Splid i FIS: Kritisk til forslag om samarbeid

Hoppleiren vil gjerne la hopp- og langrennsutøvere konkurrere sammen, men kombinert-sjefen krever å være med på et eventuelt samarbeid.

Northug

PÅ SAMME LAG? Anders Fannemel (t.v.) og Petter Northug kan bli lagkamerater i fremtiden hvis FIS-leder Walter Hofer får viljen sin.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Lundberg

SKEPTISK: NRK-ekspert og tidligere kombinertutøver Fred Børre Lundberg.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg mener det er viktigere å se på hva kombinertutøverne faktisk utøver hver eneste helg. Det er en ekstrem idrett med den ultimate utøveren, sier Lasse Ottesen, som er renndirektør for kombinert, til NRK.

Mandag luftet FIS-kollega Walter Hofer et forslag overfor NTB om å la langrenn- og hoppstjernene konkurrere sammen i en moderne utgave av kombinert.

Hofer, som er renndirektør for hopp, understrekte at ideen ikke har kommet langt, men både han og Norges sportssjef Clas Brede Bråthen synes tanken er spennende.

– Dersom de andre grenene vil ha det, er det interessant for oss, sa Hofer til NTB.

– Ingen trussel

Ottesen avviser imidlertid at det er aktuelt å gå for et nordisk samarbeid som ekskluderer kombinert. Han påpeker at det er kun Hofers idé.

– Hvis man skal diskutere en sammenslåing, skal kombinert være en del av det, sier Ottesen.

– Vil en sammenslåing av hopp og langrenn være en trussel for kombinertidretten?

– For meg blir det feil å diskutere en sånn idé. Per i dag er det ikke en trussel eller et format eller en gren som blir diskutert i FIS, sier Ottesen.

Ottesen påpeker at kombinert handler om nettopp det å beherske begge grenene. Samtidig er han positiv til nye ideer, og FIS-ledelsen har et godt samarbeid, sier kombinert-sjefen.

Ottesen

VIL VÆRE MED: Kombinerts renndirektør Lasse Ottesen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Under ungdoms-OL på Lillehammer senere i februar skal det for eksempel testes en øvelse som inkluderer alle de nordiske grenene.

Lundberg: – Vil ikke fungere

– På generelt basis synes vi det hadde vært spennende med et samarbeid med alle tre disipliner. Men det er vanskelig å si noe mer uten å vite mer om forslaget, sier Norges sportssjef Sverre Rotevatn til NRK.

Jørgen Graabak tror hopp kan dra med seg litt interesse for langrenn i Europa, mens langrenn kan gjøre det samme for hopp i Norge.

Men han synes ikke forslaget er særlig sportslig interessant.

– Det blir litt som at (Martin Johnsrud) Sundby går i skiløypa, mens Ola Tore Dokken venter på standplass. Det er ikke skiskyting – det er ski og skyting. Jeg tror ikke de ville utfordret Ole Einar Bjørndalen og co. med den øvelsen. Poenget med kombinert forsvinner, sier Graabak.

Tidligere olympisk mester og NRK-ekspert Fred Børre Lundberg har ingen tro på at forslaget vil komme langt.

– Det kommer aldri til å fungere fordi det er veldig få nasjoner med utøvere som er gode nok i alle disipliner. Norge kommer til å vinne med et kvarter. Jeg ser ikke helt at FIS vil gi Norge enda en øvelse å herje i, sier Lundberg med et smil.

Ottesen trekker også frem at kombinert er større enn langrenn utenfor Skandinavia.

– Hvis du ser på interessen i Mellom-Europa, er kombinert en av de tre store grenene med hopp og skiskyting. Kombinert er den lengstlevende olympiske grenen, og den vil alltid være en viktig brikke. Vi vil ikke stemme for et forslag som ekskluderer kombinert, sier Ottesen.

Sportsnyheter

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - Roma

Mourinho-slakt: – Jeg overvurderte spillerne mine

Avisene i Italia er ikke nådige i sin dom over Roma i kveld. Jose Mourinhos første 6-1-tap i karrieren beskrives som pinlig og skammelig.

Siste nytt

 • Sørloth-assist høydepunktet

  Alexander Sørloth ble byttet inn og fikk målgivende i Real Sociedads 1-0-seier i europaligaen torsdag. West Ham slo Kristian Thorstvedt og Genk 3-0.

  Det var en lang stillingskrig i oppgjøret mellom Sturm Graz og Real Sociedad, og det sto lenge målløst. Men det var før Alexander Sørloth ble byttet inn etter en time. Han satte umiddelbart preg på kampen da han fant navnebror Alexander Isak med en pasning. Svensken skjøt via både forsvarer og keeper før ballen trillet i mål.

  Hjemmelaget Sturm Graz klarte ikke skape de største sjansene mot slutten å måtte tåle sitt tredje tap på tre kamper. Sørloths Sociedad har fem poeng og deler tabelltoppen sammen med PSV.

  Oppgjøret mellom West Ham og Genk var målløst lenge, men London-laget hadde god kontroll og sikret 3-0-seier.

  Craig Dawson scoret først på hodet etter innlegg fra Aaron Cresswell, før Cresswell igjen assisterte Issa Diop som stanget inn 2-0. Kun minuttet etter scoret Jarrod Bowen etter en fin soloprestasjon til 3-0 som også ble sluttresultatet.

  Thorstvedt spilte 83 minutter i kampen.

  Jens Petter Hauge kom inn helt mot slutten i Eintrach Frankfurts 3-1-seier mot Olympiacos.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Supporter bortvist fra Aspmyra

  En italiensk supporter er bortvist fra kampen på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og Roma for rasistiske tilrop.

  Det melder politiet i Nordland på Twitter.

  Glimt mot Roma på Aspmyra
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Flertall for kvinnelag i Brann

  Torsdag stemte 42 av de 45 stemmeberettige på Årsmøtet for forslaget om at Brann skal ha kvinnelag i 2022. Det skriver Brann på sin nettside.

  Brann har godkjent vedtaket om at IL Sandviken Toppfotball kan skifte navn til SK Brann Kvinner.

  Nå er det opp til IL Sandviken Toppfotball og IL Sandviken om de vil gjennomføre sammenslåingen.

  Rungane ja til kvinnefotball i Brann.
  Foto: Andrea A Krüger / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal