Spesialavtale og hemmelighold skal hjelpe Kristoffersen

TRYSIL/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen prøver nye ting for å nærme seg Marcel Hirscher, men helst skal ingen vite hva han gjør.

Henrik Kristoffersen

SKI HELE ÅRET: Henrik Kristoffersen er i Trysil for å teste ski og utstyr for å bli enda bedre neste sesong.

Foto: Tommy Barstein / NRK

– Nei, ikke film skiene mine da.

Henrik Kristoffersen står ved siden av en lang rekke med alpinski i anlegget i Trysil. Det er mange plussgrader ute og våren har for alvor meldt sin anmarsj, men for 23-åringen er det ennå lenge til ferie.

– Det hadde vært lettere å ta på seg en shorts og gå ut å trene barmark akkurat nå, men hvis vi kommer i gang litt sent kan det gå utover kvaliteten til slutt, innrømmer han.

Spesialavtale

For tiden nå er nemlig veldig viktig om han skal ta enda et steg nærmere toppen, eller det vil si nærmere Marcel Hirscher, neste sesong. Derfor gir også skimerket hans, Rossignol, Kristoffersen spesialbehandling.

Vanligvis har alpinistene én servicemann med seg fra skimerket sitt, men Kristoffersen har fått en ekstra person med på laget i tillegg til Phillipe «Yul» Petitjean, som har fulgt ham verden rundt de siste årene.

– De gjør alt de kan for at det skal bli så optimalt som mulig, og det er utrolig bra, forteller alpinisten.

– Henrik er vår nummer én. Og han leverer på et stadig høyere nivå og vi må være mer presise med alt av utstyr, ski, støvler, bindinger og oppsettet. Det betyr at vi må teste mye hver eneste dag for å gjøre det bedre, og det er mer arbeid, sier Stephane Mougin i Rossignol.

– Alle vil ønsker at Kristoffersen skal slå Hirscher, men det hjelper ikke å ønske det, vi må jobbe hardt. Han gjør det, og da må vi tilby ham det beste vi har, legger han til.

Slovenia Alpine Skiing World Cup

EN OG TO: Marcel Hirscher vant nok en gang verdenscupen sammenlagt i år. Henrik Kristoffersen ble nummer to.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Hemmelig testing

Men som nevnt, de vil helst ikke at NRK skal dokumentere det de faktisk tester i Trysil.

– Det er viktig å holde ting litt hemmelig. Og spesielt når det kommer til utstyrsfronten er det smart å holde kortene litt tett til brystet, sier Kristoffersen.

Hirscher er selv kjent for å være ekstremt opptatt av utstyr og utvikling. Det gjør jobben som gjøres desto viktigere for team Kristoffersen.

– Vi forbedrer oss hver sesong, som er målet vårt. Det er ikke snakk om store ting nå, men små steg kan gjøre oss raskere. Vi har funnet ting, men jeg vil jo ikke røpe hva. Det er detaljer som kan utgjøre en forskjell, som gjør at vi kanskje kan passere Hirscher, sier Mougin.

Kristoffersen poengterer at hans utstyr neppe hadde passet like bra for Hirscher uansett, og motsatt, men innrømmer likevel at han ikke vil at konkurrentene skal få kunnskap om hans utstyr.

– Det er en kamp og man vil holde det for seg selv. Det handler om detaljer, og det handler om å vinne.

Siste nytt

 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE
 • Første poengtap for LSK

  Lillestrøm klarte ikke å følge Tromsø og Ranheim med full pott etter tre kamper i 1. divisjon.

  I Sandnes havnet de gule og svarte under da Kent Håvard Eriksen scoret ett kvarter ut i andre omgang.

  Simen Kind Mikalsen utlignet for LSK et drøyt kvarter før full tid. Dermed er LSK på tredjeplass, mens Sandnes står med fem poeng etter tre kamper.

  TzVQTlWNMeo
  Foto: Carina Johansen / Carina Johansen
 • Wigan knuste Hull 8-0(!)

  Wigan latterliggjorde Hull med hele 8-0, etter 7-0 til pause i engelsk 1. divisjon tirsdag. Samtidig spilte Stefan Johansens Fulham 0-0 mot West Bormwich. Dermed Kan Johansens lag fortsatt rykke opp til Premier League. De har fem poeng opp til West Bromwich med to kamper igjen å spille.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Matt Dunham / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal