Hopp til innhold

Spiller sin siste LSK-kamp: – Det er vondt

Søndag spiller Ingrid Syrstad Engen sin siste fotballkamp for LSK Kvinner. I det dommeren blåser av den niende runden i Toppserien, forlater 21-åringen klubben for å starte et nytt eventyr som proff i Tyskland.

CUPFINALE KVINNER 2018 LILLESTRØM SK - SANDVIKEN IL (4-0)

OVERLEGNE: LSK Kvinner har til sammen fem seriegull og fire NM-titler. Her løfter Engen trofeet etter cupfinalen mellom LSK og Sandviken i 2018.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ingen god følelse. Jeg har likt meg veldig godt på dette laget, så det er vondt at det er siste kamp i helga, sier Engen til NRK.

Søndag møter serieleder LSK Sandviken i Toppserien når det er duket for Superhelg på Intility Arena. Det blir Engens siste kamp for klubben.

Midtbanespilleren har vært en profil i Lillestrøm i halvannet år, et lag hun kommer til å savne.

– Det har vært veldig bra, mitt beste fotballår noensinne. Alt jeg har fått oppleve med LSK i 2018 tar jeg med meg som god erfaring. Det er virkelig en bra gjeng.

Vil ta nye steg

Etter kampen mot Sandviken søndag fortsetter et nytt kapittel i karrieren i en av Europas beste klubber, Wolfsburg.

– Den tyske serien passer meg veldig bra, og i tillegg har Wolfsburg fulgt meg opp i flere år og det føles veldig trygt å gå til et lag hvor man er ønsket.

Uttak av kvinnelandslagets VM-tropp i fotball.

VIL BLI BEDRE: Engen sier til NRK at hun håper den nye trenings hverdagen i Wolfsburg vil ta henne et steg videre og gjøre henne til en bedre landslagsspiller.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I desember signerte 21-åringen en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben. Selv håper hun at overgangen vil gjøre henne til en bedre spiller.

– Det kommer til å bli en veldig god treningshverdag som kan gjøre meg enda bedre, og som kan føre til at jeg tar nye steg og gjør meg enda bedre på landslaget. Og jeg håper jeg tar det steget fort.

Landslagssjefen er optimistisk

Engen har spilt 15 kamper for landslaget og ifølge landslagstrener Martin Sjögren ligger 21-åringen langt fremme ut ifra sin alder. Han har derfor stor tro på den talentfulle trønderen.

VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)

OPTIMISTISK: Landslagsspiller Martin Sjôgren tror Engens sterke fysikk vil gjøre overgangen til proffspill i Europa vil gjøre det enklere for henne.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Ingrid er en moden spiller. Hun har etablert seg på landslagsnivå og har gjort det veldig bra i Lillestrøm, så jeg er langt ifra bekymret for henne. Det kommer til å bli en bra overgang.

Wolfsburg er en av Europas beste klubber. I år vant de både serien og cupen, og kom til kvartfinalen i mesterligaen.

Overgangen fra norsk toppfotball kan være krevende men landslagstreneren mener at Engens kvaliteter som fotballspiller vil gjøre overgangen til proffspill i Europa enklere.

– Fysisk er hun ekstremt sterk, og hun er god til å forstå spillet. Men samtidig må man ha respekt for at det blir en omstilling og at det er viktig å være tålmodig. Men hun kommer til å klare seg veldig bra.

Møter landslagskollegaer

Allerede på mandag møtes landslaget til VM-samling, men når VM er over, flytter Engen til Wolfsburg.

Der blir hun ikke den eneste nordmannen. Klubben har allerede to norske spillere, Kristine Minde og Caroline Graham Hansen. Sistnevnte er i forhandlinger med den spanske storklubben Barcelona.

Engen har hatt god kontakt med sine lagvenninner angående overgangen til den tyske klubben, og har fått gode råd. Det eneste som mangler er språket.

– Jeg får vel ta et lynkurs, sier Engen og ler.

Kampen mellom Sandviken og LSK Kvinner spilles søndag kl. 14.30. Det er bare en av flere kamper i Toppseriens superhelg som sendes på NRK1:

Lørdag 18.05 kl.11 Fart - Trondheims-Ørn, kl.13.00 Stabæk - Arna-Bjørnar (NRKSport/NRK1), og kl.16.00 spiller Vålerenga - Lyn på NRK1.

Søndag 19.05 kl.12 Kolbotn - Klepp, kl.14.30 Sandviken - LSK Kvinner, og 17.00 spiller Røa mot Avaldsnes.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Nok et tap for Lilleberg og Lightning

    Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

    Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

    Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP
  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

    – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

    – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

    Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

    – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

    Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal