NRK Meny
Normal

Spøkefull Horn: – Skal prøve å gå av meg noen kilo

RUHPOLDING/OSLO (NRK): Fanny Welle-Strand Horn mener «fysikkens lover» gjør henne til verdens beste skiskytter i utforkjøringer. Med de samme fysiske lovene gjør at hun sliter i motbakkene.

Fanny

RASK: Fanny Welle-Strand Horn liker seg i utforkjøringer.

– Det er jo fysikkens lover som avgjør, sier den blide skiskytteren.

Skiskytter Fanny Welle-Strand Horn (26) innser at hun har sin styrke i utforkjøringene.

Horn overrasket de fleste da hun slo hele verdenseliten på sprinten i tyske Ruhpolding. Det ble en kun en 24.-plass på fellesstarten, men Horn holdt humøret oppe.

– Jeg lurer på om jeg skal prøve å gå av meg noen kilo fram mot VM, så jeg kommer opp bakkene også. Jeg får bruke de sterke sidene mine, spøker Horn overfor pressekorpset.

– Jeg er absolutt best i utfor i feltet, sier hun.

– Har det morsomt utfor

26-åringen er i det spøkefulle hjørnet, men likevel: TV-bildene fra helgens renn levner liten tvil om at hun kjører fra de fleste i utforkjøringene.

– Jeg skal si at smørerne har gjort en bra jobb, men det var ikke bare skiene, forteller Horn.

– Det går fortere oppover hvis man er litt lettere og raskere nedover om man er litt tyngre, sier hun til NRK.

– De la om løypa her fordi tyskerne og de andre ikke klarer å kjøre utfor. Jeg savner den gamle utforkjøringen her, men den er ikke så verst denne heller. Forskjellen er at jeg har det morsomt utfor, mens de andre er redde, sier Horn.

– Jobber målrettet

Men selv om Horn gjerne skulle ha kommet seg raskere opp bakkene - noen slankekur blir det ikke.

– Det får bli en spøk, altså. Jeg jobber målrettet hver dag for å gjøre ting riktig og optimalt. Men jeg kjører en blandet livsstil med både frukt og grønt og sjokolade og digg, så det er ikke der jeg legger inn støtet mot VM, forteller Horn til NRK.

Tøffe bakker

NRKs ekspertkommentator Liv Grete Skjelbreid påpeker at det kan være en fordel å være lett i kroppen i VM-bakkene.

– Det er ganske tøffe bakker de skal opp i VM, og da blir det om å gjøre å klatre mye, tror jeg. Når du skal opp en motbakke, er det absolutt en fordel å være så lett som mulig. Det er likevel en grense for hvor lett man skal bli. Det er viktig å ha slike ting under kontroll og få i seg nok næring, sier hun.

– Men jeg tror nok at jeg hadde konsentrert meg om toppformen min, understreker hun

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal