Her er du: NRK.no > Sport > Sport og spill > Hestesport Sist oppdatert 13:03

Vant 43 millioner på V75

Bare en spiller klarte å få sju rette i V75-spillet på Forus travbane lørdag. Gevinsten på 43,6 millioner kroner er den nest største noen gang i et norsk pengespill.

Publisert 09.09.2006 19:16.
Over 2000 kuponger var med etter fem løp, og det så ikke ut til å gå mot rekordutbetaling. I de to siste løpene trillet imidlertid overraskelsene inn, og dermed ble spilleren alene om å ha sju rette.

49 kuponger sto igjen før siste løp, og da 11. valget Art Of Kosmos brøt mållinjen først var det klart for storutbetaling.

Vinnerkupongen som utløste Joker-potten ble innlevert i Oslo-området.

Atle Hamre vant to løp og bidro sterkt til den skyhøye utbetalingen. Først vant han med nestfavoritten Worship i det andre løpet, før han styrte sjettevalget Mr. McNally til seier i det sjette løpet.

Stor dag

- En stor dag for meg. Jeg er fantastisk glad for dette, og dette er utvilsomt den største oppturen jeg har hatt på lenge.
Mine to vinnere avgjorde på den sterke måten. Worship er treg fra start, men jeg regnet med at tethestene ville gi seg til slutt, og det stemte. Worship tok en fortjent seier, sa dagens kusk i Stavanger.

Når det gjelder Mr. McNally så vant han et rent taktikkløp.

- Storfavoritten Against The Sun satt hermetisk innestengt, og det var bare å kjøre fram til lederen. Etterpå kjørte jeg i et tempo som passet min hest, og han avgjorde på en veldig sterk måte.

Gransbrun igjen

Etter et par bleke innsatser var Gransbrun tilbake i vinnerhumør i det tredje løpet. I en veldig tett spurt mot niendevalget
Skjold Knekten, var Gransbrun først akkurat på målstreken.

- Runden før mål hadde jeg ikke store seiersambisjoner. Da lå vi helt sist, men Gransbrun travet en formidabel sisterunde. Flott å kjenne at hesten var tilbake på topp, sa Vidar Hop etter at Gransbrun hadde tatt årets sjuende seier.

Det første løpet ble vunnet av fjerdevalget Furderud Blesen, og i det fjerde løpet kom lørdagens eneste favorittseier da Salt Lake Augustinu ledet fra start til mål for Rune Wiig.

Storfavoritten Børke Prinsen galopperte seg bort i det femte løpet, og da fikk nestfavoritten Milomen lett spill.

Det blir 43.645 kroner for sju rette, 5786 kroner for seks og 258 kroner for fem rette. (NTB)