Spiller sin siste LSK-kamp: – Det er vondt

Søndag spiller Ingrid Syrstad Engen sin siste fotballkamp for LSK Kvinner. I det dommeren blåser av den niende runden i Toppserien, forlater 21-åringen klubben for å starte et nytt eventyr som proff i Tyskland.

CUPFINALE KVINNER 2018 LILLESTRØM SK - SANDVIKEN IL (4-0)

OVERLEGNE: LSK Kvinner har til sammen fem seriegull og fire NM-titler. Her løfter Engen trofeet etter cupfinalen mellom LSK og Sandviken i 2018.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ingen god følelse. Jeg har likt meg veldig godt på dette laget, så det er vondt at det er siste kamp i helga, sier Engen til NRK.

Søndag møter serieleder LSK Sandviken i Toppserien når det er duket for Superhelg på Intility Arena. Det blir Engens siste kamp for klubben.

Midtbanespilleren har vært en profil i Lillestrøm i halvannet år, et lag hun kommer til å savne.

– Det har vært veldig bra, mitt beste fotballår noensinne. Alt jeg har fått oppleve med LSK i 2018 tar jeg med meg som god erfaring. Det er virkelig en bra gjeng.

Vil ta nye steg

Etter kampen mot Sandviken søndag fortsetter et nytt kapittel i karrieren i en av Europas beste klubber, Wolfsburg.

– Den tyske serien passer meg veldig bra, og i tillegg har Wolfsburg fulgt meg opp i flere år og det føles veldig trygt å gå til et lag hvor man er ønsket.

Uttak av kvinnelandslagets VM-tropp i fotball.

VIL BLI BEDRE: Engen sier til NRK at hun håper den nye trenings hverdagen i Wolfsburg vil ta henne et steg videre og gjøre henne til en bedre landslagsspiller.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I desember signerte 21-åringen en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben. Selv håper hun at overgangen vil gjøre henne til en bedre spiller.

– Det kommer til å bli en veldig god treningshverdag som kan gjøre meg enda bedre, og som kan føre til at jeg tar nye steg og gjør meg enda bedre på landslaget. Og jeg håper jeg tar det steget fort.

Landslagssjefen er optimistisk

Engen har spilt 15 kamper for landslaget og ifølge landslagstrener Martin Sjögren ligger 21-åringen langt fremme ut ifra sin alder. Han har derfor stor tro på den talentfulle trønderen.

VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)

OPTIMISTISK: Landslagsspiller Martin Sjôgren tror Engens sterke fysikk vil gjøre overgangen til proffspill i Europa vil gjøre det enklere for henne.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Ingrid er en moden spiller. Hun har etablert seg på landslagsnivå og har gjort det veldig bra i Lillestrøm, så jeg er langt ifra bekymret for henne. Det kommer til å bli en bra overgang.

Wolfsburg er en av Europas beste klubber. I år vant de både serien og cupen, og kom til kvartfinalen i mesterligaen.

Overgangen fra norsk toppfotball kan være krevende men landslagstreneren mener at Engens kvaliteter som fotballspiller vil gjøre overgangen til proffspill i Europa enklere.

– Fysisk er hun ekstremt sterk, og hun er god til å forstå spillet. Men samtidig må man ha respekt for at det blir en omstilling og at det er viktig å være tålmodig. Men hun kommer til å klare seg veldig bra.

Møter landslagskollegaer

Allerede på mandag møtes landslaget til VM-samling, men når VM er over, flytter Engen til Wolfsburg.

Der blir hun ikke den eneste nordmannen. Klubben har allerede to norske spillere, Kristine Minde og Caroline Graham Hansen. Sistnevnte er i forhandlinger med den spanske storklubben Barcelona.

Engen har hatt god kontakt med sine lagvenninner angående overgangen til den tyske klubben, og har fått gode råd. Det eneste som mangler er språket.

– Jeg får vel ta et lynkurs, sier Engen og ler.

Kampen mellom Sandviken og LSK Kvinner spilles søndag kl. 14.30. Det er bare en av flere kamper i Toppseriens superhelg som sendes på NRK1:

Lørdag 18.05 kl.11 Fart - Trondheims-Ørn, kl.13.00 Stabæk - Arna-Bjørnar (NRKSport/NRK1), og kl.16.00 spiller Vålerenga - Lyn på NRK1.

Søndag 19.05 kl.12 Kolbotn - Klepp, kl.14.30 Sandviken - LSK Kvinner, og 17.00 spiller Røa mot Avaldsnes.

Sportsnyheter

Braathen i tårer etter sjokkseieren: – Jeg er tom for ord

Det norske stjerneskuddet Lucas Braathen var nest sist etter første omgang i Wengen, men leverte en fantomfinale av de sjeldne og vant konkurransen på mirakuløst vis.

Siste nytt

 • Brady førte tittelforsvareren videre

  Tom Brady noterte sin 35. sluttspillseier i NFL da han førte tittelforsvarer Tampa Bay Buccaneers videre fra 1. runde med 31-15 over Philadelphia Eagles.

  Det var rått parti da Brady innledet jakten på sin åttende NFL-tittel. Med effektivt angrepsspill, og hjulpet av stadige ballerobringer fra forsvaret, førte han hjemmelaget til 14-0-ledelse i første periode, 17-0 halvveis og 31-0 før den siste perioden.

  Eagles scoret to ganger i siste periode, da alt var avgjort og Buccaneers var mest opptatt av å unngå skader foran kvartfinalen neste helg.

  Brady vant Superbowl seks ganger med New England Patriots før han flyttet til Florida og ble Bucs-spiller. Han førte sin nye klubb til tittelen i første forsøk og prøver nå å hjelpe Bucs å bli første lag som forsvarer tittelen siden han selv vant med Patriots i 2004 og 2005. (NTB)

  NFC Wild Card Playoffs - Philadelphia Eagles v Tampa Bay Buccaneers
  Foto: Michael Reaves / AFP
 • Real Madrid vant supercupen

  Real Madrid vant den spanske supercupen i fotball med 2-0-seier over Athletic Bilbao i finalen i Riyadh.

  Mange har stilt seg kritiske til at den spanske supercupen også i år ble lagt til Saudi-Arabia, men Real Madrid nyttet sjansen til å sikre et nytt trofé til premieskapet.

  Etter 3-2-seier over Barcelona i semifinalen sikret scoringer av Luka Modric og Karim Benzema (straffe) finaleseier.

  Det er 12. gang Real Madrid vinner den spanske supercupen.

  Spanish Super Cup Final - Real Madrid v Athletic Bilbao
  Foto: AHMED YOSRI / Reuters
 • Tredje generasjon Iversen med proffkontrakt i Vålerenga

  Emma Iversen har signert sin første proffkontrakt med Vålerenga. 17-åringen er tredje generasjon av den meritterte fotballfamilien i osloklubben.

  – Siden jeg begynte å spille for Vålerenga i 2017 har det egentlig bare gått oppover med min utvikling som fotballspiller. Da jeg ble tatt opp på A-laget i fjor var det en drøm som gikk i oppfyllelse, og det er veldig stort for meg og min familie at jeg får signere med klubben, sier hun til klubbens nettsted.

  Bestefar Odd Iversen spilte for Vålerenga på siste halvdel av 1970-tallet og skaffet seg legendestatus i klubben. Det gjorde også hennes onkel Steffen. Han var sentral på laget som tok seriesølv i 2004 og -gull i 2005.

  – Det er jo litt gøy å følge familiens fotspor, men jeg føler absolutt ikke noe press. Jeg har vært litt lei av å bli sammenlignet med dem noen ganger, men her i klubben får jeg lov til å være meg, sier Emma. (NTB)

  Emma Iversen, Vålerenga Fotball Kvinner
  Foto: Trygve Indrelid / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal