Hopp til innhold

Spiller sin siste LSK-kamp: – Det er vondt

Søndag spiller Ingrid Syrstad Engen sin siste fotballkamp for LSK Kvinner. I det dommeren blåser av den niende runden i Toppserien, forlater 21-åringen klubben for å starte et nytt eventyr som proff i Tyskland.

CUPFINALE KVINNER 2018 LILLESTRØM SK - SANDVIKEN IL (4-0)

OVERLEGNE: LSK Kvinner har til sammen fem seriegull og fire NM-titler. Her løfter Engen trofeet etter cupfinalen mellom LSK og Sandviken i 2018.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ingen god følelse. Jeg har likt meg veldig godt på dette laget, så det er vondt at det er siste kamp i helga, sier Engen til NRK.

Søndag møter serieleder LSK Sandviken i Toppserien når det er duket for Superhelg på Intility Arena. Det blir Engens siste kamp for klubben.

Midtbanespilleren har vært en profil i Lillestrøm i halvannet år, et lag hun kommer til å savne.

– Det har vært veldig bra, mitt beste fotballår noensinne. Alt jeg har fått oppleve med LSK i 2018 tar jeg med meg som god erfaring. Det er virkelig en bra gjeng.

Vil ta nye steg

Etter kampen mot Sandviken søndag fortsetter et nytt kapittel i karrieren i en av Europas beste klubber, Wolfsburg.

– Den tyske serien passer meg veldig bra, og i tillegg har Wolfsburg fulgt meg opp i flere år og det føles veldig trygt å gå til et lag hvor man er ønsket.

Uttak av kvinnelandslagets VM-tropp i fotball.

VIL BLI BEDRE: Engen sier til NRK at hun håper den nye trenings hverdagen i Wolfsburg vil ta henne et steg videre og gjøre henne til en bedre landslagsspiller.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I desember signerte 21-åringen en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben. Selv håper hun at overgangen vil gjøre henne til en bedre spiller.

– Det kommer til å bli en veldig god treningshverdag som kan gjøre meg enda bedre, og som kan føre til at jeg tar nye steg og gjør meg enda bedre på landslaget. Og jeg håper jeg tar det steget fort.

Landslagssjefen er optimistisk

Engen har spilt 15 kamper for landslaget og ifølge landslagstrener Martin Sjögren ligger 21-åringen langt fremme ut ifra sin alder. Han har derfor stor tro på den talentfulle trønderen.

VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)

OPTIMISTISK: Landslagsspiller Martin Sjôgren tror Engens sterke fysikk vil gjøre overgangen til proffspill i Europa vil gjøre det enklere for henne.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Ingrid er en moden spiller. Hun har etablert seg på landslagsnivå og har gjort det veldig bra i Lillestrøm, så jeg er langt ifra bekymret for henne. Det kommer til å bli en bra overgang.

Wolfsburg er en av Europas beste klubber. I år vant de både serien og cupen, og kom til kvartfinalen i mesterligaen.

Overgangen fra norsk toppfotball kan være krevende men landslagstreneren mener at Engens kvaliteter som fotballspiller vil gjøre overgangen til proffspill i Europa enklere.

– Fysisk er hun ekstremt sterk, og hun er god til å forstå spillet. Men samtidig må man ha respekt for at det blir en omstilling og at det er viktig å være tålmodig. Men hun kommer til å klare seg veldig bra.

Møter landslagskollegaer

Allerede på mandag møtes landslaget til VM-samling, men når VM er over, flytter Engen til Wolfsburg.

Der blir hun ikke den eneste nordmannen. Klubben har allerede to norske spillere, Kristine Minde og Caroline Graham Hansen. Sistnevnte er i forhandlinger med den spanske storklubben Barcelona.

Engen har hatt god kontakt med sine lagvenninner angående overgangen til den tyske klubben, og har fått gode råd. Det eneste som mangler er språket.

– Jeg får vel ta et lynkurs, sier Engen og ler.

Kampen mellom Sandviken og LSK Kvinner spilles søndag kl. 14.30. Det er bare en av flere kamper i Toppseriens superhelg som sendes på NRK1:

Lørdag 18.05 kl.11 Fart - Trondheims-Ørn, kl.13.00 Stabæk - Arna-Bjørnar (NRKSport/NRK1), og kl.16.00 spiller Vålerenga - Lyn på NRK1.

Søndag 19.05 kl.12 Kolbotn - Klepp, kl.14.30 Sandviken - LSK Kvinner, og 17.00 spiller Røa mot Avaldsnes.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Myhrvold og Tønseth står over NM

  Mathilde Myhrvold og Didrik Tønseth står begge over NM på Tolga grunnet sykdom. Begge har forkjølelsessymptomer.

  – Mathilde og Didrik må dessverre avstå NM på Tolga som starter i dag, sier landslagslege Ove Feragen i Skiforbundet langrenn.

  Mathilde Myhrvold
  Foto: Sergei Grits / AP
 • 16-åring satte verdensrekord i svømming

  Den canadiske 16-åringen Summer McIntosh klokket inn på 3.56,08 på 400 meter fri. Det er raskere enn noen annen kvinne har gjort før henne i langbanebasseng.

  Hun senket verdensrekorden med litt over tre tideler.

  Australske Ariarne Titmus satte den forrige verdensrekorden tilbake i mai i fjor, ifølge AFP.

  McIntosh slo til med rekordtiden i forbindelse med et uttak i Toronto til VM i japanske Fukuoka i sommer. På grunn av koronapandemien var det første gang på fire år at uttaket skjedde foran et publikum.

  McIntosh har fra før to individuelle VM-gull (200 meter butterfly og 400 meter medley), begge tatt i fjor. (NTB/NRK)

  Summer McIntosh
  Foto: JARED C. TILTON / AFP
 • Sæter mister sesongstarten

  Rosenborg-spiss Ole Sæter har fått en muskelskade og vil miste starten av årets sesong i Eliteserien. Han vil være ute til midten av mai, skriver Rosenborg.

  – Det er veldig kjipt, men skader er dessverre en del av fotballen. Det eneste jeg kan gjøre er å jobben knallhardt for å å komme tilbake så raskt som mulig, sier Sæter i pressemeldingen.

  Spissen måtte ut med skade i treningskampen mot Haugesund søndag, som endte 0-0. Trønderen scoret 14 mål i Eliteserien for Rosenborg forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2022: Rosenborg - Lillestrøm (3-1)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste