Spørsmålstegnet Hergeirsson

Hvordan takler islendingen å være sjef under VM, undrer NRKs ekspert, Øystein Havang.

Thorir Hergeirsson
Foto: Sigurdsøn / Scanpix

Nettradio: Hør Norge - Japan lørdag fra kl 12.00

Han har vært med lenge. Men kun som assistent. Islandske Thorir Hergeirsson har et tungt forventningspress på seg før sin debut som hovedtrener for Norge. 45-åringen kom inn på A-landslaget som assistenttrener i 2001, men nå er Marit Breivik som kjent ute av dansen. Og det å ta steget fra å være assistent til ansvarlig er ikke lett.

-Kritikken kommer raskt

-Jeg lurer på hvordan Thorir kommer til å opptre under mesterskapet. Mediene er raskt ute med sablene hvis resultatene og prestasjonene ikke er som forventet. Han har jo litt rutine, men hvordan takler han rollen som øverstkommanderende, spør Havang.

Øystein Havang

Øystein Havang

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Det er noe helt annet å være ansvarlig for Norges VM-skjebne, enn å være assistent under medaljegrossisten Breivik, poengterer NRKs ekspert.

Han trekker i tillegg fram noen flere spørsmålstegn før Norge åpner mot Japan lørdag.

 • Norge mangler kontringsdimensjon i verdensklasse uten Katja Nybergs presise pasninger, og Gro Hammersengs tempo og avslutninger.
 • Laget mangler en klassisk playmaker.
 • Kantspillerne må jobbe bedre i forsvar. Norge slipper inn for mange enkle mål herfra.
 • Forsvarsspillet har ikke vært overbevisende i de siste kampene. Men i de to siste kampene i Møbelringen Cup begynte det å komme seg.
 • Usikkerhet rundt Tonje Larsen. Hvor mye kan hun egentlig spille når det drar seg til?

Norge til semifinale

Men ikke misforstå. Norge er blant de store favorittene før VM-starten, og en plass i semifinalen skal være greit, ifølge Havang. Han trekker fram Russland og Romania som de to store favorittene, sammen med Norge.

-Russerne er alltid giftige, selv om de har mistet en del spillere det siste året. Romania viste i Møbelringen at de har et godt lag, men er avhengige av at keeperspillet sitter. Stjerna Luminita Dinu er ikke med, hvis erstatterne er i nærhetene av samme klasse, blir rumenerne farlige, sier Havang.

Jevnt mesterskap

Etter de tre ovennevnte lagene, følger det er kobbel av outsidere. Ungarn, Danmark, Frankrike, Spania og Korea skal alle bli spennende å følge, ifølge NRKs ekspert, som gleder seg til et nytt mesterskap i kommentatorboksen.

Første kamp går lørdag klokka 1215, og den kan du høre på NRK Alltid Nyheter fra klokka 1203. Enten på din egen radio, eller på nettradio på

Siste nytt

 • NM-planen for kvinnene er klar

  Åtte lag fra 1. divisjon spiller kvalifisering i slutten av denne måneden, mens 12 lag går rett inn i første runde av fotball-NM for kvinner. Det opplyser Norges Fotballforbund på sitt nettsted.

  NM for menn måtte avlyses som følge av koronapandemien.

  NM-finale fotball kvinner LSK kvinner - Vålerenga (5-1)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Jumbo-Visma-sjef kastet ut av Tdf

  Jumbo-Visma-lagets sportsdirektør Merijn Zeeman skal ha oppført seg truende mot en UCI-ansatt og får ikke lenger jobbe i akkrediterte soner i Tour de France.

  Det melder TV 2, som viser til opplysninger fra Tour-arrangøren ASO. Zeeman er sjef for blant annet sammenlagtleder Primoz Roglic og norske Amund Grøndahl Jansen.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Petit-tesson / AP
 • Breddefotballen må vente til 2021

  Seriefotballen for bredden utsettes til neste år. Det bekrefter Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding. Regjeringen har ikke åpnet for normal trening for alle enda, og på det grunnlaget avlyses seriespill i breddefotballen for seniorer.

  – Dette er en trist dag for forbundsstyret, 18 fotballkretser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020, sier fotballpresident Terje Svendsen, og fortsetter:

  – For de gjenværende seriene i senior breddefotball satt vi opp avdelinger med få lag og korte reiseavstander. Når regjeringen til tross for dette likevel ikke har åpnet opp for normal kontakttrening igjen nå, så har vi ikke noe annet valg enn å avlyse sesongen. Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomføre sesongen over hele landet.

  Det betyr at forbundet kansellerer sesongen for 2. divisjon for kvinner og Norsk Tipping-ligaen for menn.

  Vold i fotballen
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal