NRK Meny
Normal

Sporting Lisboa krever omkamp

Etter 4-3 tapet mot Schalke 04 har Sporting Lisboa lagt inn en protest til UEFA.

Marco Silva CL

Marco Silva var tydelig skuffet etter tirsdagens bortetap mot Schalke 04.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Schalke 04 scoret på en straffe på overtid i tirsdagens oppgjør i Champions League. Den straffen skulle de aldri hatt.

Ønsker omkamp

Dommeren pekte på straffemerket etter det han mente var en hands fra Sportings Jonathan Silva. TV-bildene viste i ettertid at ballen traff hodet til Silva, og at det dermed aldri skulle vært straffe.

I en uttalelse fra Schalke 04 på torsdag sier klubben at Sporting Lisboa krever omkamp.

Schalke 04 har i etterkant av hendelsen fått en henvendelse fra det europeiske fotballforbundet (UEFA). De har de blitt bedt om å uttale seg om saken og skriver i sin uttalelse at de vil svare innen kort tid. De skriver også at de vil ta vare på egne interesser i turneringen i sitt svar.

Kan utgjøre stor forskjell

Etter seieren på tirsdag ligger Schalke 04 på andreplass i gruppe G. Chelsea topper med syv poeng, mens Schalke har fem poeng etter de tre første kampene. Maribor og Sporting Lisboa ligger tre og fire poeng bak Schalke.

Skulle derimot denne kampen spilles på nytt eller ende uavgjort ville bunnstriden i gruppa bli langt jevnere. Ved et uavgjortresultat i denne kampen vil det være et poeng som skiller andre- og fjerdeplassen.

Chelsea vil i så fall ta et stort skritt nærmere avansement i turneringen.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg