Høgmo avviser uro: – Såpass takhøyde må det være

SANDVIKA/ULLEVAAL (NRK): Joshua King (24) mislikte kritikken fra Ole Selnæs (22) etter Aserbajdsjan-tapet, men Per-Mathias Høgmo avviser at det er uro i landslagstroppen.

Høgmo

SKRYTER AV ENGASJEMENT: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo avviser at det er dårlig stemning blant spillerne.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg synes det er fenomenalt bra at spillerne er forskjellige og emosjonelle. Såpass takhøyde må det jaggu meg være, sier Høgmo på pressekonferansen før San Marino-kampen.

Selnæs var nemlig kraftig irritert etter det sviende tapet lørdag.

Selnæs

VAR FRUSTRERT: Ole Selnæs.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Da trønderen skulle forklare resultatet i et intervju med TV 2, pekte han på at Norge mangler spillere som kan score mål.

Foran ham spilte King spiss i 60 minutter.

– Jeg må jo le. Det er lett å peke på andre spillere og andre mennesker, svarer King på spørsmål om hvordan han reagerte.

Spissen ønsker ikke å kommentere om han har tatt opp kommentarene med Selnæs, men han er tydelig på at han ikke ville sagt det samme selv.

Flere pekte på at Selnæs sto bak målscorer Maksim Medvedev, som fikk skyte upresset innenfor 16-meteren.

– Det som skjer i garderoben, skal bli der

– Alle hadde skyld. Det var et frispark, og alle mann var bak. Jeg står ikke og peker på spillere, jeg er mer voksen enn det. Jeg er mann og kan ta kritikk, så han lærer, men vi må ikke glemme at Selnæs er ung, og han har bare vært på landslaget et par ganger. Jeg tror han lærer, sier King til NRK.

Selnæs-kommentaren var imidlertid ikke det eneste King reagerte på etter kampen.

Stefan Strandberg fortalte til pressen at spillere hadde sparket og kastet ting i frustrasjon i garderoben, men den informasjonen burde blitt der, mener King.

– Jeg leste om det. Men det som skjer i garderoben, skal bli der. Jeg synes vi skal ta det internt i gruppa, sier King.

Han får støtte av Jonas Svensson.

– Garderoben skal være en litt hellig plass. Det er en uskreven regel om at det som skjer der inne, blir der, sier Svensson, som peker på at adrenalinet står på som verst.

«Surt» – men ikke dårlig stemning

Selv reagerte King på at Høgmo ikke la om til to spisser tidligere da Norge jaget en utlikning.

Kommentaren ble oppfattet som kritikk av Høgmos grep fra sidelinjen, men spissen hevder det ikke var ment slik.

– Jeg sa at det var rart at vi ikke endret om da vi ikke scoret i 4-5-1. Inngangen til kampen var bra, men når ting ikke funker, ville jeg at vi skulle endre det. Jeg var ikke kritisk. Høgmo er trener og velger laget. Vi er spillere og følger planen hans, sier King.

Spissen innrømmer at det er «litt surt» i spillergruppa, men han avviser at det er dårlig stemning blant spillerne.

Det har det aldri vært, ifølge King.

Han får støtte av kaptein Per Ciljan Skjelbred.

– I bunn og grunn er stemning i troppen god. Det er ingen uro. Dere skal selge aviser og få klikk dere også, sier Skjelbred.

 • Selnæs skulle egentlig møtt pressen mandag formiddag, men trønderen fikk fri på grunn av den mulige suspensjonen. Han ble senere spilleklar.

Siste nytt

 • Kilder sier Tokyo-OL blir avlyst

  Den japanske regjeringen skal ha konkludert med at OL i Tokyo må avlyses på grunn av koronapandemien. Det melder Reuters og The Times som siterer kilder i regjeringskoalisjonen. Japan kan forsøke å sikre sommer-OL ved neste mulighet, i 2032.

 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal