Spørsmålstegnet Hergeirsson

Hvordan takler islendingen å være sjef under VM, undrer NRKs ekspert, Øystein Havang.

Thorir Hergeirsson
Foto: Sigurdsøn / Scanpix

Nettradio: Hør Norge - Japan lørdag fra kl 12.00

Han har vært med lenge. Men kun som assistent. Islandske Thorir Hergeirsson har et tungt forventningspress på seg før sin debut som hovedtrener for Norge. 45-åringen kom inn på A-landslaget som assistenttrener i 2001, men nå er Marit Breivik som kjent ute av dansen. Og det å ta steget fra å være assistent til ansvarlig er ikke lett.

-Kritikken kommer raskt

-Jeg lurer på hvordan Thorir kommer til å opptre under mesterskapet. Mediene er raskt ute med sablene hvis resultatene og prestasjonene ikke er som forventet. Han har jo litt rutine, men hvordan takler han rollen som øverstkommanderende, spør Havang.

Øystein Havang

Øystein Havang

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Det er noe helt annet å være ansvarlig for Norges VM-skjebne, enn å være assistent under medaljegrossisten Breivik, poengterer NRKs ekspert.

Han trekker i tillegg fram noen flere spørsmålstegn før Norge åpner mot Japan lørdag.

 • Norge mangler kontringsdimensjon i verdensklasse uten Katja Nybergs presise pasninger, og Gro Hammersengs tempo og avslutninger.
 • Laget mangler en klassisk playmaker.
 • Kantspillerne må jobbe bedre i forsvar. Norge slipper inn for mange enkle mål herfra.
 • Forsvarsspillet har ikke vært overbevisende i de siste kampene. Men i de to siste kampene i Møbelringen Cup begynte det å komme seg.
 • Usikkerhet rundt Tonje Larsen. Hvor mye kan hun egentlig spille når det drar seg til?

Norge til semifinale

Men ikke misforstå. Norge er blant de store favorittene før VM-starten, og en plass i semifinalen skal være greit, ifølge Havang. Han trekker fram Russland og Romania som de to store favorittene, sammen med Norge.

-Russerne er alltid giftige, selv om de har mistet en del spillere det siste året. Romania viste i Møbelringen at de har et godt lag, men er avhengige av at keeperspillet sitter. Stjerna Luminita Dinu er ikke med, hvis erstatterne er i nærhetene av samme klasse, blir rumenerne farlige, sier Havang.

Jevnt mesterskap

Etter de tre ovennevnte lagene, følger det er kobbel av outsidere. Ungarn, Danmark, Frankrike, Spania og Korea skal alle bli spennende å følge, ifølge NRKs ekspert, som gleder seg til et nytt mesterskap i kommentatorboksen.

Første kamp går lørdag klokka 1215, og den kan du høre på NRK Alltid Nyheter fra klokka 1203. Enten på din egen radio, eller på nettradio på

Siste nytt

 • Pedersen med banerekord på 3000 m

  Sverre Lunde Pedersen sette banerekord på 3000 meter med 3.41,19 under norgescup-opninga på skøyter i Stavanger. Hans gamle rekord var på 3.42,30.

  Men Pedersen måtte slite for rekorden, for Hallgeir Engebråten gikk inn til 3.41,25.

  Håvard Lorentzen vann 500 m på 35,07. Han slo så vidt parkamerat Bjørn Magnussen, som gjekk inn til 35,15.

  Ida Njåtun vann kvinnenes 1000 m på 1.18,14, Camilla Jagtøyen vann 500 m på 41,51. Ragne Wiklund var best på 1500 m med 2.02,14.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Nordmenn scorar i utlandet

  Morten Thorsby scora Sampdorias andre mål i 3-1-sigeren borte mot Atalanta laurdag. Målet førte Sampdoria opp på fjerdeplass, bak Atalanta.

  Fredrik Ulvestad scora dei to siste i Djurgårdens 4-0-siger over Sirius i Allsveskan. Djurgården er med i medaljekampen bak suverene Malmö seks rundar før slutt.

  I tysk 2. Bundesliga scora Håvard Nordtveit d¨Greuther Fürth slo Holstein Kiel 3-1 borte.

  Morten Thorsby
  Foto: Setfano Nicoli / AP
 • Hundredeler skiller i Giroen

  Tao Geoghegan Hart slo Jai Hindley på oppløpet og sørget for en dramatisk avslutning på årets Giro d'Italia. Kun hundredeler skiller de to i sammendraget etter over 80 timers sykling.

  Lørdagens seier skulle vise seg å stå mellom rytterne som nå skal gjøre opp om den rosa ledertrøya. Hindley prøvde å stikke før målgang i Sestriere, men måtte til slutt se seg slått av Hart.

  Det er den andre etappetriumfen til Ineos-rytteren i årets Giro. Seieren sørget for at de to syklistene ligger tilnærmet likt i sammendraget før søndagens avgjørende tempo mellom Cernusco Sul Naviglo og Milano. Hindley hadde hundredelene på sin side og er ført opp på førsteplassen.

  Hart er ansett for å være sterkere enn Hindley på tempo.

  Jai Hindley og Tao Geoghegan Hart
  Foto: Luca Bettini / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal