Hopp til innhold

Godset-lederen ordknapp etter ekstraordinært styremøte: – Vi har ikke fattet noe vedtak

DRAMMEN (NRK): Strømsgodset-spillerne ga onsdag uttrykk for misnøye med klubbledelsens håndtering av varslingssaken mot trener Henrik Pedersen. Rett etter kl. 21.30 forlot styreleder Ivar Strømsjordet et ekstraordinært styremøte uten at saken var løst.

 Ivar Strømsjordet

IKKE I MÅL: Styreleder Ivar Strømsjordet forlot i 21.30-tida Marienlyst stadion etter en hektisk arbeidsdag.

Foto: Fouad Acharki / NRK

En ordknapp styreleder hadde følgende beskjed til mediene som ventet utenfor, deriblant NRK:

– Vi har hatt møtevirksomhet i hele dag med spillere- og trenerteam. Så har styret hatt et oppsummerende møte nå i kveld. Men vi har ikke fattet noe vedtak i styret nå i dag. Nå skal vi jobbe videre med saken, sa Strømsjordet.

Han opplyser at møtevirksomheten fortsetter torsdag.

Misfornøyde spillere

Tidligere på ettermiddagen forlot Strømsgodsets spillere hjemmearenaen én etter én etter en morgen og formiddag preget av alvor.

Jonathan Parr, tillitsvalgt i spillergruppen, lettet litt på sløret om stemningen i klubblokalet onsdag.
– Vi er ikke fornøyde med informasjonen som er blitt gitt eller svarene på spørsmålene vi har stilt, sier Parr til Drammens Tidende.

Jonathan Parr varsler pressemelding

SVARER FOR SPILLERNE: Jonathan Parr er tillitsvalgt i spillergruppa.

Foto: NRK

Onsdag kveld, før det ekstraordinære styremøtet, utdypet han overfor NRK:

– Vi fått informasjon fra klubben, både om den prosessen som har vært rundt varslingssaken, og vi har fått mulighet til å stille spørsmål rundt det. Vi som samlet spillergruppe er ikke fornøyd med de svarene vi har fått fra klubben og har bestemt oss for at vi må komme med en pressemelding selv hvor vi får fram spillergruppas syn og er tydelig på hvor vi står som gruppe, sa Parr.

– Er det splid i spillergruppa?

– Når det er en sånn sak, kommer det ut mye forskjellig informasjon, og det er ikke alt som er like riktig. Innad i spillergruppa er vi veldig enige, vi ser veldig likt på denne saken og det er en samlet spillergruppe som kommer til å stå bak den uttalelsen vi sender ut i morgen.

Møter hele dagen

Klubben hadde før dagen invitert spillerne til møter med klubbledelsen. Målet var å informere hvordan prosessen har vært rundt rasismeanklagene mot trener Henrik Pedersen fra én ansatt og ytterligere syv varsler formidlet til klubben via NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon).

Henrik Pedersen

I HARDT VÆR: Strømsgodset-trener Henrik Pedersen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Det endte som kjent med at Strømsgodset mandag 2. påskedag uttrykte full tillit til Pedersen, men erkjente at det har vært «uheldige episoder».

Etter møtene i formiddag møtte også styreleder Ivar Strømsjordet mediene:

– Vi har hatt møter med hele spillergruppa, og vi har hatt møter med trenerteamet. Der har jeg informert om den prosessen som er gjennomført, og de vurderingene som er gjort der, fått spørsmål, og svart på det.

– Det som skjer videre nå er at vi tar med oss det vi har fått i de møtene, så samler jeg styret, og så refererer jeg fra de samtalene der, og så tar vi det videre i styret.

Avviser krav om sparking

Strømsjordet og klubbens daglige leder Dag Lindseth Andersen hadde innkalt spillerne til gruppevise informasjonsmøter for å forklare hva som lå bak avgjørelsen om at Pedersen skal få fortsette som hovedtrener, og eventuelt få ny informasjon av spillerne.

TV 2 melder at spillerne skulle benytte møtene til å kreve både trenerens og styrelederens avgang.

Dette ville ikke Jonathan Parr bekrefte overfor NRK:

– Nei, det kan jeg ikke bekrefte, vi har ikke satt opp noen krav foreløpig. Vi ser på den prosessen som har vært og vil komme tilbake med det i morgen, sier han.

Siste nytt

 • Joshua King: – Jeg er ferdig i Watford

  Den norske landslagsspissen Joshua King kommer ikke til å fortsette i Watford etter nedrykket fra Premier League. Det bekrefter King til TV 2 lørdag.

  Watford forbereder seg på spill i mesterskapsserien, men laget kommer ikke til å få med seg King i den nest øverste divisjonen i England.

  – Jeg kan si at jeg er ferdig i Watford. Men noe annet enn det kan jeg ikke si, sier Joshua King til TV 2.

  Kontrakten hans med Watford varer egentlig fram til 30. juni 2023, men nordmannen kommer til å bytte arbeidsgiver i løpet av sommeren.

  Han melder at han enda ikke har bestemt seg for noen ny klubb.

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Politiet vurderer ekstra beredskap på landskampen

  Det er ventet drøye 15.000 tilskuere til Ullevaal stadion når Norge tar imot New Zealand til privatlandskamp lørdag ettermiddag. Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, bekrefter at kampen spilles som planlagt til tross for hendelsene i Oslo i natt.

  – Vi er i dialog med politiet. Det vurderes forsterket beredskap, sier Fisketjønn til NRK.

  Politiinspektør Tore Soldal uttalte på en pressekonferanse lørdag at hverken festivalen Tons of Rock eller landskampen avlyses.

  – Vi mener at vi skal klare å sikre disse arrangementene på en trygg måte. Vi har iverksatt både synlige og usynlige grep i samfunnet, sier Soldal.

  Trening kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Kampen mellom Molde og Jerv utsettes grunnet smitteutbrudd

  Eliteseriekampen mellom Molde og Jerv som skulle spilles søndag har blitt avlyst. Grunnen er et smitteutbrudd hos Jerv.

  Det bekrefter Moldes administrative leder Bjørn Snorre Strand til Discovery.

  Det stemmer at kampen mellom Molde og Jerv utsettes. Vi må bare innrette oss med det. Det er ikke første gang det skjer og sannsynligvis ikke siste gang, sier Moldes administrative leder Bjørn Snorre Strand til kanalen.

  Mange av Jervs spillere har blitt smittet av koronaviruset. Fredag kveld meldte Jervs daglige leder Jon Ole Reinhardsen til VG at klubben ikke hadde 15 tilgjengelige spillere til kampen mot Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Jerv - Sarpsborg 08 (0-5)
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste