Hopp til innhold

Sport

  • Røiseland tar den gule trøya

    For første gang i karrieren tar Marte Olsbu Røiseland over den gule trøya og ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Dette er også hennes første seier denne sesongen. Hun vant med 13,9 sekunder foran hviterussiske Dzinara Alimbekava.

    Marte Olsbu Røiseland.
    Foto: JOE KLAMAR / AFP
  • Idrettspresidenten: - Positivt

    – Statsbudsjettet for 2021 er i hovedtrekk positiv lesing for norsk idrett, seier idrettspresident Berit Kjøll.

    I ei pressemelding grunngjev ho dette mellom anna med koronatiltaka til idrett og frivilligheit og auke i kompensasjonen for meirverdiavgift.

    Regjeringen løyver også 35 mill kr til internasjonale idrettsarrangement i Norge.

    Men Kjøll kunne tenke seg at ordninga med det såkalla fritidskortet blir landsomfattande i 2021. Regjeringa vil utvide ordninga til fleire kommunar, men ikkje gjere ordninga nasjonal.

    – Fritidskortet vil bety ei styrking av idrettslaga og fleire deltakarar i idrett. Det er svært viktig i ei usikker tid der mange barn og unge kan få problem med deltaking i idrett og andre fritidsaktivitetar, seier Kjøll.

    Abid Raja og Berit Kjøll
    Foto: Norges idrettsforbund Vilde Ueland
  • 299 mill i momskompensasjon

    I forslaget til nytt statsbudsjett blir det sett av 299 millionar kroner til momskompensasjon for bygging av idrettsanlegg. Det er ein auke på 104,5 millionar kroner.

    I tillegg blir det foreslått å trappe opp støtta til momskompensasjon for frivillige organisasjonar. Neste år er det ønskt at ho skal liggje på 1,8 milliardar kroner, som er ein auke på 118,9 millionar (NTB)

    Idrettsanlegg
    Foto: Ho / NTB
  • 1185 mill til stimulering av idrett

    Kulturdepartementet foreslår 1185 millionar kroner til stimulering av aktivteten innan idretten i første halvår av 2021. Årsaka er problema som idretten har hatt som følgje av smittevernstiltaka under koronapandemien.

    – Desse aktørane var blant dei første som måtte stenge ned og avbryte aktiviteten, og er truleg også blant dei siste som kan ta opp att normal verksemd, seier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i kommentaren til budsjettforslaget.

    Det er Lotteritilsynet som skal administrere tildelinga.

    Barn på fotballtrening
    Foto: Ørn E. Borgen / NTB
  • Sykkelrittet Voss-Geilo

    Sykkelrittet Voss-Geilo går av stabelen i dag frå klokka 09.00. Vegtrafikksentralen skriv på Twitter at dei oppmodar folk om å vera merksame og visa omsyn i trafikken.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal