Spilte med brukket lilletå og ble pumpet full av smertestillende

I ny biografi beskriver Claus Lundekvam hvordan han ble forsynt med preparater av klubben for å komme seg gjennom hverdagen.

Claus Lundekvam

NY BOK: Claus Lundekvam gir ut bok om sitt liv.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Biografien om Claus Lundekvam «En kamp til», kommer ut lørdag, og i boka forteller Lundekvam selv åpent om mange historier knyttet til rus.

En kamp til

Omslaget til selvbiografien til Claus Lundekvam.

Lundekvam har snakket åpent om sin tid som rusmisbruker, og i boka kommer det klart fram i hvilket omfang misbruket hans var i.

Han forteller også om at han stadig fikk medisiner av klubben som skulle lette smertene da kroppen hanglet.

– Gjennom tolv år som spiller har jeg fått preparater av klubben - smertestillende, stressdempende, eller noe så enkelt som sovetabletter - hele karrieren har jeg slitt med å sove, både før og etter kamp, skriver han i boka som er ført i pennen av Thomas Karlsen.

Lundekvam spilte for Southampton gjennom hele sin karriere i England.

Avhengigheten av smertestillende tabletter og lignende var det som startet misbruket for Lundekvam.

Spilte kamper han ikke burde spilt

Lundekvam forteller at han våren 1997 ble skadet i skulderen og skulle opereres. Allikevel ønsket manager Graham Souness å bruke han i en kamp, og han gjør det ved å «svelge innpå med smertestillende».

– Det blir langt fra siste gang jeg trekker drakten over hodet mot min vilje – de neste årene skal jeg komme til å spille en drøss med kamper jeg sannsynligvis aldri burde vært på banen i – i nesten seks måneder spiller jeg for eksempel med brukket lilletå, jeg pumpes full av smertestillende før hver kamp. Jeg vil ikke svikte lagkameratene, skriver han.

Misbruket fortsetter

I boka skriver Lundekvam også om de mange opp- og nedturene i karrieren, om kokainmisbruket, om da han ble tatt for fyllekjøring, og om at han snek seg ut flere kvelder i uka for å kjøpe kokain.

– Det begynner med at jeg er borte en kveld i uka. Det samme skjer neste uke og den neste, men så blir det to kvelder midt i uka, og tre, skriver han.

Han bekriver svært ærlig et liv etter idretten der han flere ganger går til behandling men også hvordan det skjærer seg flere ganger.

Siste nytt

 • Alaphilippe utklasset konkurrentene

  Julian Alaphilippe smadret konkurrentene og vant 14 sekunder foran Geriant Thomas på fredagens tempoetappe. Med det øker han avstaden i sammendraget, og er nå 1.26 foran briten. Thomas De Gendt kom på tredjeplass, 36 sekunder bak Alaphilippe.

  Tour de France - The 27.5-km Stage 13 Individual Time Trial from Pau to Pau
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters
 • LSK anker boten

  Lillestrøm anker boten på 30 000 som de ble tilldelt for at kampen mot Mjøndalen 16. mai ble utsatt med 45 minutter. Klubben skriver det på sine hjemmesider, og stiller seg uforstående til at Doms- og sanksjonsutvalget i NFF ila eliteserieklubben bot.

  Eliteserien 2019, Mjøndalen - LSK (2-2)
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Landslagsspiller klar for West Ham

  Cecilie Redisch Kvamme er klar for West Ham, etter det NRK erfarer.

  Agenten bekrefter at Kvamme er klar for en engelsk klubb, men vil hverken bekrefte eller avkrefte at det er West Ham.

  23-åringen kommer til å bli presentert for klubben 1.august.

  Kvamme
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal