Spiller sin siste LSK-kamp: – Det er vondt

Søndag spiller Ingrid Syrstad Engen sin siste fotballkamp for LSK Kvinner. I det dommeren blåser av den niende runden i Toppserien, forlater 21-åringen klubben for å starte et nytt eventyr som proff i Tyskland.

CUPFINALE KVINNER 2018 LILLESTRØM SK - SANDVIKEN IL (4-0)

OVERLEGNE: LSK Kvinner har til sammen fem seriegull og fire NM-titler. Her løfter Engen trofeet etter cupfinalen mellom LSK og Sandviken i 2018.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ingen god følelse. Jeg har likt meg veldig godt på dette laget, så det er vondt at det er siste kamp i helga, sier Engen til NRK.

Søndag møter serieleder LSK Sandviken i Toppserien når det er duket for Superhelg på Intility Arena. Det blir Engens siste kamp for klubben.

Midtbanespilleren har vært en profil i Lillestrøm i halvannet år, et lag hun kommer til å savne.

– Det har vært veldig bra, mitt beste fotballår noensinne. Alt jeg har fått oppleve med LSK i 2018 tar jeg med meg som god erfaring. Det er virkelig en bra gjeng.

Vil ta nye steg

Etter kampen mot Sandviken søndag fortsetter et nytt kapittel i karrieren i en av Europas beste klubber, Wolfsburg.

– Den tyske serien passer meg veldig bra, og i tillegg har Wolfsburg fulgt meg opp i flere år og det føles veldig trygt å gå til et lag hvor man er ønsket.

Uttak av kvinnelandslagets VM-tropp i fotball.

VIL BLI BEDRE: Engen sier til NRK at hun håper den nye trenings hverdagen i Wolfsburg vil ta henne et steg videre og gjøre henne til en bedre landslagsspiller.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I desember signerte 21-åringen en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben. Selv håper hun at overgangen vil gjøre henne til en bedre spiller.

– Det kommer til å bli en veldig god treningshverdag som kan gjøre meg enda bedre, og som kan føre til at jeg tar nye steg og gjør meg enda bedre på landslaget. Og jeg håper jeg tar det steget fort.

Landslagssjefen er optimistisk

Engen har spilt 15 kamper for landslaget og ifølge landslagstrener Martin Sjögren ligger 21-åringen langt fremme ut ifra sin alder. Han har derfor stor tro på den talentfulle trønderen.

VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)

OPTIMISTISK: Landslagsspiller Martin Sjôgren tror Engens sterke fysikk vil gjøre overgangen til proffspill i Europa vil gjøre det enklere for henne.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Ingrid er en moden spiller. Hun har etablert seg på landslagsnivå og har gjort det veldig bra i Lillestrøm, så jeg er langt ifra bekymret for henne. Det kommer til å bli en bra overgang.

Wolfsburg er en av Europas beste klubber. I år vant de både serien og cupen, og kom til kvartfinalen i mesterligaen.

Overgangen fra norsk toppfotball kan være krevende men landslagstreneren mener at Engens kvaliteter som fotballspiller vil gjøre overgangen til proffspill i Europa enklere.

– Fysisk er hun ekstremt sterk, og hun er god til å forstå spillet. Men samtidig må man ha respekt for at det blir en omstilling og at det er viktig å være tålmodig. Men hun kommer til å klare seg veldig bra.

Møter landslagskollegaer

Allerede på mandag møtes landslaget til VM-samling, men når VM er over, flytter Engen til Wolfsburg.

Der blir hun ikke den eneste nordmannen. Klubben har allerede to norske spillere, Kristine Minde og Caroline Graham Hansen. Sistnevnte er i forhandlinger med den spanske storklubben Barcelona.

Engen har hatt god kontakt med sine lagvenninner angående overgangen til den tyske klubben, og har fått gode råd. Det eneste som mangler er språket.

– Jeg får vel ta et lynkurs, sier Engen og ler.

Kampen mellom Sandviken og LSK Kvinner spilles søndag kl. 14.30. Det er bare en av flere kamper i Toppseriens superhelg som sendes på NRK1:

Lørdag 18.05 kl.11 Fart - Trondheims-Ørn, kl.13.00 Stabæk - Arna-Bjørnar (NRKSport/NRK1), og kl.16.00 spiller Vålerenga - Lyn på NRK1.

Søndag 19.05 kl.12 Kolbotn - Klepp, kl.14.30 Sandviken - LSK Kvinner, og 17.00 spiller Røa mot Avaldsnes.

Siste nytt

 • King-assist i Bournemouth-seier

  Joshua King sto for en målgivende pasning da hans Bournemouth tok en solid 3-1-seier hjemme mot Everton i Premier League søndag. Nordmannen var nest sist på ballen da Callum Wilson scoret 1-0, og han skaffet frisparket som ga 2-1.

  Joshua King
  Foto: Olly Greenwood / AFP
 • Ny verdensrekord på halvmaraton

  Geoffrey Kamworor fra Kenya løp inn til ny verdensrekord da han vant København halvmaraton på tiden 58.01 søndag.

  Kamworor forbedret dermed verdensrekorden med 17 sekunder. Det ble først oppgitt at vinneren ble den første mannen til å løpe halvmaraton på under 58 minutter, men tiden ble oppjustert to sekunder etter målgang.

  Norske Sondre Nordstad Moen løp inn til niendeplass i København. Han kom i mål på tiden 1.00.20, skriver Friidrettsforbundet.

  I kvinneklassen var det Berhane Dibaba Adugna fra Etiopia som stakk av med seieren. (NTB)

  Geoffrey Kamworor
  Foto: Seth Wenig / AP
 • RBK tror fortsatt på seriegull

  Rosenborg er sju poeng bak serieleder Molde, og har spilt én kamp mer, men trønderne tror fortsatt de kan vinne Eliteserien. Lørdag ble Lillestrøm slått 3–1 på Lerkendal. Ni kamper gjenstår.

  – Hvis vi vinner alle ni tror jeg vi tar seriegull. Det er bare å peise på. Vi har absolutt troen på at det er fullt mulig, sier Birger Meling til klubbens nettsted.

  Heller ikke RBK-trener Eirik Horneland tror det er en umulig oppgave å hente inn Odd, Bodø/Glimt og Molde foran dem på tabellen.

  – Vi må jo drømme om det. Jeg tror vi må vinne åtte av ni seriekamper, sier han til Adresseavisen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Lillestrøm.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal