Spilte videre med hodeskade - sydde ti sting

– Jeg var skeptisk til å la han spille, sier legen som lot Sandnes Ulf-keeper Saku-Pekka Sahlgren fortsette med bandasjert og blodig hode.

Sandnes Ulfs keeper og lagets kaptein klinket hodene mot hverandre i en duell under kampen mot Kongsvinger.

Det var under 1. divisjonsoppgjøret mot Kongsvinger tirsdag at keeperen ble skadet da han kolliderte med medspiller Nicolai Geertsen.

Målvakten prøvde imidlertid å spille videre med både blodig bandasje rundt hodet og blodig drakt etter smellen, men to og et halvt minutt senere måtte han kaste inn håndkleet.

Keeperen ble deretter sendt til sykehus.

Ifølge keepertrener i Sandnes Ulf, Roger Eskeland, blødde Sahlgren kraftig fra et kutt i hodet. Han ble sendt tilbake til spillerhotellet senere på kvelden etter å ha sydd ti sting.

Finnen skal imidlertid ikke ha pådratt seg hjernerystelse.

– Saku-Pekka valgte selv å spille videre, men etter et par minutter følte han seg svimmel og ble tatt av banen, sier Eskeland.

– Var skeptisk

Medisinsk ansvarlig under oppgjøret var Kongsvingers lege Ole Jakob Fretheim. Han var skeptisk til å la keeperen fortsette å spille.

– Jeg la på en bandasje. Spilleren ønsket å spille videre, men jeg var skeptisk til det, forteller han.

– Jeg vurderte å ta ham ut med en gang, men han så pigg ut og kommuniserte fint, sier legen, som sier at han undersøkte keeperen etter at han gikk av banen.

– Jeg tok ham inn til garderoben og vurderte ham nøye der, sier han.

Det er foreløpig usikkert når Saku-Pekka Sahlgren er klar for kamp igjen. Antagelig vil det bli tatt en vurdering inn mot helgen.

Avgjørelse på overtid

Oppgjøret ble mellom Kongvinger og Sandnes Ulf ble for øvrig dramatisk på flere måter. Mads Nielsen nikket inn et frispark hele sju minutter på overtid og sikret 3-2-seier på bortebane.

Med seieren holder Sandnes Ulf følge i tetstriden. Laget er på femteplass, men det er bare ett poeng fram til Ranheim på 2.-plass og tre til serieleder Bodø/Glimt.

Kongsvinger er fortsatt helt sist med bare to poeng på seks kamper.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn