Spilte seg ut av medaljekampen

Norges golfstjerne Viktor Hovland hadde en tung dag på banen i Tokyo lørdag. Det som skulle være runden hvor han spilte seg nærmere teten, ble heller runden hvor håpet om OL-medalje ser ut til å forsvinne.

Hovland startet runden svært dårlig med to bogeys på de to første hullene. Han brukte lang tid å på hente seg inn igjen, men to birdies på de siste åtte gjorde hvert fall at han endte dagen på par. Dermed er han fortsatt fem under par totalt.

– Det var tungt i dag. Det var ikke så mye bra som skjedde. Da jeg slo noen bra slag og var på gang, så misset jeg putter. Og da blir det mye kjemping, sa Hovland til NRK etter runden.

Problemet er at mens Hovland fortsetter å slite i Tokyo, har flere av de andre favorittene fått det til å svinge. Verdensstjerner som Rory McIlroy, Hideki Matsuyama, Tommy Fleetwood, Paul Casey og Shane Lowry og Xander Schauffele er alle fem slag eller mer foran Hovland. Sistnevnte leder turneringen foreløpig på 14 under par.

Derfor blir det nærmest en umulig oppgave for nordmannen å kjempe om medalje på avslutningsrunden søndag.

– Det er lang vei opp, så det er kjedelig. Men jeg vet at jeg har en lav runde inne, så får vi avslutte turneringen på en bedre måte, sa Hovland.

Også Kristian Krogh Johannessen hadde en noe ujevn runde. Totalt er han én under par og langt ned på resultatlista.

Viktor Hovland i OL 31.7.2021
Foto: Toby Melville / Reuters / NTB

Sportsnyheter

Andrei Deniskin rasisme

Bileta skakar hockey-verda: – Sårande og utilgiveleg

Ein gest frå Andrei Deniskin har fått ei samla hockey-verd til å reagere knallhardt. Han får det glatte laget både av klubbar og NHL-stjerner.

Siste nytt

 • Palace stoppet Brighton

  Brighton øynet tabelltopp i Premier League, men spilte tafatt borte mot Crystal Palace og var heldig som berget 1-1 helt på tampen.

  Dermed blir Graham Potters mannskap liggende på 6.-plass i tetstriden, kun ett poeng bak serieleder Liverpool.

  Crystal Palace
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Ingen Bråthen-avklaring mandag

  Det ble ingen avklaring om Clas Brede Bråthens videre fremtid som hoppsjef mandag. Skistyret i Norges Skiforbund, generalsekretær Ingvild Bretten Berg og hoppkomiteen diskuterte saken i mange timer mandag kveld.

  – Vi har diskutert ulike ting i dag, men vi er fortsatt i dialog, sier skipresident Erik Røste til NRK.

  Mandag ble det kjent at hoppkomiteen har fremmet et nytt forslag til løsning. Det innebærer blant annet at Bråthens stilling vil være sportslig og med færre administrative oppgaver. Løsninger på konflikten var tema under møtet, men partene kom ikke frem til noen konklusjon.

  – Vi har hatt en god og konstruktiv dialog med hoppkomiteen, sier Røste til NRK.

  – Det har vært et godt møte, skistyret og hoppkomiteen har vært konstruktive, sier Røste, som ikke ønsker å kommentere om de er noe nærmere en løsning.

  – Vi har et ønske om å avslutte dette så raskt som mulig, sier han.

  Toppledelsen i skiforbundet ønsket ikke å forlenge kontrakten til Clas Brede Bråthen når den går ut i april 2022. Bråthen har varslet et søksmål hvor han krever fast jobb.

  Skipresident Erik Røste
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Ny Carlsen-seier i intens duell

  Magnus Carlsen trengte omspill for å beseire Maxime Vachier-Lagrave i Champions Chess Tour, men hevet seg i lynsjakken og sikret to nye poeng mandag.

  Det betyr at Carlsen har fem poengs forsprang i sammendraget etter tre av ni runder i finaleturneringen i sjakktouren.

  Wesley So slo Vladislav Artemjev i hurtigsjakken mandag og spiste inn ett poeng på nordmannen.

  Norway Chess 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal