skilleResultaterskille_slutt
Hestesport  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Sport og spill > Hestesport Sist oppdatert 13:03
 

Ustoppelige Windsong's Legacy

Trond Smedshammer har hatt en fantastisk sesong så langt i år, men totningen hviler ikke på laubærene. Lørdag kveld vant Hambo-vinner Windsong's Legacy andre avdeling av Triple Crown.

Publisert 29.08.2004 20:33. Oppdatert 29.08.2004 21:02.
Av Frode A. Marti

Windsong's Legacy jakter Triple Crown. Foto:U.S.T.A.
Yonkers Trot ble i år flyttet fra 800 meters banen Yonkers i New York til 1609 meters banen Hawthorne Racecourse utenfor Chicago. Grunnen til det var at det i disse dager blir installert spillemaskiner på Yonkers. Til tross for at bane profilen på Chicago banen er langt bedre enn på Yonkers, var det kun sju hester som stilte på startstreken.Blandt de var imidlertid Hambo-favoritt Tom Ridge og Cantab Hall. Løpet ble kjørt på nesten samme måte som Hambletonian, Tom Ridge i tet, Cantab Hal i rygg og Windsong's Legacy som tredje hest på stripe. I siste sving gikk Cantab Hall opp utvendig ledende Tom Ridge, mens Trond Smedshammer angrep via tredje spor. Cantab Hall koblet grepet på Tom Ridge, men nedover oppløpet kom Smedshammer nærmere og nærmere, og i mål var Windsongs Legacy lengden foran Cantab Hall. Tredje gikk til Tom Ridge. Vinnertiden ble ny banerekord 10,4.

Triple Crown inneholder løpene Hambletonian, Yonkers Trot og Kentucky Futurity. Windsong's Legacy har nå vunnet de to første, og kan bli den første som greier og å vinne alle tre siden Super Bowl gjorde det i 1972! Tidliger vinnere av Triple Crown er: 1955 Scotts First, 1963 Speedy Scot, 1964 Ayres, 1968 Nevele Pride og 1969 Lindys Pride. Windsongs Legacy var egentlig ikke meldt til det siste løpet Kentycky Futurity, men er blitt etteranmeldt. Med seieren i Yonkers Trot, passerte 3 åringen èn million dollar innkjørt. Seieren i går var verdt 1,4 millioner NOK.

"Bye bye everybody, here comes Housethatruthbuilt..." runget over høytaleranlegget på Hawthorne når hoppeavdelingen av Yonkers Trot var i ferd med å gå mot slutten. Brian Sears stakk unna nedover oppløpet med den Smedshammer trente hoppa, og vant på 10,7. Seieren var verdt 500 000 NOK. Ikke rart at Trond Smedshammer seiler opp som den heteste kandidaten til tittelen årets trener i statene..


 
Annonse
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no