Hopp til innhold

Vinn eller forsvinn mot Frankrike

MINSK (NRK.no): – Vinner vi i dag, har vi en brukbar sjanse på kvartfinale, sier landslagssjef Roy Johansen før dagens skjebnekamp mot Frankrike.

Norge møter Frankrike

SKJEBNEKAMP PÅ NASJONALDAGEN: Landslagssjef Roy Johansen mener Norge må opp på sitt aller beste nivå for å tukte Frankrike i dag.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Mens resten av Norge går i 17. mai-tog og gomler pølser og is, skal de norske hockeygutta spille en svært avgjørende kamp om kvartfinaleplass i ishockey-VM i dag.

Følg kampen: Frankrike - Norge fra kl 11.45

Andreas Martinsen

FORVENTER KNOKKELKAMP: De norske iskrigerne møter Frankrike til skjebnekamp. Her er Andreas Martinsen i duell med Slovakias Jan Brejcak i onsdagens kamp. Norge tapte 5-2.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Premissene før kampen er enkle: Med seier er Norge svært nær en plass i kvartfinalen i VM. Blir det tap er ishockey-VM så godt som over for Norges del.

  • Tror du Norge går til kvartfinale? Del din mening i kommentarfeltet under saken!

– Har en brukbar mulighet

– Taper vi mot Frankrike, blir det vanskelig. Men vinner vi har vi en brukbar mulighet, sier landslagssjef Roy Johansen.

De norske iskrigerne har overgått alles forventninger i hockey-VM i Hviterussland. Med en skadeskutt tropp har Johansens menn vunnet to og tapt to kamper i VM-åpningen.

Det som på forhånd ble spådd til å bli en kamp om å overleve i A-VM, har i stedet blitt en kamp om en plass i kvartfinalen.

Det kan bli en realitet med seier over Frankrike i dag.

Les også: Derfor droppet Patrick Thoresen VM-spill for Norge

Vil rette opp inntrykket

– Vi må finne tilbake til vårt spill, som jeg synes vi falt litt bort fra mot Slovakia. Vi må komme tilbake til det som kjennetegner oss: at vi er tette bakover og slipper til få målsjanser, sier Alexander Bonsaksen til NRK.no.

Bonsaksen sikter til den svake kampen mot Slovakia på onsdag. Da tapte de norske gutta 5-2 etter å ha spilt jevnt med de slovakiske herrene i de første periodene. På slutten raknet det.

Vinn eller forsvinn

Dagens motstander Frankrike imponerte stort ved å slå storfavoritt Canada i VMs åpningskamp. Siden har de franske herrene vunnet over nevnte Slovakia, men tapt mot Italia og Sverige.

Mye tyder på at det blir meget tett og jevnt i dagens 17. mai-oppgjør i Minsk.

– De (Frankrike journ.anm.) har bra disiplin og er et selvoppofrende lag. Vi er nødt til å spille opp mot vårt beste, sier Johansen.

– De har fostret fram et bra lag. De har en bra rekke med Bellemare, da Costa og Roussel, og alle de andre jobber veldig hardt. Frankrike har bra disiplin og en god målvakt, så det er rett og slett et veldig bra lag, vurderer Norges sjef.

Kun de fire beste lagene i gruppa (gruppe A) går videre. Canada og Sverige er allerede klare for kvartfinale, mens Norge kjemper mot Frankrike, Tsjekkia, Slovakia og Danmark om 3.- og 4.-plassen i gruppa.

Før dagens kamp innehar Norge 4.-plassen i gruppa.

Her er stillingen i Norges gruppe:

  1. Sverige 14 poeng
  2. Canada 13 poeng
  3. Tsjekkia 6 poeng
  4. Norge 6 poeng
  5. Frankrike 5 poeng
  6. Slovakia 4 poeng
  7. Danmark 3 poeng
  8. Italia 3 poeng

Norge har to gruppespillskamper igjen etter møtet med Frankrike. Søndag venter Tsjekkia, før Norge skal bryne seg mot Canada på tirsdag neste uke.

Før Frankrike-kampen har de norske spillerne fått to hviledager.

VIDEO: De norske spillerne forbereder seg til skjebnekamp på nasjonaldagen

Det spisser seg til i ishockey-VM, og Norge møter Frankrike på grunnlovsdagen. Seier vil bety store sjanser for en plass i kvartfinalen for de norske spillerne. Reporter: Trond Johnsen, foto/redigering: Birger Kjølberg.

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal