Hopp til innhold

Sport på NRK - søndag 20. mars

Video NRK 1 Sportssøndag 20.03.11

09.45-19.00 NRKs sportslørdag

09.45 V-cup i hopp. Skiflyging. Direkte fra Planica. Seks nordmenn er blant de 31 på startlista. Det er vanskelige vindforhold i Plainca, derfor drøyer det litt før rennet er i gang.

Malysz på pallen i sitt siste renn - slik endte konkurransen.

11.45 Sport i dag

12.05 V-cup i fristil. Kulekjøring kvinner og menn. Myrkdalen

13.10 V-cup i langrenn. 10 km kvinner. Direkte fra Falun.

Marit Bjørgen var aldri truet i jaktstarten og ble historisk. Les om rennet her!

13.50 V-cup i skiskyting. Fellesstart kvinner. Direkte fra Oslo.

Tora Berger hadde en teoretisk mulighet til å vinne verdenscupen sammenlagt. Det gikk ikke som hun hadde håpet på. Les om konkurransen her!

14.50 V-cup i langrenn. 15 km menn. Direkte fra Falun.

Jaktstarten ble en parademarsj for Petter Northug, mens en helt annen nordmann imponerte mest søndag.

Les om konkurransen her!

15.45 V-cup i skiskyting. Fellesstart menn. Direkte fra Oslo.

Ole Einar Bjørndalen lå lenge an til å vinne, men sprakk på slutten. Dermed spurtet Emil Hegle Svendsen forbi og vant. Tarjei Bø sikret sammenlagtseieren i verdenscupen. Les om konkurransen her!


Siste nytt

 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Her scorer Kolbotn-spilleren direkte fra corner for andre gang

  Kolbotn-spiller Tonje Pedersen leverte to cornere i verdensklasse da Kolbotn knuste Arna-Bjørnar 5–0 onsdag kveld. Pedersen scoret nemlig to mål direkte fra cornermerket.

  Det første corner-målet kom i det 27. minutt. Pedersen skrudde ballen inn mot mål, og på utrolig vis klarte Ida Norstrøm i Arna-Bjørnar-målet å bokse ballen inn i nettet.

  Like før slutt var 27-åringen frempå igjen, og nok en gang fikk Norstrøm problemer med å bokse ballen unna. Dette var Kolbotns femte mål og Pedersens tredje for dagen.

  Den utrolige prestasjonen fikk NRK-legenden Arne Scheie til å heve øyenbrynene.

  – Jeg har sett noe lignende, men det er mange år siden. Det er faktisk over 60 år siden. I nyere tid kan jeg ikke huske å ha sett to direkte fra corner. Det er en unik prestasjon uansett, sier Scheie.

  Kolbotn-spilleren smilte bredt da hun møtte NRK etter kampen. På spørsmål om cornermål er hennes spesialitet, svarer Pedersen:

  – Jeg skal ikke si at jeg har gjort det så veldig mange ganger før. Når vi trener på cornere dagen før kamp, pleier jeg å si at jeg «går for det». Men det er ikke så ofte det går, som regel er det noen som header ballen inn.

  Arna-Bjørnar forblir nummer åtte på tabellen, mens Kolbotn er nummer sju.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste