da Henrik Kristiansen doblet ledelsen.

    Med 14 minutter igjen på klokken satte Andreas Hellum spikeren i kista da han banket inn Lyns tredje mål på vakkert vis.

    jW1SvrLBRRM
    Foto: NTB
  • TV 2: Løkberg brakk ankelen: – Jeg har det blytungt

    Viking-profil Kristoffer Løkberg er sønderknust etter at han fikk påvist et brudd i ankelen etter en Viking 2-kamp mandag.

    – Akkurat nå prøver jeg å finne motivasjon. Jeg har det blytungt, sier Løkberg til TV 2 og tar til tårene.

    Det var fem minutter inn i Viking 2s 2-1-seier hjemme over Jerv at det gikk galt for NRK-eksperten.

    – En god gammeldags grisetakling bakfra. Hvordan han ikke ble utvist, må du spørre dommeren om, sier Løkberg.

    TV 2 gjorde som de fikk beskjed om, men dommer Amir Ajjour har ikke besvart kanalens henvendelser.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2022: Viking - Sarpsborg 08
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Nettavisen: Krets ønsker Ulvang som ny leder for langrennskomiteen i skiforbundet

    Akershus skikrets foreslår å bytte ut Torbjørn Skogstad som leder for langrennskomiteen i Norges Skiforbund. Vegard Ulvang pekes på som arvtakeren.

    Det opplyser kretsleder Erik Solberg i et intervju med Nettavisen.

    – Vi mener det er lurt med utskiftninger med jevne mellomrom sånn at man ikke gror fast, sier han.

    Torbjørn Skogstad har sittet med vervet siden 2012 og fikk i fjor mye kritikk da det ble kjent at han hevet en godtgjørelse på nærmere 950.000 kroner.

    Solberg peker på at lederen i langrennskomiteen jobber med prestasjonsgrupper som hele tiden er i utvikling.

    – Derfor tror jeg det er lurt at man i jevne mellomrom får inn nye tanker og ideer om hvordan ting skal gjøres, sier kretslederen. (NTB)

    NM-skiathlon, damer. Vegard Ulvang.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Foss med knallsterk etappeseier: – Megadigg

    Tobias Foss tok sin første seier for storlaget Ineos Grenadiers da han mandag ettermiddag viste muskler og vant åpningsetappen av Tour of the Alps.

    – Det var megadigg. Det er sånne ting man jobber mot, sier Foss til NRK.

    26-åringen fra Vingrom spurtet fra en gruppe på fire mann mot slutten av etappen og trillet i ensom majestet over målstreken i Italia.

    Han vant foran Chris Harper og Esteban Chaves. Foss husker lite av oppløpet.

    – Det var egentlig å åpne tidlig og håpe på det beste. Jeg husker ikke så mye av det rett og slett, gliser han.

    Dette er nordmannens første proffseier som ikke er tempo. Tour of the Alps går over fem dager.

    – Jeg har funnet meg til rette i laget, men det er et bra statement etter å ha signert. Det gjør noe med mentaliteten til hele gjengen, sier Foss.

    NM på sykkel 2021.
    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
  • Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

    Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

    Det skriver forbundet i en pressemelding.

    «SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det.

    Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren.

    «Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet.

    Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden. (NTB)

    Abderrazak Hamdallah
    Foto: AP
  • Nadal gjør comeback i Barcelona: – Skal behandle det som mitt siste år

    Rafael Nadal bekreftet mandag at han skal spille Barcelona Open. Der møter han Flavio Cobolli fra Italia i første runde tirsdag.

    – For meg er det en gave å kunne være her i Barcelona, jeg vil behandle det som mitt siste år her og jeg vil nyte hvert øyeblikk, sa Nadal om turneringen han har vunnet rekordmange 12 ganger tidligere.

    Nadal har ikke spilt siden Brisbane International i januar på grunn av skade. Han har senere måttet trekke seg fra en rekke store turneringer, inkludert Australian Open, Indian Wells og Monte-Carlo Masters.

    Turneringen i Barcelona blir Nadals første på grus siden han slo Casper Ruud i finalen av French Open i mai 2022.

    Nadal
    Foto: AP
  • Thoresens OL-drøm brast

    Bryteprofilen Morten Thoresens siste håp om å delta i sommerens OL i Paris er ute. Håvard Jørgensen får siste sjanse til å kvalifisere seg.

    «Gikk inn med hele hjertet, i håp om å oppnå drømmen om OL. Det gikk ikke denne gangen», skriver Thoresen på sin Instagram-konto. Thoresen fikk det ikke til i Baku for to uker siden.

    NRK har selv vært i kontakt med Morten Thoresen, som ikke ønsker å gi en ytterligere kommentar.

    Discovery omtalte saken først. I 67-kilosklassen er det kun én kvoteplass for Norge, og Håvard Jørgensen får sjansen i den siste OL-kvalifiseringen i tyrkiske Istanbul i mai, opplyser landslagssjef Pål-Eirik Gundersen til NTB.

    – Håvard skal få muligheten. Men begge skal holde seg klare med tanke på skader og sykdom, forteller Gundersen.

    – Det er luksus å ha to i verdenstoppen i samme vekt. Da må begge være klare, sier han.

    Jørgensen tok EM-bronse i fjor, mens 27 år gamle Thoresen vant EM-gull i 2020. (NTB)

    VM i bryting 2021
    Foto: Javad Parsa / Javad Parsa
  • 20 søkere til trenerjobber for langrennslandslag

    Norges Skiforbund (NSF) har fått til sammen 20 søkere fordelt på trenerstillingene for rekruttlandslagene og kvinner elite.

    – Vi er nå i gang med å gjennomgå søknader og ønsker å komme i gang med intervjuene så fort som mulig, men vil også gjøre en grundig jobb med å gjennomgå søkere. Vi har derfor ikke satt noen frister for ansettelse, skriver daglig leder Cathrine Instebø i NSF til NTB.

    Instebø skriver at det er Skiforbundets fagsjef Per Elias Kalfoss som styrer prosessen.

    Skiforbundet skal erstatte trener for kvinner elite, Stig Rune Kveen. De skal også erstatte trenerne for rekruttlandslagene, Monika Kørra og Jacob Walther. Kørra har trent rekruttkvinnene, mens Walther har trent mennene. (NTB)

    Cathrine Instebø
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Alekna med fantastisk verdensrekord i diskos – forrige rekord satt i 1986

    Mykolas Alekna (21) dundret til med 74,35 meter og satte verdensrekord i diskos i et stevne i Ramona i Oklahoma søndag.

    Det var tyskeren Jürgen Schült som hadde den forrige verdensrekorden. Han kastet 74,08 meter i 1986, 16 år før Alekna ble født.

    21-åringen fra Litauen hadde en vanvittig serie i USA. Alle hans seks kast var over 70 meter. Han åpnet med 72,21, og det var personlig rekord. Deretter fulgte han opp med 70,32, før det ble 72,89 i det tredje forsøket, verdens fjerde lengste kast gjennom tidene.

    I fjerde kast ble det 70,51, før rekordkastet 74,35 kom i femte omgang. Kastet ble først målt til 74,41, men det ble senere gjort om til seks centimeter kortere. Europamesteren fra 2022 avsluttet serien med 70,50.

    Mykolas Alekna tok sølv i VM i Eugene, Oregon i USA i 2022. I VN i Budapest sist år ble det bronse.

    Det tredje lengste kastet i verdenshistorien tilhører for øvrig faren til Mykolas Alekna. Virgilius Alekna har 73,88 meter og er olympisk mester to ganger. (NTB)

    Alekna's World Record Athletics
    Foto: Ashley Landis / AP
  • Skyting: Hegg og Hegg Duestad vant etter fenomenal snuoperasjon

    Med en utrolig opphenting vant Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg gullfinalen på 10 meter luftrifle mixed team i OL-kvalifseringen i Rio søndag kveld.

    Etter å ha ligget under 3-13 for Frankrikes Oceanne Muller og Lukas Kryzs snudde Jeanette Hegg Dustad og Jon-Hermann Hegg til seier 16-14. Det er sjeldent godt gjort.

    Norge var nummer to bak Frankrike i kvalifiseringen med 632,4 poeng.

    Denne øvelsen har ingen kvoteplasser til utdeling i Rio. De deles først ut i de individuelle øvelsene som starter mandag i rifle. (NTB)

    Jeanette Hegg Duestad
  • Svenske Åberg ble nummer to i Masters

    Ingen kunne slå verdenseneren Scottie Scheffler i The Masters, men svenske Ludvig Åberg ble nummer to i turneringen på Augusta National.

    Vinneren ble amerikaneren Scottie Sheffler, som endte på 277 slag, med den svenske debutanten på andreplass med 281 slag.

    Det er første gang Åberg spiller på Augusta-banen, som er kjent som en av de tøffeste på touren.

    Andreplassen betyr at 24-åringen fra Eslöv i Skåne kan ta med deg 23,5 millioner svenske kroner hjem.

    – Å være her og kjenne på nervene på de siste hullene … det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var surrealistisk. Jeg er så stolt av meg selv og hele laget mitt, sier Åberg, ifølge Aftonbladet.

    Viktor Hovland røk fredag ut av US Masters etter en 81-runde. Det var en forverring av karriereverste fra 80-runden i European Open i 2018. Oslo-gutten endte til slutt på åtte slag over par, to slag på cutgrensen. (NTB)

    Hovland Åberg
    Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
  • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

    Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

    Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

    Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

    Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

    Roma
    Foto: AP
  • Ødegaard så Arsenal tape fra benken - ga fra seg ligaledelsen

    Arsenal, Liverpool og Manchester City har fulgt hverandre tett i kampen om seriegullet i Premier League de siste ukene.

    Etter at Liverpool gikk på et overraskende 0-1-tap mot Crystal Palace tidligere søndag, var det Arsenals tittelhåp som fikk seg et skudd for baugen søndag kveld.

    Arsenal styrte lenge mot Aston Villa, hvor Martin Ødegaard spilte en sentral rolle. Drøyt ti minutter før slutt ble Ødegaard byttet ut og derfra fikk han se at det raknet for Arsenal.

    To scoringer fra Leon Bailey og Ollie Watkins i løpet av to og halvt minutt sørget for Unai Emerys Aston Villa tok en svært viktig seier i kampen om en topp fire-plass.

    Samtidig er det nå Manchester City som fører an i Premier League. Med seks runder igjen leder de regjerende mesterne med to poeng ned til Arsenal og Liverpool.

    Arsenal-manager Mikel Arteta sier til VG at Ødegaard «følte på noe» og at nordmannen derfor ikke kunne fortsette.

    Ødegaard
    Foto: Reuters
  • Hjemmespøkelset fortsatte for Vålerenga: – De er forhekset

    Nok en gang måtte tusenvis av Vålerenga-supportere se laget i sitt hjerte gå av banen uten seier. Søndag røk de 1-3 mot Stabæk i 1. divisjon.

    Sist Oslo-klubben vant på hjemmebane, var 17. september over Aalesund. Siden den gang har de spilt sju kamper uten seier.

    – Man må se litt bak resultatene, men så må vi prøve å vinne her snart, sa en oppgitt Vegar Eggen Hedenstad til TV 2.

    – Det er ikke sånn at vi tenker på statistikken. Vi gleder oss til kamp, fortsatte han.

    To scoringer på to minutter fra Kasper Pedersen var det som vippet søndagens oppgjør i Stabæks favør. Totalt mot spillets gang.

    – Det er fantastisk, det er en skikkelig god følelse, sa tomålsscoreren til TV 2.

    Vålerenga står dermed med bare én seier etter tre serierunder i 1. divisjon. Det i en sesong hvor kun opprykk er godt nok.

    Stabæk topper på sin side tabellen med sju av ni mulige poeng. (NTB)

    Vålerenga
    Foto: NTB
Norske Ingvild Gåskjenn kom i mål like bak den nederlandske duoen Lorena Wiebes og Marianne Vos som gjorde opp om seieren i Amstel Gold Race. Wiebes ledet med noen få meter igjen, men tabbet seg ut ved å juble for tidlig. Da føyk Vos forbi og stjal seieren.
Erling Haaland
Olaug Tvedten klinker til og ballen fyker i krysset i Vålerengas hjemmekamp mot Kolbotn.

Siste nytt

  • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

    Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

    – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

    Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

    Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

    Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

    – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

    Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

    Britain Wimbledon Tennis
    Foto: Kin Cheung / AP
  • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

    Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

    Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

    Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

    Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

    Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

    Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

    Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

    Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

    – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

    – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

    Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

    Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

    Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

    Premier League - Chelsea v Everton
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal