Spiller OL med skade: – Ikke artig

RIO DE JANEIRO (NRK): Før hver eneste kamp og hver eneste trening må Ida Alstad bruke 20 minutter på å tape armen.

Rio Olympics Handball Women

GROV BOM: Ida Alstad skjøt himmelhøyt over mål da hun skulle ta straffekast mot Brasil. Nå forteller hun at hun sliter med en vond skade i armen.

Foto: Ben Curtis / Ap

– Det går fint, vi har funnet en teipeteknikk jeg har vent meg til. Så da må jeg lære meg å spille med det. Før hver kamp og hver trening er det 20 minutter med teiping, forteller Ida Alstad til NRK.

Du har kanskje lagt merke til bandasjen på Byåsen-spillerens høyre arm. Riktig nok ble det lite spilletid mot Brasil i åpningskampen. Men hun rakk å skyte en straffe langt over mål.

Mot Spania ble det mer spilletid. Drøyt 13 minutter var Byåsen-spilleren på banen. Og i motsetning til mot Brasil, scoret hun da hun fikk sjansen fra sjumetersmerket.

Fikk strekk på trening

Med skuddarmen er altså ikke bra i det hele tatt.

– Jeg fikk en overstrekk på trening i sommer, forteller hun

– Hvor lenge skal det være sånn?

– Jeg håper at det går over snart, for det er ikke artig å spille med så mye tape på ei skuddarm. Men sånn er det. Og nå har jeg heldigvis fått noen uker og treninger på meg før OL, så jeg har vent meg til det, sier hun.

Utover i OL regner Alstad med at armen uansett skal brukes mer til å krige i forsvar enn til å skyte mot mål.

– Jeg regner med min rolle er å bidra på straffer, og å hoppe inn i forsvar på alle de fire posisjonene i midten, sier hun.

Ida Alstad

TEIPET: – Dette må jeg lære meg å spille med, sier Ida Alstad om teipen hun har på høyrearmen

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Fornøyd

Det gjorde hun altså mot Spania, med hell.

– Jeg er fornøyd med egen innsats, og laget spiller bra sammen. Så det var enkelt å komme inn. Det var veldig godt å komme i gang med OL for min del, sier Ida Alstad.

Håndballjentene står med to poeng etter to kamper i OL. Onsdag møter de Angola. Fire lag fra gruppa på seks går videre til kvartfinale.

Da Norge – med Ida Alstad på laget – tok OL-gull i London for fire år siden, ble de faktisk bare nummer fire i gruppespillet. Etter mandagens seier mot Spania, bør en bedre plassering være innen rekkevidde.

Siste nytt

 • Storhamar videre i EHF-cupen

  Storhamar slo ungarske Érd 32-27 søndag kveld og er dermed klar for videre spill i EHF-cupen.

  Storhamar vant oppgjøret 60-56 sammenlagt.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Zverev slo Djokovic i finalen

  21 år gamle Alexander Zverev gikk i strupen på Novak Djokovic og vant på imponerende vis finalekampen i ATPs verdenstourfinale i tennis i London med 2-0 i sett.

  Zverev gikk seirende ut med settseirene 6-4, 6-3.

  Britain Tennis ATP Finals
  Foto: Tim Ireland / AP
 • Poklar med nasebrot

  Elverums Tine Poklar braut nasen i 29-28-sigeren over Dinamo Bucuresti søndag. Det bekreftar trenar Michael Apelgren. – Det var en tøff kamp med mange duellar. Så det var synd for vår del, men slik er sporten, seier han til NRK.

  Tine Poklar med nasebrot
  Foto: Hans Andreas Solbakken / nrk

Sendeplan

Kl. Program Kanal