Spiller OL med skade: – Ikke artig

RIO DE JANEIRO (NRK): Før hver eneste kamp og hver eneste trening må Ida Alstad bruke 20 minutter på å tape armen.

Rio Olympics Handball Women

GROV BOM: Ida Alstad skjøt himmelhøyt over mål da hun skulle ta straffekast mot Brasil. Nå forteller hun at hun sliter med en vond skade i armen.

Foto: Ben Curtis / Ap

– Det går fint, vi har funnet en teipeteknikk jeg har vent meg til. Så da må jeg lære meg å spille med det. Før hver kamp og hver trening er det 20 minutter med teiping, forteller Ida Alstad til NRK.

Du har kanskje lagt merke til bandasjen på Byåsen-spillerens høyre arm. Riktig nok ble det lite spilletid mot Brasil i åpningskampen. Men hun rakk å skyte en straffe langt over mål.

Mot Spania ble det mer spilletid. Drøyt 13 minutter var Byåsen-spilleren på banen. Og i motsetning til mot Brasil, scoret hun da hun fikk sjansen fra sjumetersmerket.

Fikk strekk på trening

Med skuddarmen er altså ikke bra i det hele tatt.

– Jeg fikk en overstrekk på trening i sommer, forteller hun

– Hvor lenge skal det være sånn?

– Jeg håper at det går over snart, for det er ikke artig å spille med så mye tape på ei skuddarm. Men sånn er det. Og nå har jeg heldigvis fått noen uker og treninger på meg før OL, så jeg har vent meg til det, sier hun.

Utover i OL regner Alstad med at armen uansett skal brukes mer til å krige i forsvar enn til å skyte mot mål.

– Jeg regner med min rolle er å bidra på straffer, og å hoppe inn i forsvar på alle de fire posisjonene i midten, sier hun.

Ida Alstad

TEIPET: – Dette må jeg lære meg å spille med, sier Ida Alstad om teipen hun har på høyrearmen

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Fornøyd

Det gjorde hun altså mot Spania, med hell.

– Jeg er fornøyd med egen innsats, og laget spiller bra sammen. Så det var enkelt å komme inn. Det var veldig godt å komme i gang med OL for min del, sier Ida Alstad.

Håndballjentene står med to poeng etter to kamper i OL. Onsdag møter de Angola. Fire lag fra gruppa på seks går videre til kvartfinale.

Da Norge – med Ida Alstad på laget – tok OL-gull i London for fire år siden, ble de faktisk bare nummer fire i gruppespillet. Etter mandagens seier mot Spania, bør en bedre plassering være innen rekkevidde.

Siste nytt

 • Tyskland vant – Forfang disket

  Norge var lenge med å kjempe om en pallplass i lagkonkurransen fra polske Zakopane, så ble Johann André Forfang disket. Etter trøbbel med dressen, fikk ikke Forfang hoppet sitt andre hopp, og den norske pallsjansen var ødelagt. Tyskland vant foran Østerrike og Polen.

  Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Bjørnstad utenfor pallen

  Espen Bjørnstad klarte ikke å kopiere gårsdagens andreplass i kombinert i estiske Otepää. Han endte på fjerdeplass, men var med i tetkampen hele tiden. Franz-Josef Rehrl fra Østerrike vant, som i går. Jarl-Magnus Riiber ble nummer seks.

  World cup Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Sterk norsk stafettinnsats

  Frankrike vant dagens skiskytterstafett fra tyske Ruhpolding. Tiril Eckhoff gikk en sterk tredje etappe, og tok sekunder på Frankrike i tet, men luka var for stor. Norge ble med det nummer to. Tyskland tok tredjeplassen.

  Germany Biathlon World Cup
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball menn: Danmark - Ungarn