Hopp til innhold

Spisskrise før skjebnekampene mot Irland: – Lukter ikke akkurat mål

De norske landslagsspissene scorer i gjennomsnitt ett mål på fem seriekamper, men sjefen er likevel ikke bekymret før VM-kvalifiseringskampene.

collage utland, herlovsen, thorsnes

SLITER: Lisa-Marie Utland, Isabell Herlovsen og Elise Thorsnes får sannsynligvis tillit på topp mot Irland, til tross for få scoringer i serien.

Foto: Scanpix

Norges landslagssjef Martin Sjögren navngir tre spillere som er tiltenkt spissroller i de svært viktige VM-kvalifiseringskampene mot Irland fredag og tirsdag: Isabell Herlovsen, Elise Thorsnes og Lisa-Marie Karlseng Utland.

Alle disse tre har tidligere vært scoringsmaskiner for klubblagene sine, men nå trenger de fem seriekamper hver for å gjøre ett mål.

Likevel holder ikke spissituasjonen landslagssjefen våken om natten:

– Jeg synes det ser helt ok ut, sier han, og understreker at han føler seg trygg på troppen.

Null mål på ti kamper

Kvinnlandslaget i fotball trener før kampen mot Nord-Irland

HERLOVSEN: Var ikke i god nok form til å spille hele landskamper etter Kina-oppholdet, forteller landslagssjefen. Herlovsen har 53 mål for Norge.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sjögrens utvalgte bør vinne begge de kommende kampene mot Irland, pluss oppgjøret mot Slovakia i august, slik at de slipper å være avhengige av seier over europamester Nederland i september. Men i motsetning til utilgjengelige Ada Hegerberg, sliter altså Herlovsen, Thorsnes og Utland med å finne nettmaskene

– Det lukter ikke akkurat mål. Jeg så Herlovsen spille sist serierunde mot Trondheims-Ørn, og hun klarte jo ikke komme til målsjanser, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Herlovsen har kun scoret tre mål på ni seriekamper for Vålerenga. Karlseng Utland spiller sin første sesong for svenske Rosengård, og har tre nettkjenninger på syv seriekamper.

Kvinnlandslaget i fotball trener før kampen mot Nord-Irland

UTLAND: Har fått en ok start i Allsvenskan, men har ingen kjempeuttelling på landslaget: Fem mål på 29 kamper viser statistikken. Her avbildet med Martin Sjögren.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Dårligst scoringssnitt har Utah Royals-spiller Elise Thorsnes. På seks spilte seriekamper han hun null mål, og hun har vært ut og inn av førsteelleveren på grunn av skader. Tidligere har Sjögren brukt Thorsnes som back, men til tross for lite mål i klubb er hun tiltenkt en angrepsrolle mot Irland.

– Thorsnes og Herlovsen er spisser som var bedre for noen år siden. Spissenes prestasjoner måles jo ut ifra hvor mange mål de scorer, og når de ikke scorer blir selvtilliten lav, mener Torp.

Laster innhold, vennligst vent..

Avhengige av midtbanespillerne

Norge har tidligere belaget seg på scoringer fra midtbanespillere, og her er Toppseriens toppscorer Guro Reiten prakteksempelet.

Carl-Erik Torp

TORP: NRKs fotballekspert håper de norske spissene får tilbake selvtilliten foran mål.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Reiten er egentlig tilretteleggeren, men hun er også det store plusset fremover på banen. Norge er helt avhengige av Reiten, sier Torp.

Han påpeker også at Wolfsburg-ving Caroline Graham Hansen er en nøkkelspiller for Norge. Hun ble skadet i den tyske cupfinalen, og i mesterligafinalen uken etter måtte hun gå av banen på grunn av smerter. I tillegg har hun nettopp brukket fingeren, og er usikker før Irland-kampene.

– Jeg er ikke så bekymret for skaden hennes. Nå handler det for Caroline om å samle krefter, fordi at for oss er hun ekstremt viktig. Hun behøver å komme inn og være den beste Caroline som hun kan være, sier Martin Sjögren.

Synne Jensen (Stabæk) og Synne Hansen (LSK Kvinner) er også med i troppen som er i Dublin. De kan begge spille angrep.

VM-kvalifiseringskamp mellom Nederland-Norge

SJÖGREN: Landslagssjefen sier han er trygg på den norske troppen som skal spille VM-kvalifiseringskamper denne sommeren.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal