Slik viser Clippers-spillerne sin avsky mot klubbeieren

Clippers-eier Donald Sterling har fått Barack Obama, Michael Jordan og en hel basketverden til å se rødt på grunn av rasistiske uttalelser. Søndag kveld viste også klubbens spillere sin avsky mot eieren før kampen mot Golden State Warriors.

Clippers

Los Angeles Clippers-spillerne markerer her sin motstand mot eier Donald Sterling (innfelt) før basketkampen mot Golden State Warriors.

Foto: Kelley L Cox / Reuters

Barack Obama

Barack Obama mener Sterling feller seg selv med uttalelsene.

Foto: MANAN VATSYAYANA / Afp

– Det plager meg at du vil kringkaste at du omgir deg med svarte. Må du det?

Det er uttalelser som dette som har fått en hel basketverden til å koke. Donald Sterling (80), som eier NBA-klubben Los Angeles Clippers, skal ha blitt tatt opp på tape mens han pratet med sin elskerinne.

I det ni minutter lange opptaket, som ble publisert på TMZ fredag, kommer det frem at Sterling liker svært dårlig at elskerinnen publiserer bilder av seg selv sammen med svarte personer på Instagram og andre sosiale medier.

Han ber henne i tillegg om å ikke møte opp på Clippers-kamper med svarte venner og kjendiser.

– Ikke ta dem med på kamp

– Du kan ligge med dem, du kan ta dem med deg hjem. Du kan gjøre hva du vil. Det lille jeg spør om er at du ikke publiserer det og ikke tar dem med på mine kamper, sier han i opptaket.

Sterling reagerte spesielt på elskerinnens Instagram-bilde hvor hun poserte med basketball-legenden Magic Johnson.

I forkant av søndagens NBA-kamp mellom Los Angeles Clippers og Golden State Warriors viste hans egne spillere at de ikke aksepterer slike uttalelser.

Clippers-laget kastet av seg overtrekksdraktene alle sammen samtidig i midtsirkelen før oppvarmingen. Oppvarmingsdraktene de hadde under var vrengt, slik at Clippers-logoen ikke syntes.

Det er uklart hvordan klubbeieren skal ha reagert på spillernes handling.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Clippers Warriors Sterling Players Basketball Chris Paul

Clippers-spillerne har ikke uttalt seg om deres meget omdiskuterte klubbeier, men før Warriors-kampen stilte de alle med vrengte oppvarmingstrøyer – som en stille protest.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Ap

Blir gransket

President Barack Obama brukte også tid under sitt besøk i Malaysia til å fordømme uttalelsene.

– Når ignorante mennesker stiller sin uvitenhet til skue, trenger man ikke gjøre annet enn å la dem snakke videre, sa presidenten.

Basketball-legenden Michael Jordan, som også er deleier i basketballklubben Charlotte Bobcats, forteller at han blir uvell av Sterlings uttalelser.

– Som klubbeier blir jeg selvsagt kvalm av at en annen klubbeier kan ha så ekle holdninger.

NBA-sjefen Adam Silver har sett seg nødt til å starte en gransking av Sterling. Han antyder at det kan komme reaksjoner innen få dager.

– Uttalelsene er dypt krenkende og bekymringsverdige. Vi vil komme til bunns i dette kjapt, sa han på en pressekonferanse nylig.

Flere medier melder at bakgrunnen for at samtalen ble tatt opp og levert til kjendisnettstedet TMZ skal være at Sterlings familie har saksøkt elskerinnen for underslag på rundt 1,8 millioner dollar.

Siste nytt

 • Ronaldo ber Messi prøve noe nytt

  Cristiano Ronaldo utfordrer sin tidligere rival, Lionel Messi, til å bytte ut spansk fotball med italiensk, skriver NTB. – Jeg ville likt om han en dag kom til Italia. Jeg håper han kan ta utfordringen, slik jeg gjorde, sier Ronaldo til italiensk presse mandag.

  Messi Ronaldo
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Klæbo tilbake i verdenscupen

  Johannes Høsflot Klæbo sto over helgens verdenscuprenn i langrenn på Beitostølen, men er tilbake i Davos kommende helg. Sprint fri teknikk samt 10 og 15 kilometer skøyting står på programmet, men Klæbo går kun sprinten. Emil Iversen går ikke i Davos.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Robben overveier karriereslutt

  Bayern München-profilen Arjen Robben vurderer å avslutte karrieren når han forlater den tyske storklubben etter inneværende sesong. Til fotballmagasinet Kicker sier 34-åringen at det «ikke er hundre prosent klart» om han fortsetter som fotballspiller.

  FBL-EUR-C1-ATHENS-BAYERN-MUNICH
  Foto: ARIS MESSINIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal