Godset-lederen ordknapp etter ekstraordinært styremøte: – Vi har ikke fattet noe vedtak

DRAMMEN (NRK): Strømsgodset-spillerne ga onsdag uttrykk for misnøye med klubbledelsens håndtering av varslingssaken mot trener Henrik Pedersen. Rett etter kl. 21.30 forlot styreleder Ivar Strømsjordet et ekstraordinært styremøte uten at saken var løst.

 Ivar Strømsjordet

IKKE I MÅL: Styreleder Ivar Strømsjordet forlot i 21.30-tida Marienlyst stadion etter en hektisk arbeidsdag.

Foto: Fouad Acharki / NRK

En ordknapp styreleder hadde følgende beskjed til mediene som ventet utenfor, deriblant NRK:

– Vi har hatt møtevirksomhet i hele dag med spillere- og trenerteam. Så har styret hatt et oppsummerende møte nå i kveld. Men vi har ikke fattet noe vedtak i styret nå i dag. Nå skal vi jobbe videre med saken, sa Strømsjordet.

Han opplyser at møtevirksomheten fortsetter torsdag.

Misfornøyde spillere

Tidligere på ettermiddagen forlot Strømsgodsets spillere hjemmearenaen én etter én etter en morgen og formiddag preget av alvor.

Jonathan Parr, tillitsvalgt i spillergruppen, lettet litt på sløret om stemningen i klubblokalet onsdag.
– Vi er ikke fornøyde med informasjonen som er blitt gitt eller svarene på spørsmålene vi har stilt, sier Parr til Drammens Tidende.

Jonathan Parr varsler pressemelding

SVARER FOR SPILLERNE: Jonathan Parr er tillitsvalgt i spillergruppa.

Foto: NRK

Onsdag kveld, før det ekstraordinære styremøtet, utdypet han overfor NRK:

– Vi fått informasjon fra klubben, både om den prosessen som har vært rundt varslingssaken, og vi har fått mulighet til å stille spørsmål rundt det. Vi som samlet spillergruppe er ikke fornøyd med de svarene vi har fått fra klubben og har bestemt oss for at vi må komme med en pressemelding selv hvor vi får fram spillergruppas syn og er tydelig på hvor vi står som gruppe, sa Parr.

– Er det splid i spillergruppa?

– Når det er en sånn sak, kommer det ut mye forskjellig informasjon, og det er ikke alt som er like riktig. Innad i spillergruppa er vi veldig enige, vi ser veldig likt på denne saken og det er en samlet spillergruppe som kommer til å stå bak den uttalelsen vi sender ut i morgen.

Møter hele dagen

Klubben hadde før dagen invitert spillerne til møter med klubbledelsen. Målet var å informere hvordan prosessen har vært rundt rasismeanklagene mot trener Henrik Pedersen fra én ansatt og ytterligere syv varsler formidlet til klubben via NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon).

Henrik Pedersen

I HARDT VÆR: Strømsgodset-trener Henrik Pedersen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Det endte som kjent med at Strømsgodset mandag 2. påskedag uttrykte full tillit til Pedersen, men erkjente at det har vært «uheldige episoder».

Etter møtene i formiddag møtte også styreleder Ivar Strømsjordet mediene:

– Vi har hatt møter med hele spillergruppa, og vi har hatt møter med trenerteamet. Der har jeg informert om den prosessen som er gjennomført, og de vurderingene som er gjort der, fått spørsmål, og svart på det.

– Det som skjer videre nå er at vi tar med oss det vi har fått i de møtene, så samler jeg styret, og så refererer jeg fra de samtalene der, og så tar vi det videre i styret.

Avviser krav om sparking

Strømsjordet og klubbens daglige leder Dag Lindseth Andersen hadde innkalt spillerne til gruppevise informasjonsmøter for å forklare hva som lå bak avgjørelsen om at Pedersen skal få fortsette som hovedtrener, og eventuelt få ny informasjon av spillerne.

TV 2 melder at spillerne skulle benytte møtene til å kreve både trenerens og styrelederens avgang.

Dette ville ikke Jonathan Parr bekrefte overfor NRK:

– Nei, det kan jeg ikke bekrefte, vi har ikke satt opp noen krav foreløpig. Vi ser på den prosessen som har vært og vil komme tilbake med det i morgen, sier han.

Siste nytt

 • Mol og Sørum tilbake med seier

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum var ustoppelige i finalen og vant verdensserieturneringen i Cancún, melder NTB. Qatar-paret Cherif Samba og Ahmed Tijan ble slått 21-19 og 22-20.

  Dermed viste den norske duoen at de er OL-favoritter, og kanskje Norges største gullhåp i Tokyo, selv etter en konkurransepause på nesten to år. Og det til tross for at Mol har slitt med en langvarig hofteskade.

  – De andre vil alltid se på oss som favoritter. Men vi vet hva vi har vært igjennom det siste halve året, så for oss er det en stor bonus å være i finalen. Det er helt utrolig at vi er her igjen. Det virker nesten som det bare er å spille turneringer for oss, så er vi i finalen. Men det er ikke sånn, vi er så nær å ryke ut i flere kamper, men vi klarer å bite det i oss, sier Christian Sørum til NRK.

  – Det er vanskelig for oss å forstå hvor stort dette egentlig er. Folk bare rister på hodet over at det er mulig. Jeg så litt på statistikken, og vi har vunnet 14 av de siste 20 turneringene. Og det skjer ikke på det nivået her, så det er helt unikt. Men vi har bare tenkt å fortsette å gjøre det samme, sa Mol til NRK noen timer før tirsdagens finale.

  Sandvolleyball i Cancun 2021. Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / FIVB / NTB
 • Medier: Woodward trekker seg

  Manchester United-direktør Ed Woodward trekker seg fra stillingen tirsdag kveld, melder en rekke britiske medier.

  OBhfJ8xzmQI
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Hevder Chelsea kan trekke seg

  Dan Roan, som er sportsredaktør i BBC News, hevder tirsdag kveld at Chelsea vurderer å trekke seg fra den nye superligaen. Det skjer samtidig som klubbens supportere demonstrerer utenfor Stamford Bridge før kveldens kamp mot Brighton. Roan, som er en mann med gode kilder, hevder Chelsea jobber med papirene nå.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal