Hopp til innhold

Warholm tar grep for å takle VM-heten: – Må finne på litt ulike triks

Karsten Warholm gikk trygt videre fra VM-forsøksheatet. I forberedelsene har han fått med seg tung spesialbagasje til Budapest for å holde kropp og hodet kaldt i VM.

Friidretts-VM 2023: Pressetreff

GUTTA KØDDER: Leif Olav Alnes og Karsten Warholm stilte med godt humør på torsdagens pressetreff.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Vi prøver å være godt forberedt som alltid. Det er viktig å ikke fortape seg i det, men prøve å ha en smart tilnærming, sier Warholm-trener Leif Olav Alnes til NRK – og fortsetter:

– Når folk sier de har trent smart, så spør jeg alltid om de har trent lite. Det tror jeg ikke er smart, men å være forberedt med utstyr tror jeg er hensiktsmessig, sier Alnes til NRK.

Før Warholm og treneren ankom Budapest onsdag kveld, ble det kjørt ned en lastebil fylt til randen med hjelpemidler som skal optimalisere oppladningen til nordmennene.

Det trengs når værmeldingene spår mellom 30 og 35 grader de tre dagene det arrangeres 400 meter hekk for herrene. På utstyrslisten sto en støvsuger som skulle fjerne overflødig støv, samt badekar og kjølevester til nedkjøling. En rekke gjenstander var øremerket Warholm og Alnes.

Hungary Athletics Worlds

VIDERE: Warholm er klar for VM-semifinale etter et kontrollert løp.

Foto: Petr David Josek / AP

Det har tilsynelatende gitt effekt. For i forsøksheatet hadde Warholm full kontroll og er klar for semifinale. Tiden var på 48,76.

– Det handler egentlig bare om å bruke minst mulig krefter og komme seg videre, så jeg følte det gikk ganske bra, sier Warholm til NRK og understreker at han brukte lite krefter.

– Han sparte mye. Det var opplagt lurt å spare. Jeg er veldig, veldig fornøyd, sier trener Alnes etter løpet.

Nordmannen løper semifinale mandag.

Warlom-rival Alison dos Santos gikk også komfortabelt videre fra sitt heat.

Jeg føler meg sterkere enn det jeg var i fjor, sier brasilianeren til NRK.

– Ulike triks

Sportssjef Erlend Slokvik kunne avsløre at duoen hadde bedt om det største utstyret: Bordtennisbord til fritid, tredemøller til friidrett. Og litt smått.

IMG_7104

RETT TIL STADION: To tredemøller, noen hekker og staver var igjen etter at lastebilen var tømt for utstyr som skulle være igjen på utøverhotellet i Budapest.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

Varmen er brutal, men den er lik for alle, sier Warlhom til etter forsøksheatet.

For med godt over 30 grader i skyggen på de varmeste dagene i Budapest, vil duoen vente i det lengste med å eksponere 27-åringen for solsteiken.

– Da må man finne på litt ulike triks. Leif er veldig god på det. Å ha tredemølle her og mulighet til å kjøle ned et rom er godt tenkt. Å finne slike metoder for å varme opp er smart, sa Warholm til NRK før VM-start.

Ved å holde Warholm skjermet fra sol og varme, håper de å begrense innvirkningen det potensielt har på løpene sine. Den største frykten er overoppheting.

– Vi har stort sett klart å komme oss i skyggen og noen ganger i aircondition og sånt. Vi prøver å varme opp innvendig og ikke utvendig, forklarer Alnes.

IMG_7153

PÅ PLASS: Tredemøllen er plassert mørkt og trygt i det norske lagteltet i Budapest.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

– 30 grader og halvannen time oppvarming er ikke helt bra for å prestere, supplerer Warholm.

Den varmesensitive duoen tok lignende grep i Monaco. Da gjennomførte den dobbelte verdensmesteren store deler av oppvarmingen i en hotellgang og gikk inn på stadion flere minutter etter konkurrentene.

Les også: Warholm lot rivalene «steke» etter iskaldt Alnes-grep: – Nå kommer folk til å bli stresset

Warholm Alnes
Warholm Alnes

Norges fremste gullhåp, sammen med Jakob Ingebrigtsen, sier at det viktigste er å kjenne at overskuddet er på plass før VM smeller i gang.

– Og ikke minst å få en god følelse i runden og få en billig reise i forsøk og semifinale så vi kan klinke til i finalen. Det er mange steg man skal gjennom og de innledende rundene er viktige for å være i stand til å levere på topp i finalen, sier Warholm, som åpner VM med forsøksheat på 400 meter hekk søndag, klokken 11.25.

Han får deretter en hviledag før det er duket for semifinale tirsdag 21.00. Medaljene deles ut fra 21.50 onsdag 23. august. Samtlige løp kan du se på NRK 1.

Hele programmet for VM i friidrett i Budapest finner du her:

Les også: Program for VM i friidrett

VM i friidrett
VM i friidrett

Siste nytt

 • Sveriges fotballforbund: Andersson gir seg som landslagssjef om Sverige ikke kommer til fotball-EM

  Ifølge Sveriges fotballforbund kommer Janne Andersson til å slutte som landslagssjef om Sverige mislykkes med å ta seg til fotball-EM i Tyskland neste år.

  Sverige sliter i EM-kvalifiseringen og er sju poeng bak Belgia og Østerrike i gruppe F med tre kamper igjen å spille.

  Sverige tapte overraskende 1-3 mot Østerrike hjemme i september og møter Belgia borte 16. oktober. Allerede etter den kampen kan sjansene være over, men Andersson er selv optimistisk.

  – Min tanke er at vi skal ta oss til EM, sier han. (NTB)

  Euro 2024 Qualifier - Group F - Sweden v Austria
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Casper Ruud slått ut av verdenstoer Carlos Alcaraz i kvartfinalen i Beijing

  Casper Ruud rystet Carlos Alcaraz i starten, men ble etter hvert spilt i stykker og tapte 4-6, 2-6 i kvartfinalen i ATP500-turneringen i Beijing.

  Det skjedde i en kamp der spanjolen hentet fram tennis fra ypperste nivå etter å ha slitt litt i åpningen. Ruud ledet 3-0 i første sett, blant annet etter å ha avverget fem bruddballer i første game, men derfra ble det vanskelig mot den seiersvante verdenstoeren.

  Alcaraz brøt Ruuds serve to ganger på rad og fikk kampen inn i sitt spor. Han fulgte opp med å serve inn to blanke game og tok åpningssettet med 6-4.

  I annet sett ble Ruud brutt til 1-2 i et langt game, og selv om han presset Alcaraz flere ganger, var den 1.-seedede motstanderen jevnt over et hakk foran.

  Alcaraz imponerte tidvis med stor mobilitet og publikumsvennlig tennis, og han viste at han har alle typer slag i sin verktøykasse. Samtidig hang Ruud godt med, og han ga spanjolen kamp om poengene hele veien inn.

  Nordmannen sto med tap i alle tre tidligere møter med Alcaraz, og det skulle ikke lykkes denne gangen heller. Ruud ble brutt igjen til 2-5, og verdenstoeren kunne deretter serve inn seieren med 6-2. (NTB)

  ATP 500 - China Open
  Foto: FLORENCE LO / Reuters
 • United-stjerne må opereres igjen – ute i lang tid

  Manchester Uniteds viktige midtstopper Lisandro Martínez må gjennom et nytt inngrep i foten. Klubben vet ikke hvor lenge han blir ute av spill.

  Allerede før helgen varslet Premier League-klubben at Martinez blir ute i lengre tid, og nå er det konkludert med at han må under kniven igjen på grunn av en fotskade han pådro seg i april.

  Martinez ble operert da og ble spilleklar til sesongstart, men nå har han slått skaden opp igjen.

  –Ja, jeg kan bekrefte at «Licha» Martinez må opereres. Det er virkelig triste, skuffende nyheter. Han må gjennom den samme prosessen, og jeg er virkelig lei meg på hans vegne, sier United-manager Erik ten Hag. (NTB)

  martinez
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste