Spiller sin siste LSK-kamp: – Det er vondt

Søndag spiller Ingrid Syrstad Engen sin siste fotballkamp for LSK Kvinner. I det dommeren blåser av den niende runden i Toppserien, forlater 21-åringen klubben for å starte et nytt eventyr som proff i Tyskland.

CUPFINALE KVINNER 2018 LILLESTRØM SK - SANDVIKEN IL (4-0)

OVERLEGNE: LSK Kvinner har til sammen fem seriegull og fire NM-titler. Her løfter Engen trofeet etter cupfinalen mellom LSK og Sandviken i 2018.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ingen god følelse. Jeg har likt meg veldig godt på dette laget, så det er vondt at det er siste kamp i helga, sier Engen til NRK.

Søndag møter serieleder LSK Sandviken i Toppserien når det er duket for Superhelg på Intility Arena. Det blir Engens siste kamp for klubben.

Midtbanespilleren har vært en profil i Lillestrøm i halvannet år, et lag hun kommer til å savne.

– Det har vært veldig bra, mitt beste fotballår noensinne. Alt jeg har fått oppleve med LSK i 2018 tar jeg med meg som god erfaring. Det er virkelig en bra gjeng.

Vil ta nye steg

Etter kampen mot Sandviken søndag fortsetter et nytt kapittel i karrieren i en av Europas beste klubber, Wolfsburg.

– Den tyske serien passer meg veldig bra, og i tillegg har Wolfsburg fulgt meg opp i flere år og det føles veldig trygt å gå til et lag hvor man er ønsket.

Uttak av kvinnelandslagets VM-tropp i fotball.

VIL BLI BEDRE: Engen sier til NRK at hun håper den nye trenings hverdagen i Wolfsburg vil ta henne et steg videre og gjøre henne til en bedre landslagsspiller.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I desember signerte 21-åringen en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben. Selv håper hun at overgangen vil gjøre henne til en bedre spiller.

– Det kommer til å bli en veldig god treningshverdag som kan gjøre meg enda bedre, og som kan føre til at jeg tar nye steg og gjør meg enda bedre på landslaget. Og jeg håper jeg tar det steget fort.

Landslagssjefen er optimistisk

Engen har spilt 15 kamper for landslaget og ifølge landslagstrener Martin Sjögren ligger 21-åringen langt fremme ut ifra sin alder. Han har derfor stor tro på den talentfulle trønderen.

VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)

OPTIMISTISK: Landslagsspiller Martin Sjôgren tror Engens sterke fysikk vil gjøre overgangen til proffspill i Europa vil gjøre det enklere for henne.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Ingrid er en moden spiller. Hun har etablert seg på landslagsnivå og har gjort det veldig bra i Lillestrøm, så jeg er langt ifra bekymret for henne. Det kommer til å bli en bra overgang.

Wolfsburg er en av Europas beste klubber. I år vant de både serien og cupen, og kom til kvartfinalen i mesterligaen.

Overgangen fra norsk toppfotball kan være krevende men landslagstreneren mener at Engens kvaliteter som fotballspiller vil gjøre overgangen til proffspill i Europa enklere.

– Fysisk er hun ekstremt sterk, og hun er god til å forstå spillet. Men samtidig må man ha respekt for at det blir en omstilling og at det er viktig å være tålmodig. Men hun kommer til å klare seg veldig bra.

Møter landslagskollegaer

Allerede på mandag møtes landslaget til VM-samling, men når VM er over, flytter Engen til Wolfsburg.

Der blir hun ikke den eneste nordmannen. Klubben har allerede to norske spillere, Kristine Minde og Caroline Graham Hansen. Sistnevnte er i forhandlinger med den spanske storklubben Barcelona.

Engen har hatt god kontakt med sine lagvenninner angående overgangen til den tyske klubben, og har fått gode råd. Det eneste som mangler er språket.

– Jeg får vel ta et lynkurs, sier Engen og ler.

Kampen mellom Sandviken og LSK Kvinner spilles søndag kl. 14.30. Det er bare en av flere kamper i Toppseriens superhelg som sendes på NRK1:

Lørdag 18.05 kl.11 Fart - Trondheims-Ørn, kl.13.00 Stabæk - Arna-Bjørnar (NRKSport/NRK1), og kl.16.00 spiller Vålerenga - Lyn på NRK1.

Søndag 19.05 kl.12 Kolbotn - Klepp, kl.14.30 Sandviken - LSK Kvinner, og 17.00 spiller Røa mot Avaldsnes.

Siste nytt

 • Heile Sotra-laget i koronakarantene

  2. divisjonslaget Sotra, som blir trena av Renate Blindheim (26), er sett i karantene etter at ein person i støtteapparatet har fått påvist koronasmitte. Det er dermed sannsynleg at kommande helgs seriekamp mot Levanger blir utsett.

  J2mcJNRsSbk
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Norsk sykkelprofil dropper VM

  Den norske proffrytteren Amund Grøndahl Jansen har sagt nei til kjøre sykkel-VM i Italia som begynner 24. september.

  – Jeg er sliten etter Touren, og med et hektisk rittprogram utover høsten velger jeg å ikke kjøre VM. Ettersom løypen heller ikke er av det slaget jeg liker best, ser jeg for meg at noen andre vil ha langt større glede av å sykle VM. Ønsker alle mine landsmenn/kvinner lykke til!, skriver syklisten på Twitter

  Landslagssjef Hans Falk forteller til TV 2 at det er UNO-X-rytteren Torstein Træen som får plassen til Jansen.

  Pressetreff med eliterytterne under sykkel-VM landevei i Yorkshire 2019
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Vidal klar for Inter

  Arturo Vidal har signert ein kontrakt med Inter. Det opplyser den italienske klubben sjølv på sine nettsider. 33-åringen kjem frå Barcelona og prisen skal ha vore på rundt 10 millionar kroner.

  JyA_z3pwsZM
  Foto: RAFAEL MARCHANTE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal