NRK Meny
Normal

- Det blir en spesiell dag

Rytterne i Giro d'Italia får en vanskelig dag på jobb dagen etter at kollega Wouter Weylandt omkom på den 3. etappe av rittet. Sykelistens bestekamerat har trukket seg fra rittet.

Alexander Kristoff

BMC-rytter Alexander Kristoff deltar i sitt første Giro d'Italia.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Jeg kan nesten ikke tenke for mye på det, men det er veldig spesielt. Det er rar stemning i lagene og det var stille rundt frokostbordet i dag, sa Alexander Kristoff som sammen med Lars Petter Nordhaug er de norske innslagene i det klassiske sykkelrittet.

Wouter Weylandt omkom på den 3. etappen i en utforkjøring 25 kilometer fra mål. Ifølge den italienske TV-kanalen RAI kjørte han inn i autovernet med den ene pedalen for så å bli kastet inn i en fjellvegg. Det ble forsøkt gjenoppliving, men livet sto ikke til å redde.

Ledelsen i rittet bestemte seint i går kveld at tirsdagens etappe vil bli gjennomført som planlagt, men at resultatene på etappen ikke vil telle med i sammendraget.

Ferrar reiser hjem

Weylandts bestekamerat Tyler Ferrar reiser hjem etter den 4. etappen.

- Tyler Ferrar reiser hjem. Det ble for mye for ham, sier Ferrars lagkamerat David Millar som også leder rittet så langt.

De andre rytterne kommer også til vise sin respekt for den 26-årige belgieren.

- Jeg har ikke fått beskjed ennå hva som skjer, men det er rytterne som bestemmer i dag og vi får sikkert beskjed ved start. Leopard-Trek (laget til Weylandts red.anm.) får sikkert bestemme hva som skjer. Det blir nok løp, men jeg vet ikke hvordan ennå, sa Alexander Kristoff til NRK før rytterne satte seg på setet 4. etappen fra Quarto dei Mille til Livorno klokken 12.

Rytterne samlet seg i et minutts stillhet før de satte i gang på den meget spesielle etappen. Etter det skulle feltet holde seg samlet på hele etappen.

Nett-TV: Preget stemning i Giro d'Italia

Video Giro d'Italia preget dagen derpå

Laget fortsetter

Ledelsens i Leopard-Trek bestemte seg også for at lagkameratene til Weylandts vil fortsette i Giro d'Italia.

- Vi starter tirsdagens etappe av respekt for Weylandts familie og for å dele vår sorg med resten av sykkelverden. Rytterne var fullstendig knust mandag, og vi har sagt til dem at vi respekterer det dersom noen ikke har lyst til å fortsette, sier Leopard-manager Brian Nygaard til Cyclingnews.

Leopard - Trek

Leopard-Trek gjør seg klare til den 4. etappen av Giro d'Italia dagen etter at en av lagets medlemmer omkom i en velt mandag.

Foto: LUCA BETTINI / Afp

Må holde farten oppe

Sykelistene skal gjennom 216 kilometer på den 4. etappen tirsdag og bør holde en viss hastighet om de skal komme seg i mål før det blir mørkt i Livorno. Onsdag skal de ut på en ny lang etappe, så da er det viktig at de i forkant har fått de nødvendige timene med restitusjon på hotellet.

- Vi kommer nok ikke til å sykle seint for da tar det jo hele dagen, vi må komme oss til hotellet i rimelig tid før etappen i morgen. Trolig blir det ikke kamp om seieren og laget til Weylandt kommer kanskje til å trille først over målstreken, forteller Alexander Kristoff videre.

Dødsulykken var den fjerde i rittets historie. Den forrige fant sted i 1986. Girosjef Zomegnan opplyste videre at rittets sikkerhetstiltak blir ytterligere forsterket. Han ville ikke opplyse hva dette går ut på.

Giro d'Italia avsluttes 29. mai.

Siste nytt

 • Stene nummer tre i verdenscupen

  Jenny Stene (20) ble nummer tre i verdenscupdebuten i 10 meter luftrifle søndag. Hun sikret Norges første pallplass i grenen på 23 år.

  – Å debutere med tredjeplass er utrolig sterkt, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

  Jenny Stene
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Vivian Cheruiyot vant i London

  Kenyanske Vivian Cheruiyot tok igjen teten med en sterk avslutning og vant London maraton på 2.18.32. Mary Keitany ledet lenge, og lå an til verdensrekord tidlig i løpet, men sprakk mot slutten.

  Brigid Kosgei (Kenya) ble nummer to.

  Vivian Cheruiyot
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • David Weir raskest i spurten

  Britiske David Weir (38) spurtet forbi Marcel Hug (Sveits) og vant London maraton i rullestol for åttende gang søndag.

  Weirs tid ble 1.31.15. Hug fikk samme tid, mens Daniel Romantsjuk (USA) kjørte inn til 1.31.16.

  David Weir c
  Foto: Paul Childs / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: London Marathon
Sportssøndag: London Marathon
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen