Hopp til innhold

Sportsnyheter

Oppsummert

Her får du de siste sportsnyhetene fra NRK.

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP
  • Lyon til CL-semifinale uten Hegerberg

    Tittelgrossisten Lyon er klar for mesterligaens semifinale etter å ha slått Benfica 4-1 hjemme og 6-2 sammenlagt. Det skjedde uten Ada Hegerberg.

    – Ada er ikke klar til kampen. Vi tar det dag for dag, sa Lyon-trener Sonia Bompastor før kampen på spørsmål om Hegerbergs skade.

    Forrige kamp for Hegerberg var cupsemifinalen mot Fleury 9. mars, da hun måtte ut før halvspilt første omgang. Lyon tapte den kampen etter straffesparkkonkurranse.

    Delphine Cascarino, som nylig var tilbake etter en korsbåndskade, tok ansvar i Hegerbergs fravær og scoret hjemmelagets to første mål. Kadidiatou Diani økte ledelsen to ganger på overtid. Marie Alidou scoret Benficas ene mål.

    Lyon har vunnet mesterligaen åtte ganger, hvorav seks siden Hegerberg kom til klubben i 2014. Hun har scoret 63 mesterligamål, flere enn noen annen kvinne. (NTB)

    Lyon
    Foto: Reuters
  • Lode klar for Häcken: – Føles veldig rart å forlate Bodø/Glimt

    Marius Lode er ferdig i Bodø/Glimt og har signert for den svenske fotballklubben Häcken.

    Det opplyser klubben i sine mediekanaler. Lode fikk i alt 193 kamper for Glimt før han nå flytter til Göteborg og den svenske toppdivisjonen.

    – Det føles veldig rart å forlate Bodø/Glimt, for det er en klubb og en by jeg har blitt veldig glad i. Totalt sett ser jeg tilbake på en fantastisk tid i Bodø, sier han.

    31-åringen med to landskamper for Norge havnet bak i køen for spilletid hos Glimt og åpnet tidligere i mars opp om et ønske om klubbskifte.

    Tidligere Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen leder Häcken etter at han erstattet Per-Mathias Høgmo. (NTB)

    Marius Lode
    Foto: NTB
  • Van Aert brakk kragebeinet – mister flere ritt

    Vismas stjernerytter Wout Van Aert pådro seg flere brudd i velten i Dwars door Vlaanderen. Dermed mister han blant annet Ronde van Vlaanderen og Paris-Roubaix.

    Visma-laget bekrefter skaden på X.

    – Et brukket kragebein og flere brukne ribbein ble påvist etter velten. Det er uklart hvor lang rehabiliteringsperioden blir. Han går definitivt glipp av Ronde van Vlaanderen, Paris-Roubaix og Gold Race, skriver laget.

    Belgieren var regnet som en av de største favorittene i samtlige ritt.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem Van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier. (NTB)

    Van Aert
    Foto: NTB
  • Abrahamsen nær sykkelbragd: På pallen i belgisk storritt

    Jonas Abrahamsen kom seg med i bruddet i Dwars door Vlaanderen og havnet med det i seierskampen i det belgiske verdenstour-rittet.

    Bruddet fikk etter hvert besøk av en mindre gruppe som kjørte seg opp fra feltet. I feltet hadde samtidig flere av de største favorittene, som Wout van Aert, Mads Pedersen, Jasper Stuyven og Biniam Girmay, alle veltet ut.

    Inn på den siste milen var det seks ryttere som kjempet om seieren, hvor Abrahamsen og Dries De Bondt var de eneste to fra det opprinnelige bruddet.

    Team Visma-Lease a bike var i overtall med to av de seks rytterne og med drøyt seks kilometer igjen angrep Matteo Jorgenson og gikk solo inn til seier.

    Abrahamsen angrep selv med tre kilometer igjen og så en stund ut til å være på vei mot annenplass, men nordmannen ble hentet med én kilometer igjen.

    I spurten var han imidlertid sterkest og ble dermed nummer to - det klart største resultatet til Uno-X i et éndagsritt på øverste nivå.

    Rittet er den siste testen før monumentklassikeren Flandern rundt på søndag.

    Abrahamsen
    Foto: AFP
  • Påtalemyndigheten vil dømme Rubiales til 2,5 år fengsel etter kysseskandalen i VM

    Den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales risikerer 2,5 år i fengsel om påtalemyndigheten i Madrid får det som de vil, melder nyhetsbyrået Efe.

    Rubiales (46) er tiltalt for seksuelt overgrep i forbindelse med det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer. Rubiales kysset da stjernespissen Jennifer Hermoso på munnen, og i etterkant åpnet påtalemyndigheten etterforskning mot fotballtoppen.

    Rubiales er dessuten anklaget for å ha presset både Hermoso, en landslagssjef og to forbundsansatte til å støtte ham i etterkant av episoden.

    Tiltalen mot ham ble tatt ut i januar etter flere måneder med etterforskning og vitneavhør.

    Samtidig bes det om at Rubiales ikke får kontakte Hermoso og at han skal overvåkes.

    Rubiales måtte i september trekke seg som fotballpresident og som visepresident i Det europeiske fotballforbundet (Uefa). (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Sykkelstjerner involvert i stygg velt - fire dager før Flandern rundt

    Det er full rulle med de belgiske vårklassikerne og onsdag er det Dwars door Vlaanderen som står på programmet. Med syv mil igjen av rittet gikk det en velt i stor hastighet i det reduserte hovedfeltet.

    Wout van Aert, Mads Pedersen, Jasper Stuyven og Biniam Girmay var blant dem som ble liggende å vri seg i smerte i flere minutter etter velten.

    Velten kommer kun fire dager før Flandern rundt, det største rittet i sykkelgale Flandern.

    Wout van Aert
    Foto: AFP
  • Aaron Samuel returnerer til Eliteserien – klar for Molde

    Den nigerianske spissen Aaron Samuel (29) gjør comeback i Eliteserien etter han har signert for Molde.

    Det bekrefter klubben på sine nettsider. Samuels kontrakt strekker seg ut året.

    Ifølge Romsdalens Budstikke var Samuel også aktuell for Molde for tre år siden, men besto da ikke den medisinske testen.

    Siden den tid har han vært innom tyrkiske Erzurumspor og Neftchi Baku Aserbajdsjan.

    29-åringen har også spilt for Vålerenga (2012–2013) og Sarpsborg 08 (2013-2014).

    Samuel kommer inn som en midlertidig erstatter for Magnus Wolff Eikrem og Veton Berisha som begge er ute med skader. Eikrem har slitt med en belastningsskade, mens Berisha vil trolig være ute en stund etter skaden han pådro seg mot Brugge. (NTB)

    Aaron Samuel
    Foto: NTB
  • Anders Mol pådro seg brudd i foten – mister viktige turneringer i OL-oppkjøringen

    Sandvolleyballstjernen Anders Mol blir ute i minst seks uker som følge av et beinbrudd han pådro seg på trening på Tenerife.

    – Selvfølgelig kjipt å starte OL-sesongen på denne måten, da jeg går glipp av minimum to viktige turneringer. Det kunne også vært verre så nå skal jeg og landslaget sette en ny plan for å komme sterkest mulig tilbake, sier Mol i en uttalelse sendt til NTB.

    Skaden oppsto under en treningskamp. Mol skal bli operert i løpet av påskeuken.

    – Anders har pådratt seg et brudd i forfoten etter at han stuket foten på trening, og vil trenge operasjon. Det vil dessverre føre til at han mister noen viktige treningsuker fremover, sier overlege ved Olympiatoppen, Roald Bahr. (NTB)

    Mol brudd
    Foto: Scanpix/Privat
  • Mer skadetrøbbel for City

    Midtstopper John Stones føyer seg inn i rekken av Manchester City-stjerner som sliter med skader før helgens toppoppgjør hjemme mot Arsenal.

    Manchester City-forsvareren ble erstattet av Joe Gómez etter 10 minutter i tirsdagens landskamp mot Belgia.

    – Selvfølgelig er vi skuffet hvis han er skadet. Det ser ut som det er i lyskeområdet, sa Englands landslagssjef Gareth Southgate.

    Dette er ikke den eneste dårlige nyheten for City-sjef Pep Guardiola, etter at også Kyle Walker skadet hamstringen i lørdagens kamp mot Brasil.

    Manuel Akanji pådro seg også en smell i Svetis' 0-0-kamp mot Danmark på lørdag, og valgte å reiste hjem før tirsdagens oppgjør mot Irland.

    I tillegg sto Kevin De Bruyne, Ederson og Jack Grealish over sine respektive landslagssamlinger grunnet forskjellige skader.

    (NTB)

    scoFWC7sDN4
    Foto: Reuters
  • Ukraina til EM - knuste Hareides EM-drøm

    Åge Hareids Island tapte 2-1 borte mot Ukraina i play-off finale tirsdag kveld.

    Dermed er EM-drømmen knust for Hareide, som lyktes å få Danmark til EM og VM, mens Ukraina kan juble for EM-deltakelse i sommer.

    Genoa-spiller Albert Gudmundsson sendte Island til himmels etter en halvtime med en drømmescoring, før Viktor Tsigankov for Ukraina utlignet ti minutter etter sidebytte.

    Ukraina, som spilte seg frem til kvartfinale i EM 2021, tok grep om kampen etter pause og seks minutter før fulltid slukket Chelsea-profilen Mykhaylo Mudryk drømmen om et nytt islandsk fotballeventyr da han satte 2-1.

    Ukraina tar seg inn i gruppen med Belgia, Slovakia og Romania i sommerens EM i Tyskland.

    Georgia tok seg til nasjonens første EM-sluttspill tidligere tirsdag kveld.

    Åge Hareide
    Foto: BILDBYRÅN
  • Narvik misbrukte matchballen – helt åpent i eliteseriekvalifiseringen

    Comet Halden slo Narvik etter straffer og sørget for at det er helt åpent før siste runde i kvalifiseringen til eliteserien i ishockey. Ringerike slo Grüner 6-2, og har fortsatt håp om eliteseriespill neste sesong.

    Narvik kunne sikret plass i eliteserien neste sesong med seier i bortekampen tirsdag, men i rotat bort ledelsen og tapte 3-4 etter straffeslag.

    Samtlige fire lag kan fortsatt rykke opp før siste runde av kvalifiseringen.

    (©NTB)

  • Sikret EM-billett etter straffesparkkonkurranse

    Både Georgia og Polen sikret EM-billetten tirsdag kveld etter å ha vunnet straffesparkkonkurranse i play-off finalene mot henholdsvis Hellas og Polen/Wales.

    Etter 120 målløse i begge oppgjørene ble EM-skjebnen avgjort på straffer.

    Der vant Georgia 4-2 mot Hellas, mens Polen vant 5-4 mot Wales da Daniel James bommet på den siste og femte straffen.

    Georgia har aldri deltatt i EM eller VM og skal møte Tyrkia, Portugal og Tsjekkia.

    Polen skal inn i EM-gruppe sammen med Frankrike, Nederland og Østerrik

    Ukraina sikret også EM-billetten tirsdag kveld da de vant 2-1 mot Åge Hareids Island.

  • Ruud ute av Miami Open

    Casper Ruud fikk det tøft mot chilenske Nicolas Jarry og tapte 0-2 i sett i Masters-turneringen i Miami.

    Ruud tapte første sett i tiebreak med 6-7 (3-7). I sett nummer to gjorde nordmannen en dobbeltfeil på serve på et avgjørende punkt da Jarry brøt til 4-2-ledelse. Det ga ikke chileneren fra seg på vei mot seier og avansement til kvartfinale.

    Ruud står nå med to seirer og to tap mot Jarry på fire møter. Ruud knuste Jarry i Roland-Garros i fjor, men sistnevnte fikk revansje tirsdag.

    Etter turneringen i Miami vender Ruud snuten mot Europa og grussesongen. Først blir det Portugal og Estoril, der han er tittelforsvarer etter seieren i fjor. Det er hans forrige tittel.

    (©NTB)

    BNP Paribas Open 2024 - Day 12
    Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP
Guro Reiten

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal