Spillerne venter med å uttale seg

Spillergruppa i Strømsgodset har bestemt seg for å vente med å uttale seg om rasismeanklagene mot trener Henrik Pedersen.

Det sier talsmann for spillergruppa, Jonathan Parr, til NRK torsdag ettermiddag:

– Sånn som situasjonen er blitt nå, og siden saken fortsatt behandles av styret, så avventer vi av respekt for det.

– Hvor lenge venter dere?

– Styret må få behandle saken ferdig, så det kan vi ikke vite når blir, men både styret og alle andre er klare over at vi må få en konklusjon og komme oss videre i denne saken.

Parr sier at spillerne har en «ok» dialog med styret, men at de altså nå venter på konklusjonen av det pågående ekstraordinære styremøtet.

– Ingen vil være i denne situasjonen. Det er vanskelig for både klubben og selvfølgelig for oss spillere, sier Parr.

Godset-ledelsen valgte mandag å beholde trener Pedersen etter en intern vurdering av rasismeanklager mot ham.

Dagen etter ble det kjent at sju spillere varslet spillerorganisasjonen NISO om angivelig rasisme fra Pedersen. Treneren har hele tiden avvist anklagene.

Jonathan Parr, Strømsgodset

Siste nytt

 • Målrush skjøv WBA mot nedrykk

  Jamie Vardy brøt måltørken og bidro også med en assist da Leicester tok tre viktige poeng i kampen for mesterligaspill med 3-0 over West Bromwich.

  Leicester innehar med seieren fortsatt tredjeplassen på tabellen, med syv poeng opp til Manchester United og fire poeng ned til Chelsea og West Ham.

  For West Bromwich er det verre. De har ni poeng opp til Burnley på rett side av streken, og det er bare seks kamper igjen.

  gldrIK3gKFw
  Foto: Michael Regan / AP
 • Zlatan forlenger med Milan

  Zlatan Ibrahimovic fortsetter karrieren i AC Milan - i hvert fall til sommeren 2022. Det kunngjorde Serie A-klubben torsdag kveld. Ibrahimovic, som fyller 40 år i oktober, har scoret 84 mål på 130 kamper for den italienske klubben.

  FILE PHOTO: Serie A - AC Milan v Torino
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Hovland og Ventura i ledelsen

  Kristoffer Ventura var i kjempeslag på åpningsrunden i parturneringen New Orleans Classic i golf. Sammen med Viktor Hovland leder han etter første dag.

  Ventura greide sju birdier mot Hovlands tre, men det var sistnevntes birdieputt på det siste hullet som sendte duoen opp i ledelse alene.

  Det spilles «fourball», eller «best ball» som betyr at spillerne spiller med hver sin ball, og at den beste spilleren på hvert hull teller.

  Duoen avsluttet runden ti slag under par. Nordmennene er ett slag foran tre amerikanske duoer.

  Turneringen fortsetter fredag og avsluttes søndag.

  Landslaget i golf
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal