Hopp til innhold

Spøkefull Ingebrigtsen etter publikumsstunt: – De er jo helt «daue»

Jakob Ingebrigtsen lekte med feltet og tok seg enkelt videre til VM-finale på 5000 meter. Rett før målgang tok han seg tid til å hause opp publikum.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

HEIET FREM: Jakob Ingebrigtsen feiret med publikum rett før målgang.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Det er gøy, sier en smørblid Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

21-åringen løp inn til andreplass i heat to med tiden 13.13,92, og gikk enkelt videre til finalen.

Ingebrigtsen åpnet i kjent stil rolig, men måtte sette opp farten da feltet sprakk opp. Løpeesset trengte bare å sette inn et lite ekstra gir før han var oppe i «hovedfeltet» igjen.

– Ufattelig deilig når de andre senket farten der, sier han om løpet.

Nordmannen manøvrerte seg tilsynelatende enkelt fremover og virket til å ha god kontroll hele veien. På oppløpssiden tok han seg til og med tiden til å hause opp publikum mot mål.

– Herregud, de er jo helt «daue». Neida, jeg prøvde å gi dem noe å heie på, det er jo derfor de er her, sier Ingebrigtsen og trekker på smilebåndet.

– Kjekt å se at han har mer å gi etter 1500-meteren og får med publikum på det, sier forloveden Elisabeth Asserson.

SE: Her vinker Ingebrigtsen til publikum.

Luis Grijalva, som tok seg enkelt til finale selv, ble også med på feiringen til nordmannen.

Da han feiret ble jeg veldig gira. Jeg tok det rolig mot slutten uansett, så tenkte jeg bare «hvorfor ikke?». Det er så mange folk her, så hvorfor ikke bare feire, istedenfor å prøve å se kul ut, sier guatemalaneren.

World Athletics Championships Oregon22 - Day Seven

JUBEL: Jakob Ingebrigtsen hadde full kontroll under forsøksheatet i Eugene.

Foto: Carmen Mandato / AFP

Nesten-krasj

Men skjebnen kunne ha blitt en helt annen for Ingebrigtsen, som løper VM-finale natt til mandag. Sandnesgutten holdt nesten på å gå i bakken da amerikaneren William Kincaid falt midtveis i løpet.

– Det er fordelen med å ligge så langt bak. Du har god reaksjonstid. Sånn skjer. Dumt for han som trynet, men mye armer og bein, sier 21-åringen.

Ingebrigtsen klarte så vidt det var å hoppe unna.

Det var en lykke at Jakob ikke gikk ned der, sa NRKs kommentator Jann Post om situasjonen.

Kunne ha løpt roligere

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

RESTITUSJON: Jakob Ingebrigtsen jogget noen runder etter løpet, slik at han skal være best mulig forberedt til finalen natt til mandag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mot slutten dannet det seg en tetgruppe i front, som komfortabelt tok seg videre til finale. Etter løpet mener Henrik Ingebrigtsen at broren kunne ha spart litt mer krefter og holdt igjen mer enn han gjorde.

– Jakob er litt, ikke irritert, men han kunne sprunget ti sekunder roligere og fortsatt gått videre. Hvis han fikk ønsket sitt oppfyllt, så hadde han spart ti sekunder med krefter. Det er ti sekunder ned til den dårligste tiden som gikk videre, sier han.

  • VM-finalen på 5000 meter løpes natt til mandag klokken 03.05 norsk tid.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal