NRK Meny
Normal

Vinn eller forsvinn mot Frankrike

MINSK (NRK.no): – Vinner vi i dag, har vi en brukbar sjanse på kvartfinale, sier landslagssjef Roy Johansen før dagens skjebnekamp mot Frankrike.

Norge møter Frankrike

SKJEBNEKAMP PÅ NASJONALDAGEN: Landslagssjef Roy Johansen mener Norge må opp på sitt aller beste nivå for å tukte Frankrike i dag.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Mens resten av Norge går i 17. mai-tog og gomler pølser og is, skal de norske hockeygutta spille en svært avgjørende kamp om kvartfinaleplass i ishockey-VM i dag.

Følg kampen: Frankrike - Norge fra kl 11.45

Andreas Martinsen

FORVENTER KNOKKELKAMP: De norske iskrigerne møter Frankrike til skjebnekamp. Her er Andreas Martinsen i duell med Slovakias Jan Brejcak i onsdagens kamp. Norge tapte 5-2.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Premissene før kampen er enkle: Med seier er Norge svært nær en plass i kvartfinalen i VM. Blir det tap er ishockey-VM så godt som over for Norges del.

 • Tror du Norge går til kvartfinale? Del din mening i kommentarfeltet under saken!

– Har en brukbar mulighet

– Taper vi mot Frankrike, blir det vanskelig. Men vinner vi har vi en brukbar mulighet, sier landslagssjef Roy Johansen.

De norske iskrigerne har overgått alles forventninger i hockey-VM i Hviterussland. Med en skadeskutt tropp har Johansens menn vunnet to og tapt to kamper i VM-åpningen.

Det som på forhånd ble spådd til å bli en kamp om å overleve i A-VM, har i stedet blitt en kamp om en plass i kvartfinalen.

Det kan bli en realitet med seier over Frankrike i dag.

Les også: Derfor droppet Patrick Thoresen VM-spill for Norge

Vil rette opp inntrykket

– Vi må finne tilbake til vårt spill, som jeg synes vi falt litt bort fra mot Slovakia. Vi må komme tilbake til det som kjennetegner oss: at vi er tette bakover og slipper til få målsjanser, sier Alexander Bonsaksen til NRK.no.

Bonsaksen sikter til den svake kampen mot Slovakia på onsdag. Da tapte de norske gutta 5-2 etter å ha spilt jevnt med de slovakiske herrene i de første periodene. På slutten raknet det.

Vinn eller forsvinn

Dagens motstander Frankrike imponerte stort ved å slå storfavoritt Canada i VMs åpningskamp. Siden har de franske herrene vunnet over nevnte Slovakia, men tapt mot Italia og Sverige.

Mye tyder på at det blir meget tett og jevnt i dagens 17. mai-oppgjør i Minsk.

– De (Frankrike journ.anm.) har bra disiplin og er et selvoppofrende lag. Vi er nødt til å spille opp mot vårt beste, sier Johansen.

– De har fostret fram et bra lag. De har en bra rekke med Bellemare, da Costa og Roussel, og alle de andre jobber veldig hardt. Frankrike har bra disiplin og en god målvakt, så det er rett og slett et veldig bra lag, vurderer Norges sjef.

Kun de fire beste lagene i gruppa (gruppe A) går videre. Canada og Sverige er allerede klare for kvartfinale, mens Norge kjemper mot Frankrike, Tsjekkia, Slovakia og Danmark om 3.- og 4.-plassen i gruppa.

Før dagens kamp innehar Norge 4.-plassen i gruppa.

Her er stillingen i Norges gruppe:

 1. Sverige 14 poeng
 2. Canada 13 poeng
 3. Tsjekkia 6 poeng
 4. Norge 6 poeng
 5. Frankrike 5 poeng
 6. Slovakia 4 poeng
 7. Danmark 3 poeng
 8. Italia 3 poeng

Norge har to gruppespillskamper igjen etter møtet med Frankrike. Søndag venter Tsjekkia, før Norge skal bryne seg mot Canada på tirsdag neste uke.

Før Frankrike-kampen har de norske spillerne fått to hviledager.

VIDEO: De norske spillerne forbereder seg til skjebnekamp på nasjonaldagen

Det spisser seg til i ishockey-VM, og Norge møter Frankrike på grunnlovsdagen. Seier vil bety store sjanser for en plass i kvartfinalen for de norske spillerne. Reporter: Trond Johnsen, foto/redigering: Birger Kjølberg.

Siste nytt

 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP
 • Vrakar Ôzil og Khedira

  Verken Mesut Özil eller Sami Khedira får fornya tillit når Tyskland møter Sverige i kveld. Marco Reus og Sebastian Rudy tek deira plassar i 11-aren. Dessutan kjem Jonas Hector og Antonio Rüdiger inn for Marvin Plattenhardt og Mats Hummels i forsvaret.

  SOCCER-WORLDCUP-GER-SWE/PREVIEW
  Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Tyskland - Sverige