Hopp til innhold

Spøkefull Ingebrigtsen etter publikumsstunt: – De er jo helt «daue»

Jakob Ingebrigtsen lekte med feltet og tok seg enkelt videre til VM-finale på 5000 meter. Rett før målgang tok han seg tid til å hause opp publikum.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

HEIET FREM: Jakob Ingebrigtsen feiret med publikum rett før målgang.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Det er gøy, sier en smørblid Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

21-åringen løp inn til andreplass i heat to med tiden 13.13,92, og gikk enkelt videre til finalen.

Ingebrigtsen åpnet i kjent stil rolig, men måtte sette opp farten da feltet sprakk opp. Løpeesset trengte bare å sette inn et lite ekstra gir før han var oppe i «hovedfeltet» igjen.

– Ufattelig deilig når de andre senket farten der, sier han om løpet.

Nordmannen manøvrerte seg tilsynelatende enkelt fremover og virket til å ha god kontroll hele veien. På oppløpssiden tok han seg til og med tiden til å hause opp publikum mot mål.

– Herregud, de er jo helt «daue». Neida, jeg prøvde å gi dem noe å heie på, det er jo derfor de er her, sier Ingebrigtsen og trekker på smilebåndet.

– Kjekt å se at han har mer å gi etter 1500-meteren og får med publikum på det, sier forloveden Elisabeth Asserson.

SE: Her vinker Ingebrigtsen til publikum.

Luis Grijalva, som tok seg enkelt til finale selv, ble også med på feiringen til nordmannen.

Da han feiret ble jeg veldig gira. Jeg tok det rolig mot slutten uansett, så tenkte jeg bare «hvorfor ikke?». Det er så mange folk her, så hvorfor ikke bare feire, istedenfor å prøve å se kul ut, sier guatemalaneren.

World Athletics Championships Oregon22 - Day Seven

JUBEL: Jakob Ingebrigtsen hadde full kontroll under forsøksheatet i Eugene.

Foto: Carmen Mandato / AFP

Nesten-krasj

Men skjebnen kunne ha blitt en helt annen for Ingebrigtsen, som løper VM-finale natt til mandag. Sandnesgutten holdt nesten på å gå i bakken da amerikaneren William Kincaid falt midtveis i løpet.

– Det er fordelen med å ligge så langt bak. Du har god reaksjonstid. Sånn skjer. Dumt for han som trynet, men mye armer og bein, sier 21-åringen.

Ingebrigtsen klarte så vidt det var å hoppe unna.

Det var en lykke at Jakob ikke gikk ned der, sa NRKs kommentator Jann Post om situasjonen.

Kunne ha løpt roligere

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

RESTITUSJON: Jakob Ingebrigtsen jogget noen runder etter løpet, slik at han skal være best mulig forberedt til finalen natt til mandag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mot slutten dannet det seg en tetgruppe i front, som komfortabelt tok seg videre til finale. Etter løpet mener Henrik Ingebrigtsen at broren kunne ha spart litt mer krefter og holdt igjen mer enn han gjorde.

– Jakob er litt, ikke irritert, men han kunne sprunget ti sekunder roligere og fortsatt gått videre. Hvis han fikk ønsket sitt oppfyllt, så hadde han spart ti sekunder med krefter. Det er ti sekunder ned til den dårligste tiden som gikk videre, sier han.

 • VM-finalen på 5000 meter løpes natt til mandag klokken 03.05 norsk tid.

Siste nytt

 • Keepertabbe ødela mektig engelsk snuoperasjon

  Luke Shaw, Mason Mount og Harry Kane scoret da England snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i nasjonsligaen mandag. En keepertabbe ga så 3-3 i en ellevill kamp.

  Premier League-stjernene Ilkay Gündogan og Kai Havertz scoret hvert sitt mål i første halvdel av annen omgang og så ut til å ha påført England en ny tung nedtur i generalprøven foran sluttspillet i Qatar. Så tok kampen fullstendig fyr.

  En forrykende avslutning på kampen ga det engelske laget solid og etterlengtet vind i VM-seilene, selv om seieren glapp på tampen.

  Først dukket Manchester United-backen Luke Shaw opp på bakerste stolpe og satte inn reduseringen til 1-2. Deretter kombinerte innbytterne Bukayo Saka og Mason Mount fint, før sistnevnte hamret inn utligningen fra litt distanse. Da var det et kvarter igjen å spille på Wembley.

  Ni minutter før full tid var snuoperasjonen et faktum da dommeren måtte ha VAR-hjelp for å avdekke straffesparket Jude Bellingham hadde skaffet i duellen med en tysk forsvarsspiller.

  Fra krittmerket var Harry Kane iskald.

  Da så kampen ut til å være avgjort, men den gang ei. Like etter det engelske ledermålet ga Englands keeper Nick Pope en svak retur på en avslutning og forærte Kai Havertz muligheten til å utligne. Tyskeren takket for tilbudet og slo til. (NTB)

  Britain England Germany Nations League Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Stjerneduellen avlyst: - Feiging

  Tungvektsboksaren Tyson Fury seier det ikkje blir noko britisk stjernemøte mellom han sjølv og Anthony Joshua fordi kontraktsfristen er gått ut.

  Joshua sa så seint som søndag at han akta å signere kontrakten som vil realisere tungvektsduellen mot Fury. Samtidig sette Fury måndag klokka 17 britisk tid som frist for at papira måtte vere underteikna.

  Då den omtalte fristen var gått ut, var etter seiande ingenting på plass.

  – Det er offisielt. D-dagen har kome og gått. Det har passert klokka 17 måndag, og ingen kontrakt er underteikna. Det er offisielt over for Joshua, seier Fury i eit innlegg på Instagram.

  – Han er no ute i kulda saman med ulveflokken. Gløym det. Idiot. Feiging, heldt tungvektstjerna fram.

  Vidare ønskte han Joshua lykke til med den vidare karrieren og livet.

  Joshua var på si side tydeleg søndag på at ting ville ta noko tid. Han viste til at juridiske rådgivarar jobba med kontrakten.

  Tyson Fury og Anthony Joshua
  Foto: FAYEZ NURELDINE] [RINGO CHIU / AFP
 • Treigt dansk billettsal til fotball-VM

  Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men førebels er det berre selt 2000 billettar til danske fans før det omstridde VM-sluttspelet i Qatar.

  Det gir eit snitt på færre enn 700 billettar fordelt på dei tre gruppespelkampane til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalet til Ekstra Bladet.

  – Vi gir gjerne danskane rettleiing om opphaldet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktivitetar i Qatar, for vi ønsker ikkje å støtte opp om landet, seier Jensen til avisa.

  Det er under to månader til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellprisar, har vore med på å skremme vekk danske supporterar, skriv nyheitsbyrået Ritzau.

  Ifølge Ekstra Bladet kan danske supporterar i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billettar til kvar kamp. DBU har fråssagt seg rettane til å distribuere billettane.

  Danmark jubler
  Foto: RITZAU SCANPIX DENMARK / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste